Lara


t. Laura IV "Lara"
Tsekkiläinen Puoliverinen
s. 27.2.2000
Vuokraheppa 21.10.2010-20.4.2012
Oma 30.5.2015 → <3

Ensimmäinen oikea vuokrahevoseni, suuri, 178cm korkea, kiltti ja osaava pv-tamma. Minun ja Laran yhteinen taival kesti puolitoista vuotta, jonka aikana sain oppia ratsastamisesta enemmän kuin koskaan aiemmin. Tamman kanssa mä pääsin kisaradoille, pääsin mun estekammosta eroon täysin ja sain viettää ikimuistoisia hetkiä. Lara tuli pian myyntiin ja vaikka kuinka olisin halunnut, en pystynyt ostamaan sitä omaksi opiskelijabudjetilla. Yhteiselomme päättyi 2012 keväällä tamman muuttaessa uuteen kotiin Pohjanmaalle, jossa sitä pääsin käymään katsomassa aina kun halusin ja pääsin. Ikävä oli tietysti kova ja harmistus suuri, kun en saanut viettää aikaa tamman kanssa päivittäin.

Nyt kolme vuotta myöhemmin keväällä 2015 oman hevoseni, Kallen, lopetuksen jälkeen sain kuulla tamman omistajalta, että Lara olisi mahdollisesti uutta kotia vailla. Niin vaan yhden puhelun aikana, kaksi viikkoa sitten hevosen menettäneenä tein yhden elämäni hienoimmista päätöksistä: tamma tulisi takaisin kotiin ja vihdoin minun omakseni! Niin toukokuun viimeisenä päivänä tamma asteli tutuille kulmille kolmen vuoden jälkeen ja yksi isoimmista unelmistani kävi toteen kun kirjoitettiin omistajanvaihdosilmoitukseen uudeksi omistajaksi oma nimeni.

Loppuvuosi on kulunut nopeasti. Elokuussa muutettiin täyshoitotallista takaisin itsehoitoon pikkutallillemme ja ollaan päästy kisailemaan koulupuolella oikein kivasti sijoittuen! Laran kanssa mä pääsen vihdoin toteuttamaan itteeni ja treenaamaan nimenomaan kouluratsastusta sekä kilpailemaan. Yllätyksekseni treenit ovat lähteneet sujumaan tosi kivasti ja tuomarit näyttävät tykkäävän reippaasta, suuresta ratsustani. Pientä sairastelua on myös mahtunut mukaan, mutta onneksi klinikkakäynneiltä ollaan selvitty kotiin hymyssä suin ja treenit voivat jatkua.

"Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu."

6 kommenttia

 1. Ehkä 30.5 on oikeampi päivämäärä? ;) ja hurjasti onnea sulle ja Laralle!

  VastaaPoista
 2. Mikä mahtaa olla Laran koulutustaso? :) Hurjan nätti tamma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esteitä se on kisannut Suomessa 135cm tasolle, tietääkseni ulkomailla ollessaan isompaakin. Koulua ei mun tietääkseni kisattu ollenkaan, mutta arvioisin sen suoriutuvan treenillä ja oikean kuskin kanssa vaativiakin ratoja :)

   Poista
 3. Onko Laran teksti jätetty tarkoituksella myös noihin muihin hevosiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo, näköjään unohtunut poistaa... Kiitti kun huomasit! :D

   Poista