sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Blondit liikenteessä

Eilen käytiin Lauran kanssa tallilla ja oli minun vuoroni ratsastaa Blondi Lauran pitäessä minulle tuntia. Laiteltiin hepsu valmiiksi ja mentiin maneesiin. Kävelin alkukäynnit ja aloin melkein heti työskentelemään käynnissä. Tein ympyröitä, voltteja, suunnan muutoksia sun muita kiemuroita ja hetken päästä Blondi alkoi tuntumaan oikein hyvältä.


Ravissa jatkoin ympyröitä ja voltteja, kunnes jäin toiseen päähän pääty-ympyrälle. Laura korjaili istuntaani ja neuvoi kuinka ratsastan paremmin. Ravissa oli vaikenta saada Blondi menemään oikeaa uraa pitkin ilman että peräpää liiraa koko ajan johonkin suuntaan. Kohta alkoi kuitenkin sujumaan ja käveltiin lyhyet välikäynnit.

Käyntien jälkeen alettiin laukkaamaan. Jäätiin taas sille samalle pääty-ymprälle ja alkuun Blondi heitti pari protestipukkia kun itse en ollut tarpeeksi tasainen siellä selässä. Meno koko ajan parani ja kohta pukitkin jäivät kokonaan pois. Vaihdettiin sitten suuntaa, joka oli meille molemmille helpompi. Pari pukkia tuli tähänkin suuntaan, mutta ei sen vakavampaa.


Laukkaamisen jälkeen tultiin toisella pitkällä sivulla olevia ravipuomeja. Blondi halusi vaan kamalasti kiihytellä niille, joten Laura käski minun hidastaa kevennystä melkein kuin olisin pysäyttämässä, mutta ei ihan pysähdyksiin asti. Homma sujuikin jo paremmin ja tultiin tätäkin molempiin suuntiin. Sitten Laura laittoi siihen samaan kohtaan pienen sarjan ja sen perään puomin. Minun piti keskittyä vain ja ainoastaan siihen viimeiseen puomiin, että siihen tulisi kokonainen ja tasainen askel. Ravissa tulin sisään ja ekan kerran Blondi vaan juoksi enkä saanut pidätteitä läpi. Toisella kerralla osasin ottaa pidätteen oikealla hetkellä ja se sujui jo hyvin.Loppuun tultiin vielä muutamaa pikkuestettä yksittäisenä ja yhdelle porttihökötykselle alkoi paistamaan aurinko aivan suoraan. No, eka kerta hypättiin sellaisella hienolla ilmavaralla, mutta yli päästiin. Toisella kerralla Blondi tuli oikein hyvin enkä ajatellut että mitään ongelmaa olisikaan. Heppa sitten alkoikin pelkäämään porttia ja livahti ohi. Itse olin ihan menossa esteelle ja komeasti sieltä sitten hyppäsin alas :D Olin ensimmäinen joka tippuu Blondilta! Sanoinkin Lauralle, että hyvä että minä, kun hallitsen tämän tippumisen niin hyvin.
Tulin sitä sitten vielä muutaman kerran uudestaan ja annettiin sen sitten olla. Loppuun tultiin semmoista pientä radan pätkää, eli ensimmäisenä sarja ravissa, sitten n. 70 cm pysty, siitä ravissa ristikko jonka jälkeen portti toiseen suuntaan ja viimeisenä muuri. Muutamat hypyt onnistui tosi hyvin ja toiset sitten taas ei niin hyvin. Kivaa meillä kuitenkin oli eikä mitään järkyttäviä virheitä tullut. Tästä on hyvä jatkaa ja nuo Lauran pitämät "tunnit" auttaa todella paljon Blondin kanssa. Kamalan pitkä sepostus tästä tuli, mutta kiva jos joku jaksoi lukea :DTänään suuntaankin sitten hyppimään pikkuesteitä Hannulla ja siitä varmaan postailen huomenna. Eilen tuli myös kauan odotettu ulkoinen kovalevy, joka lähtee tänään palautukseen.. Ei toimi ollenkaan USB-liittimen kautta sekä siinä on tosi huonot käyttöohjeetkin. No, uutta aletaan etsimää, haluan sen pian!

4 kommenttia