maanantai 27. elokuuta 2012

Unelmatallini

Unelmatallini

Unelmatallini olisi jossain noin 10 kilometrin päässä kaupungista ja sijaitsisi omalla tontillani jossain maalla. Tallissa olisi noin 5-8 karsinapaikkaa, joista 2-3 voisi olla omille hevosilleni ja loppuja vuokraisin muille. Tallissa olisi pesupaikka, rehuvarasto (kaurat yms. väkirehut), heinävarasto sekä puruvarasto, lantala joka olisi helposti tyhjennettävissä, muutama käytäväpaikka, hyvät tilat varusteille sekä muille tavaroille ja paljon käytävätilaa. Ikkunat olisivat suuria ja niistä saisi paljon valoa. Talli olisi myös kunnolla valaistu pimeitä iltoja/aamuja ajatellen ja muutama pikkuvalokin löytyisi, ettei aina tarvitsisi laittaa isoja valoja päälle.


Tallin ympäristöön kuuluu suuret laitumet kesäisin, joilla voisi myös ratsastaa hankitreeniä talvisin. Jokaiselle hevoselle olisi omat suuret tarhat hyvällä pohjalla, mutta omistajien halutessa hevosia voisi tarhata myös yhdessä. Pihattopaikkakin löytyisi. Tarhoissa olisi asianmukaiset juoma-astiat sekä putkiaidat. Hevosia tarhattaisiin aamu 7 - ilta 18 välillä, omistajien pyynnöstä pidempään. Kesäisin hevosilla mahdollisuus olla koko päivä, puoli päivää tai 24/7 laitumella.

Tontilla olisi myös suuri, hyväpohjainen ja valaistu kenttä. Kunnollinen estekalustokin kuuluisi kuvioon ja kentän voisi jakaa kahteen osaan tarvittaessa. Kentästä pidettäisiin huolta niin kesällä, syksyllä, talvella kuin keväälläkin, ja sen kunnossapito olisi tärkeä asia. Ihanne olisi, jos jossain suht lähellä olisi maneesi, jossa voisi kovimmilla pakkasilla käydä treenailemassa. Maastoja löytyisi paljon ja ne olisi monipuolisia. Löytyisi peltoja joilla vähän rallitella, pikkuisia metsäpolkuja, hiekkateitä ihan vain ravailuun ja kävelyyn.

Tallin toiminta jakautuisi tasaisesti omistajien kesken. Aamulla kävisin itse joskus kuuden aikaan antamassa aamuruuat ja tuntia paria myöhemmin heittäisin hevoset tarhaan tai laitumelle vuodenajasta ja säästä riippuen. Loimitukset kuuluisivat vuokraan ja omistaja voisi halutessaan käydä ottamassa itse hevosensa sisälle / viemässä ulos, muutoin tarhausaika olisi suunnilleen se 8-18. Itselleni siis jäisi hommaksi kaikkien hevosten ulos vienti ja sisään tuonti sekä syötöt (aamuisin, iltaisin sekä päiväheinät klo 16-17 aikaan) ja omistajille jäisi hommaksi laittaa hevosensa ruuat, huolehtia sen liikutuksesta sekä karsinan puhtaudesta. Purut, heinät ja kaura kuuluisivat tallivuokran hintaan, sekä kentän vapaa käyttö tietenkin. Omistajat huolehtisivat hevostensa "erikoisruuista", eli jos haluaa syöttää esim. kauraa ja greenlineä, GL tulisi ostaa itse. Itse jakaisin kaikille tasaisen määrän heinää hevoskohtaisesti, mutta puruttaminen olisi omalla vastuulla.

Tässä muutama sananen "unelmatallistani". Toivottavasti joku jaksoi näin pitkän sepostuksen lukea! Laitoin loppuun muuten tuon listan, onko parempi noin vai tuossa yllä? Muutaman uudella kameralla otetun kuvan pistän vielä tuonne loppuun, ettei ihan kuvattomaksi jää :)1 kommentti

  1. Mä tykkäsin enemmän että lista oli tossa ekana ylhäällä. :)

    VastaaPoista