perjantai 1. toukokuuta 2015

Elämä jatkumaan

Niin se aika vaan kuluu. Kuukausi on kulunut ihan huomaamatta. Bloggaushistoriani pisin tauko, mutta johtuu siitä että on myös ollut elämäni kamalin kuukausi. Nyt kun tulevaisuus alkaa pikkuhiljaa näyttää jo iloiselta, oli aika tehdä toukokuun kunniaksi paluu näppäimistölle. Pöly on pikkuhiljaa laskeutunut ja Kallea voin muisteilla jo välillä ihan hymy huulilla. 


Kuukausi on pitkä aika. Tai lyhyt, ehkä se tuntuu vaan pitkältä. Tuntuu kuin Kalle olisi ollut jo ikuisuuden pois mun luota tai hetkittäin jopa siltä, ettei se koskaan oo täällä mun kanssa ollutkaan. Kuukauden sisään on tapahtunut paljon. Oon saanut rauhassa pohtia ja pähkäillä mitä mä haluan tältä harrastukselta ja mitä mä haluan jatkossa tehdä. Oon miettinyt kaikkia vaihtoehtoja: lopettamista kokonaan, siirtymistä vaan hevosenhoitajan rooliin, vuokraajan elämää, ylläpitohepan hommaamista ja tietenkin olen miettinyt ostaa omaa. Mikään ei oikeastaan vielä viikko sitten tuntunut hyvältä ratkaisulta ja olin ihan pulassa. Mulla ei ollut mun parasta ystävää ja sen lisäksi en tiennyt mitä tehdä. Turhauttavaa.


Oon ratsastellut vähän ja vaikka ketä tässä muutaman viikon sisään ja oikeastaan ratsastus ei oo antanut mulle mitään. Oon vaan hevosen selässä keikkunut ja miettinyt, miks mä teen tätä kun tää ei tunnu miltään ja tää on vaan lähinnä turhauttavaa. Silti oon sinne kyytiin joka kerta kiivennyt ja miettinyt, että ehkä tää nyt on tuntuu paremmalta. Ja joka kerta oon joutunut pettymään.

Sitten tuli kuluvan viikon tiistai ja oikeastaan taas mun elämä heitti kuperkeikkaa yhden päivän aikana. 

Oltiin Elinan kanssa sovittu mun ratsastavan Zipellä heti kun pääsen työpaikastani numero 1 ja ennen kun meen työpaikkaan numero 2. Elina piti mulle ja suurelle ruunalle sileetreeniä ja harjoiteltiin A-merkin kouluohjelman juttuja, jos menisin Kimmon tallin harkkakisoissa kesäkuussa kyseisen koululuokan. Tehtiin vähän keskiravia, raviväistöjä, laukkavoltteja ja keskilaukkaa. Ja mä oikeasti tunsin sen fiiliksen, mitä mä oon tässä jo hyvän aikaa odotellut. Sen fiiliksen, kun tunsin oikeasti ratsastavani ja kun hevosen kanssa on ihanaa työskennellä. Oli niin helpottavaa huomata, että en mä ihan tunnekuollut olekaan sitten kuitenkaan. 


Ja tämä oli vasta tiistain alkua. Olin illan töissä toisella työpaikalla ja sain sellaisen puhelun, jota en olisi koskaan osannut odottaakaan. Ja niin ihan pienessä hetkessä musta taas oli tulossa hevosenomistaja. Nyt te mietitte siellä, että kuka hullu ostaa vartin puhelun aikana hevosen kun edellisen lopetuksesta ei ole kuukauttakaan.. Älkää huoliko, ainakin suurin osa teistä kyllä tunnistaa tämän suuren tamman, josta tulee vihdoin ja viimein mun ikioma.Niin siinä kävi, että asiat vaan järjestyy. Lara muuttaa takaisin tänne touko-kesäkuun vaihteessa ja siitä tulee neljän vuoden odotuksen jälkeen vihdoin mun oma. Mä oon jotenkin niin onnellinen tällä hetkellä, etten edes voi uskoa tätä todeksi. Mun ensimmäinen hepparakas, joka opetti mut oikeasti ratsastamaan tulee mun elämään takaisin. Kyllä se elämä jatkuu, vaikka aina sitä ei uskoisikaan. 


Jos lyö edelleen tyhjää mikä hevonen tää on, lukekaa vanhoja postauksia 2011-2012 huhtikuu väliseltä ajalta. Blogi tulee siis jatkumaan, mutta vain erilaisella sisällöllä kuin aiemmin. Vanhat postaukset on ja pysyy ja nyt vaan jatkan blogia uudelta sivulta. Kunhan saan mun uuden bannerin käyttöön, tulee ulkoasu muuttumaan ja samalla päivitän taas kaikki välilehdet ja muut ajan tasalle. Kalle kulkee ikuisesti mun elämässä mukana ja samoin blogissa, nyt vaan Larasta tulee taas tän blogin päätähti. Pakko vielä mainita, että on ollut aivan ihana huomata että kaikki rekisteröityneet lukijat on malttaneet pysyä kelkassa mukana myös näiden vaikeiden aikojen yli ja oon ihan tosi iloinen siitä! Ja vielä ihan äärettömän suuret kiitokset kaikille tsempeistä ja kaikesta muustakin, olette ihania <374 kommenttia

 1. Tää oli niin ihana uutinen! Oon ihan älyttömän ilonen sun puolesta! :)

  VastaaPoista
 2. Oon niin äärettömän onnellinen sun puolesta ! Ihanaa, että asiat järjesty näin hyvin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Susanna, mäkin oon niin onnellinen että kaikki kääntyy taas paremmaksi <3

   Poista
 3. Wau! Ihan super ihanaa että oot taas niin iloinen ja oot löytänyt uuden hepan :)
  Oon tosi iloinen sun puolesta. Ehkä kaikki kääntyy vielä parhain päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on hirmu helpottavaa kyllä! Kiitos, eiköhän elämä tästä voita pikkuhiljaa :)

   Poista
 4. Tää postaus sai mulle ihan kyyneleet silmiin, oon niin onnellinen että sun heppa-asiat järjesty <3

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi! Hieno homma :)!

  VastaaPoista
 6. Wau mikä uutinen! Olet Aino ansainnut ton onnen täysin :)

  VastaaPoista
 7. Voi ihanaa!! Oon tosi onnellinen sun puolesta! :)

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtavaa! :) On ihanaa saada vanha rakkaus takaisin vuosien jälkeen. Ainakin itsellä se oli ainut mikä lohdutti, kun edellinen hevonen kuoli. Olin samallatavalla hukassa harrastuksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! :) Musta kans tuntuu ettei mikään oo tuntunut ilman Kallea hyvältä, mutta nyt kun saa jotain tuttua ja turvallista takaisin elämään, on ihan eri hyvä fiilis.

   Poista
 9. tummanruunikoilla tähtipäillä tuntuu olevan taito hurmaamiseen ♥ upea uutinen, nauti tästä kääneteestä täysin rinnoin! oon niin ilonen sun puolesta! sama tilanne mikä sulla on ollu nää pari viikkoa, on kestänyt itsellä 2 vuotta. epätoivo alkaa iskeä, mutta ehkä onni potkasee muaki just ennen ku ehdin masentua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja niillä taitaa olla poikkeuksellisen hyvä sydänkin.. <3 Kiitos, kyllä mä aion koittaa ottaa kaiken ilon irti! Kyllä mä uskon että säkin löydät vielä sun onnen, sitä ei koskaan osaa odottaa eikä voi tietää mistä sen löytää.

   Poista
 10. Vautsi! Tosi ihanaa, oon hirvittävän onnellinen sun puolesta! :) <3

  VastaaPoista
 11. Jei ihanaa ihanaa! Maltan tuskin odottaa sinun ja Laran touhuiluja ja ennenkaikkea kisapostauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeejeee! :) Niitä kyllä luvassa sitten kun hommat alkaa taas luistamaan!

   Poista
 12. Onnea uudesta hevosesta ja tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 13. Vitsit miten ilonen oon sun puolesta <3 Niinhän se aina tuuppaa menemään, että elämä jatkuu ja kaikesta selviää vaikka olisikin vaikeaa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! <3 Kyllä se niin menee, vaikkei sitä todellakaan aina uskoisi. Jos joku olis mulle sanonut että kyllä asiat järjestyy ja elämä jatkuu vaikkapa maanantaina, olisin pillahtanut itkuun ja sanonut ettei kyllä järjesty ja en halua mitään muuta kuin jatkaa elämää Kallen kanssa. Mutta näin siinä käy ja kaikki voi muuttuu ihan hetkessä :)

   Poista
 14. Wau ihan uskomatonta!!! Hieno juttu!

  VastaaPoista
 15. JEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 16. Vaikka Kallen kuolemasta ei ole vielä kuukauttakaan, niin ei se tarkoita, että pitäisi unohtaa hevoset kokonaan ja vain surra. Hienoa että unelmasi käy toteen ja saat Laran omaksesi. Odotan jo innolla miten teidän yhteistyö alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, ja sen mä tajusinkin vasta tuolloin tiistaina, kun huomasin että vaikka Kalle ei enää mun luona ookkaan niin kyllä mä voin opetella nauttimaan muidenkin hevosten seurasta. Kiva kuulla!! :)

   Poista
 17. Elämän täytyy jatkua, vaikka karvaita pettymyksiä välillä tuleekin eteen. Onnittelut ja olen niin iloinen puolestasi kun sait Laran omaksesi :) Minkä ikäinen hän muuten on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sen täytyy ja niin se jatkuukin. Kiitos, ihana kuulla! :) Lara on syntynyt 2000 eli on nyt 15-vuotias :)

   Poista
 18. Elämä jatkuu, kävi miten kävi. Oon niin onnellinen sun puolesta, että sait asiat järjestymään! Innolla odottelen tulevia postauksia uudesta päätähdestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, kyllä se on vaan myönnettävä vaikka maailmanlopulta on viime aikoina tuntunut. Ihana kuulla ja kiva juttu! Mäkin ootan tosi kovasti että saan tamman jo kotiin :)

   Poista
 19. Etkö aio kertoa ollenkaan syytä, miksi Kalle täytyi lopettaa äkillisest? Kovasti vaivaa mieltä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aio kertoa niin pitkään aikaan, kun tuntuu että mua painostetaan asiasta. Se on semmonen asia mikä on mun päätettävissä aionko kertoa vai en ja jos näen sen tarpeelliseksi, niin sitten myös asiasta kerronkin. Jos noin kovasti vaivaa mieltäsi, voit laittaa mulle fb:ssä viestiä tai yhteydenottoa sähköpostilla.

   Ja on muuten viimenen kommentti minkä asiaan liittyen julkaisen.

   Poista
 20. Voi että oon niin onnellinen sun puolesta! Ihana juttu <3 tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 21. Olen todella onnellinen sinun puolesta!!!

  VastaaPoista
 22. Voi Aino, olen niin onnellinen aidosti sinun puolesta ja tää on niin oikein. Lara on niin ihana tapaus, itsekkin olen muutaman kerran käynyt sen selässä pohjanmaalla. Vaikka tiedän sinut vain blogin kautta, olet varmasti tunnollisin hevosihminen ketä tiedän. Kaikkea hyvää sinulle ja tsemppiä tuleviin päiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kuulla, kiitos! <3 Se on kyllä aivan mahtava tamma ja sen kanssa työskenteleminen on niin antoisaa. Vielä kerran sulle kiitokset! :')

   Poista
 23. Voi miten ihanaa kuulla jotain tällasta!♥

  VastaaPoista
 24. Ok miten ilonen oon sun puolesta! Tuntuupa hyvältä, että näinkin pian tuli mukava käänne sun elämään, niin on paljon helpompi olla taas iloinen ja saada nauttia asioista. :) Sitäkin kun tarvitaan, vaikka kaipaus/suru vielä mukana olisikin. Niin jaksaa jatkaa eteenpäin. Onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että muutkin ootte näin iloisia, mulle tulee vaan entistä parempi mieli! :) Kiitos! :)

   Poista
 25. Ihana kuulla ❤ en ole sinun blogiasi niin pitkään lukenut, että tietäisin ko. hevosesta, mutta kyllä siihen ajan kanssa tutustuu ☺ Onnea "uudelle" hevoselle ❤ tuleeko Lara asumaan samalle tallille, missä Kallekin oli? Aiotko ruveta sillä kisaamaan aktiivisesti vai silloin tällöin vai ei kisausta/pelkkä harrastekaveri? Vai oletko edes miettinyt sellaista asiaa vielä? Oon niin onnellinen sun puolesta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti! Ja tuun kyllä kirjottelemaan vielä tammasta lisää kunhan ehdin :) Alkuun Lara menee Kimmolle, oon niin paljon töissä kesällä että aika on sen verran kortilla etten ehdi joka päivä tekemään tallihommia tai tallivuoroja. Todennäköisesti syksyllä / talvella menee sitten tuonne meidän "omalle tallille". Ja kyllä me Larpan kanssa kisaradoille palataan yhdessä, heti kun mahdollista! :) Kiitos, ihana kuulla!

   Poista
 26. Voi apua, et varmaan edes pysty ymmärtämään, kuinka ilonen oon sun puolesta! Välillä se elämä koettelee ja kovaa, mutta sitten sieltä vaikeiden aikojen jälkeen tupsahtaa jotain mahtavaa.
  Ihanaa, Aino. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äää aivan ihana kuulla! :') Voi että, kiitoksia <3

   Poista
 27. Hei onko se bella vielä myynnissä? Ja jos on niin paljonko se mahdollisesti maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On myynnissä ja raha-asioden puittessa voit olla muhun yhteydessä vaikkapa sähköpostilla niin annan Elinan yhteystietoja :)

   Poista
 28. Takaisin satulaan olisin minäkin kiivennyt ja uskon että Kalle katsoo ylpeänä jostain pilvien päältä sua kun et luovuttanut! Ihanaa kuulla että tämmöinen käänne tapahtui sun elämässä <3

  VastaaPoista
 29. Voivitsi, mullekkin nous ihan kyyneleet silmiin kun tulin niin iloiseksi sun puolesta! Ihanaa huomata, että jatkat kaikesta huolimatta ja jaksat yrittää uudelleen. Moni ei siihen noin nopeasti pystyisi, eikä se varmasti ollut helppoa, mutta sun pitää olla ylpeä, että oot selvinnyt menetyksestä noinkin hyvin. Hirveesti tsemppiä teille tulevaisuuteen, toivottavasti nähdään joskus kisakentillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niin kauhean onnellinen näistä kommenteista, kiitos sinulle! <3 Ja eiköhän me nähdä, sinne me tavoitellaan hetimmiten! :)

   Poista
 30. Kappas kummaa... omalle kohdalle sattui tässä kohta kaksiviikkoa sitten minulle samanlainen" henkinen kuolema" kuin sinulla. Minulle elämäni tärkein poni (vuokraponini) myytiin pois. Se ei tietenkään ole sama asia, kuin lopettaminen ja oma hevonen, mutta se poni piti minut todella hengissä kun kaikki muu oli vaikeaa. Enkä voinut, enkä vieläkään oikeen käsitä ettei parasta ystävää enää koskaan nää. (myytiin tosiaan toiselle puolelle suomea) Nyt kun luin tämän sinun postauksen. Kyllä sitä väkisin itsekkin rupeaa ajattelemaan, että vaikka kuinka tuntuu että mikään ei ole selkeää mitä jatkossa hevos rintamalla tapahtuu, niin lopussa kaikki järjestyy. Kiitos tästä ihanasta ajatuksesta ja tsemppiä sinulle ja Laralle, aika ihanasti sulle kyllä kävi. <3 Pitää vaan jaksaa uskoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kun ei koskaan voi tietää mitä tulee eteen. Toivon kovasti että sinä vielä joskus päädyt yhteen tuon ponin kanssa ja ei koskaan saa luopua toivosta! Kiitos tsempeistä ja kivaa että olet saanut tätä kautta hyviä ajatuksia :)

   Poista
 31. Voi että miten iloiseksi voi tulla itselleen tuntemattoman ihmisen puolesta! Ihanaa Aino! (:

  VastaaPoista
 32. Ihanaa saat just sen hevosen itsellesi mikä tekee sinut onnelliseksi ihan huippua 💓. Mulle tuli kyllä ihan onnen kyyneleet kun luin postauksen ja olin iloinen myös sinun blogin pariin paluusta .

  VastaaPoista
 33. Onnen kyyneleet :,) Aino sää niin ansaitset uuden hevosen, uuden onnen! Kalle ei ole täällä mutta sää ymmärrät tän asian niin hyvin! Voin olla susta ylpeä, koska noin nopeasti jatkat matkaa eteen päin. Kaikki sun hevoset menneisyydessä ja tulevaisuudessa ansaitsee sun hoidon täysin. Susta tulee uusi hieno hevosen omistaja. Ihanaa että alat kisaamaan :) odotan jo innolla kisa-postauksia. Sulla on ihana blogi jota seurailen. Ois kiva jos useammin tulisi postauksia, mutta ymmärrän kiireiden ja kaiken tämän keskellä ei kerkeä postailla. Uuden hevosenkin tuloa pitää suunnitella! Maltan odottaa taas uusia postauksia. Sun blogi on tosi ihana, sun omat/hoitohevoset on tosi ihania. Kaiken lisäksi oot tosi kaunis nuori, joka ymmärtää hevosista paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 En voi muuta sanoa kuin jättikiitokset! On aivan ihana lukea tällaista näinä vaikeina aikoina, saa minut kyllä hetkessä paremmalle mielelle! Ja lupaan että blogi palailee taas kunnon postausrytmiin kunhan Larppa kotiutuu :)

   Poista