lauantai 3. maaliskuuta 2012

Talleilua ja kauan odotettu loma!

Tänään käytiin Jennin kanssa tallilla liikuttamassa Lara ja tekemässä kaikki tallihommat sekä iltatalli. Tallilla vaihdeltiin ensin vaatteet ja aloitettiin siivoamalla karsinat. Kun Jenni siivosi Sissin karsinaa, minä laittelin heppojen ruuat. Kun Sissin karsina oli puhdas, vaihdettiin niin, että Jenni laittoi hepoille heinät ja minä siivosin Laran karsinan. Hommat sujuivat todella nopsaan kahdestaan ja pian pääsinkin hakemaan Laran ja lähdettiin maastoon.


Heti alkuun tammuli hirmuisen pirtsakka ja reipas. Sain tehdä hurjasti töitä, että sain hevosta edes hieman kuulolle. Kohta se alkoikin jo vähän olla parempi, ja otin pari ravipätkäää. Siitäkös tamma intoutuikin ja käynnissä saavutettu rauhallisuus haihtui kuin tuhka tuuleen.. No, paljon vaan pidätteitä ja asetuksia ja sainkin sitä jo hieman kuulolle. Otin kuitenkin pian käyntiin ja jatkettiin lenkkiä _rauhallisesti_ kävellen. Käytiin hiittisuoralla pyörähtämässä ja kun käännyimme takaisin tallille päin, hyppäsin alas selästä ja talutin tammaa noin vartin verran kun en jaksanut koko ajan nyplätä että Lara jaksaisi edes hetken mennä rauhassa. Taluttaessa oli huomattavasti helpompi hallita hepsu ja otettiinkin pikkupätkä raviakin niin että minä talutin. Kaikki sujui hyvin ja pian meninkin takaisin selkään. Käytiin vielä kävelemässä pikkulenkki ja kun oltiin menty noin tunti, palailtiin takaisin tallille.

Tahdon kesän ja treenit!

Hoidin Laran sitten siinä käytävällä irti ja vaikka ruoka odottikin kupissa, tammanen malttoi hienosti odottaa. :) Muut olivatkin jo sisällä, kun Sissillä oli hieroja, Hilutella oli juuri tullut lenkiltä ja uusi heppa Pesto ei viihdy yksin ulkona. Heitin vain kaikille ruuat kuppeihin ja hoideltiin Jennin kanssa Lara. Saimme hommat juuri sopivasti tehtyä kun äiti tulikin hakemaan. Käytiin vielä mäkkäristä ruuat ja heitettiin Jenni kotiin.


Huomenna mennäänkin Jennin kanssa Hannuilemaan puolen päivän aikoihin ja sieltä hoitelemaan ja ratsastamaan Jennin vuokraponi Dina. Hannun kanssa meinattiin joko pulkkailla jos sää on sopiva, mutta jos ei ole, luvassa on kunnon kouluvääntö kentällä. Meinattiin käydä myös jäällä hieman päästelemässä, mutta sen näkee sitten huomenna. :)


Työasioista sen verran, että tänään tuli hirmuisesti uusia elukoita kauppaan! 5 pupua, miljoona kääpiöhamsteria sun muita semmosia riiviöitä. Voisin ottaa itselleni kaikki ne pikkupupulaiset kun ne on niiiin söpöjä! Tänään alkoi siis minullakin hiihtoloma, ja kyllä se tuleekin tarpeeseen! Suunnitelmista sen verran, että maanantaina mennään Jensyn kanssa laskettelemaan ja keskiviikkona olisi työpäivä. Lisäksi käyn tietty Larailemassa ja niin paljon kuin mahdollista myös Hannun luona. Asiaa tosin helpottaa se, että iskä on korjailemassa mopoani niin pääsen silläkin liikenteeseen. Eipä mulla nyt tämän kummempia, öitä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti