sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Maailman paras Hannu!

Wautsi, jo toinen postaus tänään. Ajattelin kirjoittavani tämän päivän Hannuilusta vasta huomenna, mutta oli ihan pakko kirjoittaa jo nyt. Mentiin siis joskus ennen kolmea Lauran kanssa tallille ja ennen kun otettiin ponski sisälle käytiin laittelemassa muutamat esteet kentälle. Sitten laitettiin Hulttio rauhassa kuntoon ja karvaa irtoaa edelleen ihan huimat määrät, enkä millään voi ymmärtää miten sitä riittää vieläkin :D Kun Hannu oli valmis, suunnattiin kentälle.


Kenttä oli ihanan kuiva ja hyvässä kunnossa! Muutama märkä kohta siinä on vielä, mutta kohta nekin kuivuu. Aloin tekemään vähän hommia käynnissä. Ihan vaan ohjat tuntumalla ja rennosti eteen päin. Hannu oli juuri kivan rento, muttei ollenkaan kiireinen eikä laiska. Semmonen sopiva eteenpäin menijä. Pian otinkin raviin ja tein samaa ravissa, lisäten molempiin päätyihin ympyrät. Hannu oli jo alkuun ihan super! Se vaan mennä puksutti etiäpäin hyvillä mielin. Vaihtelinkin suuntaa ja aloin kohta laukkaamaan.


Otin tarkotuksella ensin vaikeampaan suuntaan laukkaa eli vasempaan. Homma alkoi hyvin kun laukka nousi juuri silloin kun pyysin ja laukka jatkuikin ihan tosi hyvin. Ei kiihytellyt, ei juuri kaatunut sisäänpäin ja laukkasi lähes kokonaan ilman rikkoja raviin! Aivan superihana:) Oikeaan se oli myös hyvä ja pian aloinkin hyppäilemään.


Ensin tulin kolmea ravipuomia vaihtaen suuntaa niiden päällä. Homma sujui oikein kivasti eikä yksikään puomi hajonnut! Laura laittoikin sen sitten ihan miniristikoksi ja tulin sitä ensin ravissa. No, eipä me siihen ravissa taidettu saada yhtään hyppyä kun Hulttio vaan astui sen yli. Tulinkin sitten laukassa ja johan alkoi pomppaamaan. Hyvät verkkahypyt siis saatiin. Tulin myös toista pikkuristikkoa ja se meni myös oikein mallikkaasti.
Kohta nostettiin molemmat pystyiksi, toinen oli ehkä noin 50-60 cm ja toinen korkeintaan 40 cm. Hyppäsin molempia laukassa ja lähestymiset meni oikein hyvin. Pudotuksia ei tainnut tulla ollenkaan ja paikatkin osuivat tosi hyvin. Muutama hyppy tuli ihan pohjaan, mutta uudestaan vaan ja yli päästiin.Tehkääs perässä :D

Kohta laitettiin toinen pystyistä ihan lyhyeksi okseriksi. Korkeutta sillä oli ehkä se 50 cm, mutta haimmekin juuri sitä, että saadaan hyppyä vähän venytettyä ja paikat kohdilleen. Hannuhan hyppi okserin ihan innoissaan, aivan kuin se muka olisi joskus ennen ollut jokin esteratsu. :D Laitettiin sitä sitten vähän leveämmäksi eikä mitään ongelmia tässäkään vaiheessa ilmennyt. Onse vaan niiiin hieno ♥
Laura pääsi myös testaamaan hyppäämistä. Vaikka Laura onkin vaan kerran ratsastanut Hannulla "kunnolla" eli ilman satulaa ravia & käyntiä, Hannu näytti ihan tyytväiseltä muunkin ratsastajan kanssa. Halusin myös itse nähdä, miten se hyppää muiden kuin minun itseni kanssa. Pari ekaa hyppyä meni vähän hassusti, mutta kun Laura sai Hannuun vähän otetta alkoi hypytkin sujumaan. Yhtään kieltoa ei sentään tullut!


Loppuun verkkailin sitten Hannun itse ja innostuin vähän laukkailemaan ympyröillä. Herra kulki tosi kivasti ja rauhassa. Sain tehtyä jopa kaksi kertaa laukanvaihdonkin! En edes tiennyt että tuolla ponskilla voisi ikinä sellaista kokeilla.. Ravailin sitten vielä hiukan molempiin suuntiin ja loppukäynnit tulikin siinä kun raahasin esteet pois kentältä. Kokeilin ihan huvikseni seuraako Hannu perässä jos lasken sen irti. Vähän jännittyneenä sen kokeilin, mutta herrahan seurasi minua kuin kiltti koiranpentu! Tuli ihana tunne kun tuntui että se luottaa minuun, eikä inhoa minua kun sitä olen kauheasti kentällä pyörittänyt..Ratsastuksen jälkeen huuhdeltiin Hannu ihan kunnolla kun toinen oli niin kamalan hikinen. Voi kun se nautti hirveesti! Ihana höppänä :)


Näin yhteenvetona. Hannu oli aivan mielettömän kiva kaikinpuolin. Se toimi aivan juuri niinkuin itse halusin eikä laittanut hanttiin yhtään. Jäi niin hirmuisen hyvä fiilis koko tallireissusta ja olen aivan mahdottoman ylpeä tuosta ketkulista. En ole onneksi antanut muutamien epäilevien ja ilkeiden ihmisten, jotka ovat rivien välistä lukien sanoneet, että teen aivan turhaa työtä Hannun kanssa, lannistaa itseäni, vaan jatkanut sinnikkäästi eteen päin. Ja tulosta se on tuottanutkin! Nyt painun nukkumaan ja aamulla kutsuu inventaario Lemmikkikeskuksessa. Huomenna tämän päivän muista touhuista enemmän!

4 kommenttia

 1. toi yks kuva on liitetty toi heppa toho esteen päälle eikös?

  VastaaPoista
 2. miks mä nauroin tolle: "eikä yksikään puomi hajonnut" :DDDDDDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah :DD Se on aika hyvin meidän puomitreenissä!

   Poista