perjantai 20. huhtikuuta 2012

Esteitä, koulutuntia ja ikävää.

Nyt pitkästä aikaa kuulumisia tännekin! Tällä viikolla on taas ollut melkoinen draivi päällä, enkä ole saanut kunnollista hetkeä istahtaa ja kirjoittaa ihan kevyesti kuulumisia.

Tiistaina käytiin Elinan kanssa yhdessä maastoilemassa ja menin Sissillä. Noin tunnin lenkki ihan kevyesti vanhalla Kuvansin tiellä.


Keskiviikkona kävin maastoilemassa Laralla. Tein kaikki tallihommat ensin ja sitten suunnattiin tammuskan kanssa lähimaastoihin pyörimään. Noin tunti siellä sitten vierähtikin ja ihan kevyesti mentiin paljon käyntiä, muutamat ravit ja laukat. Tamma oli hieno ja meillä oli hauskaa, toinen oli ihan täpinöissään.


Torstaina eli eilen, kävin Laralla maneesilla ja Roosa oli kuvailemassa. Alkuun menin gramaanien kanssa noin vartin alkuverkat ja Lara toimi tosi kivasti! Sitten otettiin apuohjat pois ja aloin hyppimään pikkuesteitä. Aloitin tuolla mustalla joka oli alkuun ihan maahankaivettu ristikko. Eihän Lara sitä edes hypännyt koska se oli liian pieni, ja nostettiin sitä jonkin verran isommaksi.


Kohta laitettiin se pystyksi jota tulin molempiin suuntiin muutaman kerran. Korkeutta pystyllä oli noin 60-70 cm, ihan minimaalinen Laralle :D Saatiin tosi monta hyvää hyppyä, paikat osu just kohdilleen ja tamma oikein loisti innokkuudesta! Toivoin koko ajan näkisipä Elina nyt kun yhteistyömme sujui niin täydellisesti. Sitten lyhyet välikäynnit.


Seuraavaksi hyppäsin tuota ruskeaa okseria ja kokoa sillä oli ehkä saman verran kuin pystylläkin. Alkuun pari ekaa hyppyä tuli vähän lähelle, mutta tietty Lara pelasti. Sitten alkoi paikat löytymään ja heppakin jopa pysyi lapasessa ja löysin juuri sopivan laukan missä hypätä. Otin muutaman hypyt siihen molemmista suunnista ja sitten taas vähän käveltiin.


Hyppäsin vielä pari kertaa tuota sinistä pystyä, jossa oli laine. Otin siihen kolme hyppyä ja kaikki paikat, pomput ja kaikki ihan nappiin! Loppuun menin vielä pari kertaa sellaista pikku radan pätkää, eli ensimmäisenä sininen, sitten kaarteen kautta okseri ja pysty viimeisenä. Polle pysyi käsissä, paikat osui nappiin, hypyt oli hienoja ja kuski tyytyväinen, eli aivan täydellistä! Ylpeä tammasta ♥
Lopuksi menin vielä koulua ja Lara toimi aivan mielettömän hyvin. Siinä se vaan puksutti nätissä muodossa rennosti eteen päin. Tosi kiva mieli jäi :) Koitan tehdä illalla pientä videota hyppelöistä, jos vaan ehdin.


Kun olin loppuverkannut Laran, Laura tuli Blondin kanssa maneesiin pitämään minulle ja Blondille tuntia. Olinkin todella paljon tunnin tarpeessa ja Laura osasi neuvoa tosi hyvin Blondille parempaa ratsastustapaa ja heppakin toimi ihan erilailla. Kiitos miljoonasti Lauralle! Tuossa alla video minusta ja Blondista eilen.


Sitten kävelin takaisin tallille Laran kanssa, hoidettiin se, tehtiin tallihommat sekä iltatalli. Jensy kävi tänään ratsastamassa Hannulla kevyesti maastossa ja kaikki oli sujunut oikein mallikkaasti. Kiitos paljon Jennille!


Nyt tuleekin sitten melkoinen pommi, jota ei varmasti kovin moni osannut odottaa. Eilen oli siis minun ja Laran viimeinen yhteinen ratsastuskerta, sillä se lähtee tänään Seinäjoelle. Kello yhdeltä lähtee Elina tammaa viemään ja tuo sieltä mukanaan uuden hepan itselleen, siitä sitten myöhemmin lisää. Lara kuitenkin pääsee hyvään kotiin, mutta kamala ikävä kyllä tammaa tulee.. Elämäni hevonen, muistan sut aina♥
Teen varmasti Larasta vielä jonkun ihan oman postauksen, jossa kerron paljon tarkemmin tästä vaihtotapahtumasta, mutta nyt en siihen vielä kykene. Menen kahdeltatoista tamman laittamaan lähtövalmiiksi ja viettämään viimeiset hetket yhdessä. Mutta jos on jotain kysyttävää, kysykää nyt ja mahdollisesti illalla vastailen ja teen postausta tästä kaikesta. 

6 kommenttia

 1. Voi sinua :( <3 toivottavasti tuo miun pieni pallopää saa sinut edes välillä paremmalle mielelle :) Harmittaa, kun se ei ole oma, niin en voi antaa sillä niin paljoa hypätä/kisata, mut just juttelin eilen yhen mun kaverin kanssa et sit kun Beeda tulee takas niin saat sillä kisata ja hypätä niin paljon kun sielu sietää :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se sai :) Joo, itsemurhaa odotellessa siis..

   Poista
 2. Mä meinaan itkee jo toisen kerran kun luen tän <3 toivottavasti tulee kiva heppa tilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. Eiköhän se uusikin ole ihan kiva, toivotaan.

   Poista
 3. voi ei, en osannnu yhtään oottaa et Lara lähtis .... Luin sen su fb jutun, mut aattelin et ei se nyt Lara ainakaa ois! Voimia sulle, aika parantaa haavat, se on tullu koettua♥ Tiesitkö etukäteen muuten tosta vaihdosta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, nyt se sitten tuli meidän yhteiselo päätökseen. Ja niinhän se tekee, nyt vaan tuntuu tosi pahalta. Sain tietää jo itseasiassa viime viikolla että mahdollisesti tulee näin käymään, mutta tämän viikon alussa sain tietää varmaksi. :(

   Poista