torstai 21. maaliskuuta 2013

Oonailua [kuvapostaus]

Nyt täytyneekin aloittaa postaus hieman "ei-niin-mukavissa" merkeissä, sillä olen ehkä hieman pettynyt, nimittäin teihin lukijoihin. Lukijamäärä nousee kohisten, mutta mihin häviää teidän aktiivisuus? Itse koitan mahdollisuuteni mukaan pitää blogin todella mukavana ja positiivisena paikkana ja luoda keskustelua teidän kanssanne, mutta tuntuu että lukijoiden aktiivisuus on jotenkin ihan kadoksissa. Vähän aikaa sitten kommentteja tuli tosi kivat määrät, mutta onko meneillään nyt joku kausi, ettei kellään tosiaan ole mitään sanottavaa postauksista? Olisi kiva saada teidänkin ääntä hieman kuuluviin ja kuulla mielipiteitänne ja parannusehdotuksia! Jos kommentointi kuitenkin tuntuu liian raskaalta tai asiaa ei ole, on alareunassa nuo painikkeet, joita klikkamalla saa helpoiten tuotua mielipiteensä julki.


Nyt alkuvalitusten jälkeen mennäänkin itse asiaan. Eilen tuli käytyä ratsastamassa Oonalla pitkästä aikaa ja nappasin Roosan mukaan kuvailemaan. Laura oli tekemässä tallihommia, muttei ehtinyt jäädä kovin pitkäksi aikaa katselemaan. Nyt siis onkin luvassa melko kuvapainotteinen postaus ja koittakaas ahkerasti availla sitä suutanne! ;) Aloittelin kentällä ihan käynnissä vaatimatta juuri mitään, vahtien vaan että Oona kulkee reippaasti eteenpäin muttei koita siirtyä raville. Väistättelin heti alkuun paljon tehden samalla ympyröitä ja voltteja. Oona tuntui hieman turhan reippaalta ja vähän höslöltä, joten saatiin tehdä heti alkuun kunnolla hommia, jottei heti alkuun menisi kaikki ihan läskiksi. Kun käyntiväistöt pikkuhiljaa onnistuivat ja tamma malttoi hetkittäin kuunnellakin, alettiin ravailemaan. Mitään ihmeellisyyksiä ei tehtykään, ravissakin vaan katsoin että tahti ja vauhti pysyy samana ja Oona on kuulolla. Välillä saatiin oikein kivoja pätkiä, mutta taas välillä hepsu ei toiminut ollenkaan..

Ajattelinkin olla vähän uhkarohkea ja kokeilla laukkaa. No, päivän opetus tulikin tässä kohden; älä ikinä laukkaa Oonalla kuolaimettomilla ilman satulaa.. Sanoisinko että hyvin mielenkiintoista koittaa roikkua siellä kyydissä, kun hevonen ei kuuntele pieniä eikä sen isompiakaan pidätteitä. Sain tehdä ihan kunnon pidätteet ja ohjata Oonan johonkin penkkaan että sain sen pysähtymään.. Otin sitten ihan pienen pätkän rauhallista laukkaa ympyrällä ja lopettelin laukkaamisen siihen. Laukkaamisen jälkeen Oona tuntui ehkä hieman paremmalta ja oli kivasti tasainen molemmille ohjille. Saatiin ihan kivojakin pikkupätkiä ravissa ja kun tamma kuunteli hyvin, otin käyntiin ja käveltiin hetki pitkin ohjin Roosan hakiessa päitsiä tallista. Päätin irtojuoksuttaa Oonaa vielä hetken kentällä, jotta saisi hieman purkaa turhia energioitaan pois, kun sitä virtaa näkyi vielä riittävän! Tässäpä vielä muutama kuva päivästä. Kiitokset taas Roosalle, joka urheasti kesti palella siellä pakkasessa :D Roosa siis kuvaili ratsastuskuvat ja irtojuoksutuskuvat omatkin omia kuvaamiani.


74 kommenttia

 1. oisit kyllä voinu piristää kaikkien päivää niillä laukkakuvilla.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nyt pyysit kommentteja, niin... eikös Oonalla kuitenkin kannattaisi laukata enemmän? Olen saanut sen käsityksen, ettette laukkaa sillä, koska se ei ravissakaan ole hyvä. Mutta eihän nämä kaksi asiaa ole mitenkään sidoksissa toisiinsa - hevonenhan saattaisi olla laukassa parempi/helpompi ratsastaa ja jos laukan saa ratsastettua hyväksi, luultavasti silloin ravikin tulee paremmaksi.

   Samalla tavalla kuin taivuttamisenkin kanssa - vaikka toinen puoli olisi selkeästi vahvempi, voi sitä silti harjoittaa enemmän, koska samalla kyllä se heikompikin kylki saa harjoitusta ja muuttuu pikkuhiljaa paremmaksi.

   Nyt sillä varmaan on energiaa laukatessa, jos sillä ei juurikaan laukata. Mutta jos laukkaaminen muuttuisi säännöllisemmäksi, varmaan menokin rauhottuisi...?

   Nämä ovat vain omia ajatuksiani ja ihmettelen, miksi ravin pitäisi olla ensin parempi, jotta voi laukata. Jotkut hevoset saattavat olla helpommin laukassa ratsastettavissa. En tunne hevosta, enkä halua neuvoa. Teette miten parhaaksi näette :)

   Poista
  2. Kiitos mielipiteestäsi! En ehkä ole laukkaamisasiaan sen kummemmin perehtynyt täällä blogissa, mutta en laukkaa Oonalla sen vuoksi, koska se tuntuu laukassa niin vaikealta ja haluan tehdä Oonan kanssa näin alkuvaiheessa vain meille molemmille helppoja juttuja. Oonalla on laukkaaminen muutenkin tosi haastavaa, juurikin kun sillä on niin paljon virtaa ja nyt varsinkin noilla kuolaimettomilla ei itselläni meinaa olla mitään hallintaa. Laukkaaminen ei mielestäni ole tässä vaiheessa todellakaan kovin tärkeä osa ratsastusta Oonan kanssa vaan keskitytään ihan pikkuhiljaa luomaan tammalle parempaa ratsastettavuutta.

   Ei ravin välttämättä tarvitse olla parempi ennen laukkaamista, mutta haluan sen olevan helpompaa ennen kun siirrytään työskentelemään uuden "ongelman" kanssa. Edetään Oipin kanssa ihan pikkuhiljaa ja hiotaan ensin ravi parempaan kuntoon ja kun saadaan (jos saadaan) kuolaimia vielä käyttöön, kokeillaan laukkailua uudelleen :)

   Poista
 2. Mä aina alotan kirjottamaan jotain, mut sitten aattelen et mitä ihmettä oikein selitän ja en sitten kommentoikkaan mitään. :D Ilmeisesti pitää siitä huolimatta avata suu. Ei oo sun blogi mielestäni ainakaan huonontunut, että siitä johtuis "hiljaisuus". :) Edellisessä postauksessa oli kiva se video, kun valmentajan ääni kuului siinä, itekkin voi oppia jotain katsomalla nimittäin. :)

  VastaaPoista
 3. meet tosi hyvin tolla Oonalla ! + hienoi kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä tää blogi on vaan parantunu koko ajan :) postausehdotuksena sellane että mitä tekisit jos tulis samanlainen tilanne ku mulla että et vaan vois enää ratsastaa kivun takia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja joo, toi oliskin tosi hyvä idea! Pitää toteuttaa heti kun kerkiän :)

   Poista
 5. omassakin blogissa on ollut joku kommentoinnin hiljaiselo:(( mutta kiva postaus! ja videopostaus ois aivan ihana!(:

  http://elinaah-life.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mustakin tuntuu että on jotenkin tosi hiljaista ollut :o

   Poista
 6. Mulla ei jostain syystä meinaa muo toiminto-nappulat aina toimia :/ Vika ei ole pelkästään sun blogissa, vaan kaikissa muissakin.

  Itse pyrin aina kommentoimaan jotain seuraamieni blogien postauksiin, jos vain jotain järkevää sanottavaa löytyy :) Itse arvostan kovasti lukijoiden kommentteja. Vaikka blogia kirjoittaisikin "vain itselleen", ei yksinään kirjoittelu ole kivaa, jos ei ole minkäänlaista vuorovaikutusta. Tyhjänpäiväinenkin kommentti (kuten tämä mun :DD) voi piristää päivää! :)

  Ps. Ihania kuvia ja kiva postaus jälleen.
  http://pirinransu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa, höh :( Joo, toi on kyllä just sama pointti kun mulla! Vaikka pääasiassa itselleni tätä kirjoittelenkin, on silti kiva saada lukijoiden ääntäkin välillä kuulumaan, jotta tietää mitä pitäisi tehdä toisin. Ja kuten sanoit, pienikin kommentti voi oikeasti piristää! :)

   Poista
 7. Kappalejaot vois olla tekstissä vähän tiheemmin, noin isofonttista tekstiä ei jaksa lukee kauheen paljoo peräkkäin. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä postauksessa tein vähän tarkoituksella noin, mutta kiitos kommentista :)

   Poista
 8. Kiva postaus :). Oot hirmu hyvä ratsastaa ja Oona liikkuu huomattavasti paremman näköisenä kuin alkuaikoina, jolloin se lauralle tuli, mutta ihan ymmärrettävää kun oona taitaa olla niitä hevosia, joiden kanssa tarvitsee todellakin löytää ne oikeat nappulat :). Liityin tässä vähän aikaa sitte lukijaks nii ei oo ollu oikeen mitään kommentoitavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja joo, Oona vaan paranee koko ajan ja onkin kehittynyt tosi paljon siitä mitä se oli sillon kun tuli :)

   Poista
 9. Ihania kuvia nuo pääkuvat Oonasta, ja toki muutkin! :) Oona menee sun alla kivasti kuvista päätellen. ;)

  VastaaPoista
 10. Kivoja kuvia ja varsinkin tuo vika kuva on hieno :) Ootteko ajatellut Lauran kanssa tehdä joskus videopostauksen, kun olette Oonan luona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, ollaan joskus mietitty ja saatetaan ehkäpä sellainen toteuttaakin :)

   Poista
 11. Oona kulkee tosi nätisti sun kanssa. Kuvat oli tosi nättejä ja tuo Oonan pääkuva oli ihan huippu hieno! Sulla on kiva blogi ja tekstitkin on tosi kivoja :)

  VastaaPoista
 12. Kivoja kuvia :). Pakko kysyä, monetko ratsastushousut sulla on? :D. On pistänyt silmään se, että pidät usein erilaisen värisiä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ööö, en oo laskenut noita housuja, mutta on niitä varmaan sellaset 8 paria :D

   Poista
 13. Hienoja kuvia! :) Mun lukijoilla taitaa olla kans joku laiskuuskausi menossa: joko tulee negatiivisiä kommentteja tai sitten ei ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, toi taitaa olla nyt yleistä blogeissa jostain syystä :/

   Poista
 14. Luen paljon kännykällä. Toimintonappulaa ei näy, enkä jaksa kännykällä kirjoittaa :/ Mutta blogi on tosi kiva!:)

  VastaaPoista
 15. oon aina ollu tosi huono kommentoimaan toisten blogeihin, ehkä mun pitäis ottaa itteeni niskasta kiinni tästä asiasta ja alkaa aktiivisemmaksi lukijaksi:) Kirjotat tosi hyvin, aina laadukkaita kuvia ja aika ajoin myös videoita sekä upeat ulkoasut:) yks mun suosikkiblogeista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah jep, mulla aika sama juttu! Kiitos paljon ja kiva että tykkäät! :)

   Poista
 16. Määkin nyt avaan suuni:D Ihanat hiukset sulla tossa ekassa kuvassa! Ja mun mielestä ratsastat tosi hyvin ja jotenkin hirveen eleettömästi ja nätisti:) +blogi kuuluu kyllä parhaimmistoon!

  VastaaPoista
 17. Oona kulkee kanssasi nätisti:)

  VastaaPoista
 18. Tää sun blogi on ihana!<3 tykkään paljon sun kirjotustyylistä, sekä paljon kuvia aina, niistä plussaa :)

  VastaaPoista
 19. Oletko miettinyt Oonalle hackamoreja? Voisi olla kojeilemisen arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mietitty ja varmasti jossain vaiheessa kokeillaankin :)

   Poista
 20. oot ihan törkeen kaunis ! :) ei mulla muuta ja oona on tosi kiva heppa ;)

  VastaaPoista
 21. EI mulla ikinä mitään sanottavaa ole! Tuntuu tyhmältä kirjoittaa se perus "kiva postaus" aina sinne.. Toisekseen, yleensä luen blogeja kännykällä,ja jep, en jaksa alkaa sillä kirjoittelemaan. Toisekseen luen 122 (noin..) blogia, joten en sitten jaksa aina kommentoida, kun tuntuu tyhmältä kommentoida vain muutamiin. Mutta hei, sulla on yksi parhaista blogeista mitä luen, jatka vaan samaan malliin! ;) Hyvää kevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, kiitos paljon! Hyvää kevättä sinnekin :)

   Poista
 22. On täälläkin päin huomattu jonkin asteen epäaktiivisuuskautta :D Vie intoa postailustakin..

  VastaaPoista
 23. Uusi lukija oon, en muista oonko aiemmin mitään kommannut, mut tosi kivan olonen blogi. Tää ulkoasu on muuten ihana :)

  VastaaPoista
 24. Toi vika on tosi kiva kuva!:) Onko ollut mielessä,että tekisitte joskus Lauran kanssa yhteisen videopostauksen:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mietitty ja varmaan joskus sellainen toteutuukin :)

   Poista
 25. Mää pystyn katsomaan blogia vain puhelimella jolloin kommentointi ei ole niin helppoa...
  On kyllä ihania kuvia :) ja näyttää vähä hassulle ku Oonalla on mun mielestä aika pieni pää muuhun ruumiiseen verrattuna:D mut söpö on!

  VastaaPoista
 26. Olen monet kerrat blogissasi kommentoinut, ja oln myös huomannut että ihmeen vähän saat kommentteja verrattuna lukijamäärääsi.
  Kuvat olivat kivoja, teillä on kyllä Oonan kanssa meno parantunut paljon. oona taitaa mennä parhaiten sun kanssa..?
  Yksi asia mua vaan häiritsee, sun hiukset! tiedän joo, että sun asia. Mutta just eilen naurettiin parturissa kuinka kamalat tuollaiset hiukset oli jo silloin kun olivat aikanaan muodissa. Mutta ei mulla muuta, pidä blogisi tälläisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, itseäkin aina mietityttää, kuinka vähän kommentointia tuleekaan suhteessa lukijamäärään.. Mutta kiitos, Oona on kehittynyt huimasti! :)

   Poista
 27. Hienoja kuvia ja hyvät tekstit. Katoin tossa pari päivää sitte kaverin kanssa, että voikun itekki osais ratsastaa noin hyvin! Ja oot iha hirweennätti! :)

  VastaaPoista
 28. Olipas kiva postaus ja ihania kuvia Oonasta!(:
  Itse koitan aina kommentoida joka postaukseen, vaikka aina välillä tuntuu, ettei ole mitään kummempaa sanottavaa ja kaikista kommenteista tulee niin samantyyppisiä... Mutta toivon, että pienikin kommentti piristää!

  Oot muutes tosi nätti, Aino![:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä se yksikin kommentti oikeasti voi tehdä hyvälle mielelle! :)

   Poista
 29. Tosi hyvin kyllä ratsastat niinki vaikeaa hevosta kuin Oona. Älä luovuta sen kanssa vaikka vaikealta tuntuskin koska teitä on ihan mahtava seurata ja eikö oo sitte vähä voittaja fiilis kun se alkaa kulkea aina hyvin ja laukassa myös;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta joo, en halua luovuttaa ja enkä aiokaan, niiin kauan kun Laura itse on tyytyväinen yhteistyöhön :)

   Poista
 30. Kiva postaus :) Tykkään paljon sun blogistasi <3
  Aina ei vaan jaksa kommentoida, mutta painan aina tykkäys nappia ^^

  VastaaPoista
 31. Missä esittelyt hannusta ja zippestä..ja muista polleista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välilehdistä löytyy molemmista pätkät. Pidemmät esittelyt tulee ajallaan, ei minullakaan ihan kauheasti tuota "luppoaikaa" ole.

   Poista
 32. Kuin usein käyt aina ratsastamassa Oonan? :) Ja tämä kommentti hienosti kuuluukin asiaan. :D ps.olet tosi nätti/kaunis! <3

  VastaaPoista
 33. Näyttää sille että Oonan tallilla ei ole aitoja kentällä ollenkaan? Miten ihmeessä uskallat juoksuttaa hevosta silti irti? Ei tuo hankikaan niin syvälle näytä joka paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä aidat, mutta ne on lumipenkan alla :D Ja ei se hevonen lähde tuollaisen hangen yli rämpimään, ja on sekin todistettu, että Oona hyppää ennemmin portin yli kuin sinne hankeen ja juokseen siten karkuun ;)

   Poista
 34. Kentällä on kyllä pienet aidat! ;D

  VastaaPoista
 35. Mietin tässä vain, että onko sinulla vielä se Nokia asha 311 puhelin? Jossakin kysymyspostauksessa olit kertonut että sinulla on se puhelin. Mietin vain kun itsekin harkitsen sen puhelimen hankkimista. Onko ollut hyvä? Pääsekö sillä Facebookkiin, Blogeihin..? Voisitko kertoa hieman siitä puhelimesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on enkä oo kyllä katunut ollenkaan sen ostoa! Ihana puhelin omaan käyttöön, pääsee kivasti lukasemaan blogeja, facebookin & ht.netin ja mitä parasta; ei jumita! Ehkä parhain puhelin mitä mulla on koskaan ollut, tykkään tosi paljon ja se on ihana kun on niin näppärän kokoinen. Enpä voi muuta sanoa, kuin että suosittelen! :)

   Poista