lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kaikki kaunis päättyy aikanaan ↔ 21102010-21042012

Nyt siis kerron tarkemmin eilisen tapahtumista. Lara siis lähti eilen ja tänään olisi ollut tasan puolitoista vuotta siitä, kun aloin Laraa vuokraamaan. Menin suoraan koulusta, vähän ennen kahtatoista tallille. Otin tamman sisälle ja jätin seisomaan käytävälle. Syöttelin sille vähän leipiä ja otin loimet pois. Sitten aloin irrottamaan metallisella hikiviilalla tammasta karvaa, jota irtosikin ihan hurjasti! Sitten pyörittelin vielä lisää karvaa irti kumisualla ja ai että Lara nautti. Harjasin seuraavaksi liat irti ja viimeistelin pölyharjalla. Lopuksi pyyhin tammuskan kokonaan pyyhkeellä ja voi kun siitä tuli hieno.

Selvittelin vielä harjan sekä hännän ja siistin tamman vuohistupsut, jotka olivat kasvaneet jo ihan liian pitkiksi. Leikkasin muistoksi Laran hännästä pikkutupsun, joka ei kyllä mitään siinä kamalan paksussa hännässä haitannut. Putsailin kaviot ja rapsuttelin mussukkaa ihan rauhassa. Oli niin ihana olla vielä viimeisen kerran tamman kanssa yhdessä, vain kahdestaan, kaikessa rauhassa eikä mikään kiire minnekkään. Viimeinen yhteinen tuntimme oli juuri sellainen kuin olin aina toivonut sen olevan.
Viimeinen kuva ennen lähtöä.

Varttia vaille yksi tulikin Elina tallille ja alkoi pakkaamaan Laran tavarat autoon. Sillä aikaa minä puin Laralle kuljetussuojat ja fleeceloimen kuljetusta varten. Sitten vielä Laran vaaleanpunaiset prinsessapäitset päähän ja siinä se oli. Maailman kaunein, ihanin, suloisin, tärkein ja parhain hevonen, seisoi kauniina ja valmiina lähtöön, pois luotani.

Kun kaikki tavarat oli autossa ja heppa valmis, talutin Laran vielä viimeisen kerran tallin ympäri. Se kiltisti seurasi minua ja innoissaan tutki ympärilleen kysyen: "minne me ollaan menossa?" Vastasin tammalle että pääset uuteen kotiin, mutta tulen kyllä katsomaan sinua. Kyllä ne sinusta pitää hyvää huolta, usko pois. Sitten vein sen traileriin, halasin sitä viimeisen kerran, hyppäsin traikusta ulos ja suljin oven. Elinan sanoessa "Noniin, nyt sitten lähdetään. Se pääsee hyvään kotiin", pillahdin hillittömään itkuun. Sitten lähdin kävelemään talliin ja katsoin kun auto hävisi pois näkyvistä. Lara ei ollut enää täällä.
Elina siis myi Laran sen vuoksi, ettei se ollut hänelle sopiva. Elina pitää hieman erilaisista hevosista kuin Lara ja siksi ei enää tammaa halunnut pitää. Niinpä Elina alkoi sitten etsimään uutta hevosta ja pian sellainen löytyikin. Lara kävi Laukaan klinikalla ostotarkistuksessa ja röntgenissä selvisi, että tamman jaloissa ei ole mitään sanottavaa! :) Elina ja Laran ostajaehdokas sitten miettivät asiaa viikonlopun ajan ja maanantaina vaihto oli selvä.
Vaihdossa Elinalle tuli 9-vuotias pv-ruuna Winnie the Pooh, eli Winski. Sillä on kisattu 120cm luokkia ja heppa on kuuleman perusteella oikein kiva tapaus. Tänään kävin sitä nopeasti katsomassa ja voi että miten suloinen otus siellä olikaan! Herra on jonkun 10 cm pienempi kuin Lara, mutta eiköhän tuo ole minulle riittävä. Katsellaan tästä mihin suuntaan tämä lähtee!

8 kommenttia

 1. Tuttu tunne se, että rakas heppa myydään:( Itse olen menettänyt 2 rakasta ponia

  VastaaPoista
 2. tuli mullekki itku ku luin tätä. ite jouduin luopuu mun elämäni hevosesta joulun jälkeen allergian takii :( koita jaksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeasti ihan kamalaa. Mutta eiköhän tämä tästä.. Kiitos:)

   Poista
 3. Luin tämän nyt. Herkistyin niin että kyynel vierähti minunkin poskelle!:c Kamalaa, ymmärrän miltä sinusta on tuntunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ehkä elämäni yksi vaikeimmista päivistä.. :(

   Poista
 4. Oli kauheaa lukea kun itselläkin vierähti kyynel poskelle ): Ihana postaus ja toivottavasti Lara on päässyt hyvään kotiin ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ja on Lara kyllä nyt parhaassa sille mahdollisessa paikassa, vaikka onkin kaukana :)

   Poista