lauantai 31. maaliskuuta 2012

Paljon tapahtumia ja kuvia.

Wautsi, uusia lukijoita on sadellut huima määrä! Tervetuloa vaan kaikille ja ihan noin suuren lukijamäärän kunniaksi, laitoin kyselyn vasempaan reunaan, millaisen erikoispostauksen haluaisitte seuraavaksi. Olen todella pahoillani, että postaustahti on hieman hidastunut, mutta en millään ehdi joka päivä kirjoittaa, varsinkaan kun liikutettavia hevosia on kolme ja niihin vielä Lara ja Sissi mukaan.


Eli, nyt on sitten käynyt niin, että ratsastan ja hoidan Blondia jonkun aikaa, Lauran ollessa reissussa. En ole aivan varma kuinka kauan tämä järjestely jatkuu, mutta minulla ei ole mitään sitä vastaan, että käyn Blondia moikkailemassa lähes joka päivä. Hannuhan kuuluu myös tähän liikutettavien joukkoon tietenkin ja Hannun ja Blondin lisäksi myös Pesto on ensi viikon käytössäni sen omistajan ollessa reissussa. Laralla käyn torstaina maneesilla ja viikonloppuna käydään Elinan kanssa maastoilemassa. Lähdenkin ensi lauantaina Annen luokse Suonenjoelle pitkästä aikaa! ♥


Mutta nyt kuulumisien pariin. Eilen kävin Hannulla ratsastamassa ja voin sanoa että hauskaa oli :D Otin myös pitkästä aikaa tuntumaa kentän pohjaan ja putosin sitten ihan kahdesti. Onneksi oli kuvaaja Jenni mukana ja saatiin molemmat tippumiset ikuistettua ;D


Menin siis ilman satulaa kentällä ja ensin alkuun kävin heti kaikki askellajit läpi ja ratsastin Hannua kuuljiaaksi ja eteenpäin pyrkiväksi. Tämä onnistui hyvin ja Hannu oikein pursusi energiaa ja oli hetkittäin todella hyvä ratsastaa! Laukassa vasen suunta oli paljon hankalampi, mutta koko ajan se vaan on parempaan päin. Olin tyytyväinen erityisesti raviin vaikka turhia spurtteja Hannu välillä meinasi ottaakin.Laukkaa sain jo jonkin verran säädettyä ja ratsastettua vaikkakin aika vähän. Nostot onnistuvat kuitenkin jo tosi hyvin molempiin suuntiin samoin kuin raviinsiirtymisetkin. Yhden kerran kun laukkasin ympyrällä, Hannu teki jonkun ihme töksäytyksen ja kääntyi äkisti vasempaan johon en ollut ollenkaan varautunut. Lennähdin sitten Hannun kaulalle ja roikuin hetken siinä ennen kuin tipuin maahan. Hannu vaan jäi kummissaan kattomaan; mitäs sä siellä teet? :DKun heppa tuntui olevan hyvin avuilla, Jensy laittoi pitkälle sivulle minipystyn ja tulin sitä alkuun kerran ravissa ja kerran laukassa. Sitten nostettiin sitä parilla reiällä ja sain siihenkin muutaman kivan hypyn. Hannu oli tosi kiva! Hyppäsi tosi varmasti ja rohkeasti, mitä todella olen odottanutkin. Jäi hirmu kiva mieli hyppelöistä ja nyt odotan innolla ensi perjantain maneesireissua.

Yksi hyppy tuli ihan tosi pohjaan kun en ollenkaan nähnyt hyppypaikkaa ja ajattelin hepan kieltävän, mutta se hyppäsi silti. No, minulta katosi tasapaino ja kun Hannu kääntyi vasemmalle esteen jälkeen, minä kiltisti jatkoin oikealle ja lensin komeassa kaaressa kentän pohjalle. Huomasin sitten makaavani hevosen etujalkojen edessä enkä voinut muuta kuin nauraa. En ole oikeasti tippunut ties millon viimeksi ja nyt sitten noin helpoista tilanteista ja kahdesti :D Yleensä en tipu ihan vähästä, mutta nyt en ilmeisesti ihan kunnolla keskittynyt hommaan ja sen siitä sitten sai.Illalla vieteltiin Jennin ja Lauran kanssa tyttöjen iltaa ja ilta oli ihan huippu! Kiitos paljon mun tytsyille, olette kultaa♥


Tänään kävin kolmen aikoihin ratsastamassa Blondilla ja oli ihan tajuttoman hyvä sää! Aurinko paistoi ja oli lämmintä, mm I like! Mentiin Blondin kanssa maneesiin ja ensin käveltiin alkukäynnit ja ravailtiin vähän löysällä ohjalla. Blondi olisi vaan halunnut tutkia mitä kaikkea maneesista löytyy eikä yhtään jaksanut keskittyä. Otin sitten parit laukannostot ja jatkoin ravityöskentelyä. Sain jonkin aikaa tehdä ihan hiki hatussa hommia, mutta se oli kyllä sen arvoista kun yhtäkkiä palaset loksahti kohdalleen, Blondi rentoutui ja alkoi toimimaan tosi kivasti!

Ravailin sitten ihan kunnolla ympyröitä ja kaikkea ja Blondi oli oikein super. Hienosti ja kiltisti se mennä puksutti oikein tyytyväisenä ja puolen tunnin päästä sitten lopettelin. Käveltiin vielä maneesia tutkien loppukäynnit ja harjailin sen sitten tallissa. Hieno Blondi on!


Kohta suunnistankin Elinan kanssa elokuviin ja illalla menen luultavasti Lauralle yöksi kun aamulla on VURrilla aluekoulukisat ja olen niitä sitten menossa kuvailemaan. Illemmalla olisi vielä sitten Peston ratsastus ja maanantai on ihanasti vapaapäivä.


Sain nyt ladattua ton talliesittelynkin:)

12 kommenttia

 1. Missä Hannun talli sijaitsee ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Varkaudessa, Varkauden portin lähellä.

   Poista
 2. kiva kun sulla on melkein aina jotain kuvia, ja aika usein videoitakin. lukeminen on paljon kivempaa silloin :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siihen pyrin että lukijat jaksaa lukea loppuun asti ja kuvattomia postauksia ei varmasti jaksa lukea kukaan :D

   Poista
 3. onko toi hannu siis sun hevonen? Ja onko sulla muita hevosia? Oon uus lukija niin vois olla kiva toivepostauksena ihan vaan semmonen että kertosit ittestäs, omasta elämästä ja näistä heppajutuista ko ei oo ihan vielä päässy perille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, Hannu on minulla ylläpidossa ja en omista itse omaa hevosta vaan ratsastelen paljon tuttujen hevosilla :) Ehkä sellainen oma joskus löytyy.. Ja voisin itseasiassa kirjottaa joskus sellaisen selvennyspostauksen.. :D

   Poista
 4. Jännät noi sun uudet hiukset, ihan hannun karvan väriset :D Meinaatko vaalentaa vai jätätsä ne tollasiks? :)

  Ja yks toive noihin videopostauksiin, olis kivempi kattoo jos näkyisit aina ite kuvassa kun puhut ja puhuisit myös vähän kovempaa et kuulee kunnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan värjään tai vaalennan, en ole päättänyt vielä :)

   Videopostaukset on usein tommosia missä en itse näy, kun itse on vähän hankala itseään kuvata. Mutta kyllä varmasti on tulossa myös muitakin videoita joissa itse näyn :)

   Poista
 5. oot ihan jukran nätti ! ja huippuja nuo tippumiskuvat :''D tykkään sun blogista hirmupaljon ! (:

  VastaaPoista
 6. Blondi on kyllä todella sympaattinen ja fiksu nuori tammuskainen! Hienoa, että hoidat sitä! :)

  VastaaPoista