lauantai 3. maaliskuuta 2012

Ihan aurinkoinen tallipäivä!

Nyt on taas ollut melkoinen kiirepäivä ja koko ajan olenkin ollut jossain menossa. Aamupäivällä lähdettiin Jennin kanssa Hannun luokse. Otettiin poika sisään ja pistettiin satula selkään ja suitset päähän ja suunnistettiin aluksi hankeen kävelemään ja otin pienet ravipätkätkin siinä. Hannu oli melko reipas ja tykkäsi mennä hangessa. Hetken kuluttua mentiin jäälle ja ensin otin hieman tuntumaa polleen, mutta annoin sen kuitenkin venyttää ravia. Pian mentiinkin semmoista kiitoravia etten ole ikinä ennen mennytkään! :D


Menin siis yhden pätkän ravissa ja kaksi laukkapätkää. Vauhti oli taas hirmuista, mutta kyllä Hannu nautti! Sen oikein tunsi kun poitsu mutkan jälkeen ihan jännittyi ja oli valmis kiitoon. Kun annoin hieman löysää ohjista, silloin mentiin! :D Ennen kun mentiin takaisin, ravailin vielä hetken rauhallisesti siinä jäällä.


Mentiinkin jäältä suoraan kentälle hieman kouluilemaan siinä toivossa, että Hannu olisi yhtä hyvä kuin keskiviikkona. Muuta ei voi sanoa, kun että Hannu ei ole koskaan mennyt kentällä niin hyvin. Ei ikinä. Menin ravissa pääasiassa vain ympyrällä suuntaa välillä vaihtaen ja ratsastin Hannua vain rennoksi ja pehmeäksi. Ukkeli meni kuitenkin ihan oma-aloitteisesti oikein päin ja minun ei tarvinnut muuta kuin tukea ulko-ohjalla ja pohkeella, sekä myötäillä sisäohjasta.


Olin todella tyytyväinen raviin ja ajattelin kokeilla muutamaa laukannostoa. Ihan vain kokeilumielessä nostin ympyrällä laukan ja Hannu nosti oikean laukan juuri niin kuin pyysinkin eikä edes kysellyt onko pakko! Laukkasin sitten pari kierrosta siinä ympyrällä kun laukka sen verran hienosti rullasi ja otin pari toistoa. Kaikki nostot onnistuivat superhienosti. Vaihdoin vielä suuntaa ja samat jutut kuin toiseenkin suuntaan. Jenni tulikin Hannulle ravailemaan loppuravit ja kävelemään hetkeksi. Otettiin vielä pari kuvaa ennen kuin vietiin Hannu talliin ja lähdettiin Lekolle.


Lekolla käytiin ensin syömässä eväät ja sitten Jenni meni hakemaan Dinan ja minä hoidin erään hevosen omistajan hepan kun hänelle tuli kiireinen meno. Pian Jenni tuli siihen maneesiin ja kuvailin siinä Jenniä ja samaan aikaan maneesissa olevaa ratsukkoa. Kun Jenni oli saanut ratsastukset ratsastettua, vietiin Dinskis talliin ja lähdettiin meille. Meillä Jenni leikkasikin veljeni hiukset ja aamulla ennen kun mentiin tallille, leikattiin minun hiukset ja nyt on sitten sivuotsis takaisin.. Tykkään:)

Tallistyle
 Voisin illemmalla kehitellä vielä jotain erikoispostausta jos keksin jotain kirjoitettavaa. Tämmöisiä kuulumisia tänään ja laittelen joskus myöhemmin lisää kuvia kun en omalla koneella ole nyt ja tässä koneessa ei ole mitään kuvanmuokkausohjelmaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti