Muut hevoset

t. WL "Wiivi"
s. 2007
Puoliverinen


Wiivi on pieni ja pippurinen Tamma isolla T:llä. Se muutti Suomeen Liettuasta joulukuussa 2015 ja tammikuusta alkaen olen vuokrannut tammaa usean kerran viikkoon. Liettuassa tamma on hypännyt aina 130cm luokkiin asti ja pääpaino sillä onkin Elinan kanssa estekisoissa. Me Wiivin kanssa treenaillaan sileällä kohti koulukisoja ja odotan kyllä innolla miten kisaura lähtee sujumaan! Wiivillä on paljon kapasiteettia ja liikettä, joten pienellä hiomisella ja treenillä siitä tulee loistava kouluheppa!

r. Hannu Hulttio "Hannu"
s. 1998
Suomenhevonen


Hannu on serkkuni omistama pikkuruinen suokkiruuna, joka oli mulla muutaman kuukautta ylläpidossa vuonna 2012. Tuona aikana tehtiin tosi paljon töitä perusratsastuksen kanssa ja Hannusta kuorituikin pikkuhiljaa vallan mainio ratsu, joka tällä hetkellä asustaa serkkuni kotipihassa Prinsessa-shettiksen seurassa. Ruuna on ihan huippu, joskus kiukkupäivinä sitä ei saa tekemään mitään, mutta hyvinä päivinä antaa sitäkin enemmän!Entiset heppaystävät


r. Vodevils Son "Kalle"
s. 14.7.2006
k. 5.4.2015
Tilasto

"Maailman paras Kalle."

Ensimmäinen oma hevonen, minun paras ystäväni ja rakkain olento, mitä maa päällään kantaa. Rakas ruunaseni saa nyt juosta vapaana taivaslaitumilla onnellisena ja terveenä. Hän on jotain, mitä minä en ikinä unohda. Hän on parasta mitä minä tiedän.

r. Winnie de Pooh G. "Winski"
s. 2003
Puoliverinen

Vuokraheppa, paraskaveri ja tärkein opettajani 20.4.2012 - 1.5.2014

Winski muutti uuteen kotiin Espanjan aurinkoisiin maisemiin 1.5.2014
Winski on minulle maailman tärkein hevonen. Sen kanssa olen saanut kokea vaikka mitä, ennen kaikkea mitä ihanimpia hetkiä. Ukkelin kanssa aika kuluu lentäen ja voisin viettää sen kanssa aikaa vaikka kuinka kauan, enkä silti kyllästyisi. On koettu kisakentät, vaihtelevin menestyksin, mutta ruusukkeita ollaan napsittu niin este- kuin koulukisoista.
Winski ehti olla vuokrahevosenani tismalleen kaksi vuotta ja kymmenen päivää. Sitä aikaa en ikinä vaihtaisi pois, opin ruunalta niin taivaallisen paljon niin ratsastuksessa kuin hevosten käsittelyssä. Ikävä ruunaa on aivan valtava ja en varmasti ikinä tule kohtaamaan niin täydellistä hevosta minulle, kuin Winski oli. Tästä linkistä pääset viimeiseen postaukseen Winskistä.
Kiitos ruunalle kaikesta, nyt sillä on aivan mielettömän hyvä uusi koti <3

t. Shading Bel xx "Sissi"
s. 2001
Englantilainen täysiverinen

Vuokraheppa 21.10.2010 - 16.5.2013

Sissi oli ensimmäinen oikea vuokraheppani yhtä aikaa Laran kanssa. Sissi oli Elinan kilpatamma, jolla oli luonne ihan 10+! Sen kanssa sain kokea vaikka mitä; ensimmäiset kouluvalmennukseni, ihanat talvilaukat täysiä, estetreenit, pitkät ja rauhalliset maastolenkit ja vaikka mitä. Elina kisasi & treenaili Sissin kanssa kansallisella tasolla aina 130cm korkeudelle asti ja Sissi olikin henkeen ja vereen estehevonen.
Kaikki hyvä ei kuitenkaan voi jatkua ikuisesti, ja Sissin kohdalla kaikki lähti valumaan alamäkeen vuonna 2012 syksyllä, kun tamma alkoi liikkumaan epäsäännöllisesti epäpuhtaasti. Klinikalla käytiin, jossa selvisi hevosella olevan vähän alkavaa nivelrikkoa oikeassa etusessa sekä kinnerpatit takasissa. Sissi selvisikin hienosti piikitysten ja kevyen liikunnan avulla aina vuoden 2013 alkukevääseen, jolloin tamman vointi selvästi huononi ja ontuminen paheni. Elina joutuikin tekemään vaikean ja raskaan, mutta varmasti oikean päätöksen ja niin aurinkoisena kevätpäivänä 16.5.2013 Sissi pääsi kaikista kivuistaan, ikivihreille laitumille ♥ Nuku hyvin, pieni.
t. Quanitta "Nita"
s. 2004
Puoliverinen

Liikutusheppa 11/2014 - 01/2015

Nita oli aivan omaa luokkaansa oleva tamma, jonka kanssa pääsin touhuamaan valitettavan lyhyen aikaa tamman jalkavaivojen vuoksi, Nita nukahti ikiuneen 22.1.2015. Parissa kuukaudessa tehtiin vaikka mitä, treenattiin koulua ja esteitä, hypättiin yhdet aluekisat ja kunhan touhuiltiin. Tamma oli hyvin opettavainen ratsastaa ja tammalta opin ihan uusia ulottuvuuksia ratsastukseen.


r. Turon Vippi "Vippi"
s. 2000
Suomenhevonen

Ylläpidossa 10/13 - 01/14

Vippi oli mulla pari kuukautta ylläpidossa ennen Kallea. Sen kanssa oli tarkoitus päästä reenailemaan kohti kisakenttiä molemmissa lajeissa, mutta ruuna ei valitettavasti ollutkaan sopiva mun tarkoitukseen ja palautui omistajalleen Suonenjoelle. Vippi on oikein hyväkäytöksinen ja fiksu heppa, ratsastaessa se vaatii todella paljon hommia kuskilta eikä varmasti anna mitään ilmaiseksi. Vauhtia riittää vaikka muille jakaa ja välillä tuntuukin olevan pulaa jarruista. Oli kuitenkin mukava saada tutustua Vipuun vaikkakin yhteinen aikamme jäi melko lyhyeksi.r. König's Dandy "Dandy"
s. 2004
Suomalainen puoliverinen

Liikutusheppa 2013

Kaverini omistama pikkuruuna, jota ratsastelin vuonna 2014 välillä enemmän ja välillä vähemmän. Tosi hauska kaveri, hyppäsi kivasti ja sileellä oli myös tosi miellyttävä! Dandy muutti kuitenkin uuteen kotiin eri puolelle suomea alkuvuodesta 2014.
t. Avalona "Oona"
s. 2003
Trakehner 

Liikutusheppa 01/2013 - 03/2013

Oona oli kaverillani Lauralla ylläpidossa talven, jonka aikana pääsin touhuamaan tamman kanssa useaan otteeseen. Oona laskeutuu ehdottomasti vaikeimpien hevosten joukkoon jolla olen ikinä ratsastanut. Se ei antanut mitään ilmaiseksi, mutta kun sen kanssa oli yhteistyössä oli työnteko hetkittäin oikein kivaa!t. Belaktrise "Bella"
s. 2008
Puoliverinen

Liikutus-/vuokraheppa 05/2014-10/2015

Bella tuli vuoden 2014 toukokuussa Elinalle ja on osoittanut aivan mahtavaksi tammaksi. Laatua löytyy rutkasti sekä esteillä että koulussa, ja B on aivan uskomattoman miellyttävä ratsastaa. Mä touhuilen tamman kanssa lähinnä maastoillen, silloin tällöin sileellä sekä ihan vaan perushoitamisen merkeissä. Bella myytiin uuteen kotiin lokakuussa 2015.


r. Ship Shap "Zippe"
s. 2000
Mecklenburger 

Liikutus-/vuokraheppa 10/2012-11/2015

Zipen kanssa olen touhuillut jo vuodesta 2012, jolloin se tuli tallillemme Elinan kisahepaksi. Näiden vuosien ajan oon ratsastanut sitä epäsäännöllisen säännöllisesti silloin tällöin niin koulu- kuin estepuolella, sekä ahkerasti maastoillen. Ruuna on aivan valloittava luonteeltaan ja taitaa koulupuolella vaikka mitkä kiekurat sekä hyppää taloja. Zippe myytiin uuteen kotiin marraskuun lopussa 2015.5 kommenttia

 1. Mä tiedän kuka omistaa Laran ja ne :) Se omistaa nykyään myös vinskikin

  VastaaPoista
 2. Sori, mun on pakko kysyä, että oisko sulla Avalonasta jotain kuvia, joita voisit mahdollisesti antaa yksityiseen käyttöön/mahdollisesti facessa/tumbrlissa julkaistavaa lyhyttä kirjoitusta varten? Olen kys. hevosesta kuvia etsinyt ja sitä kautta itseasiassa blogiisikin päätynyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita mulle säpöö millaseen käyttöön ja millaisia kuvia haet :) aino.huupponen@hotmail.com

   Poista