perjantai 17. elokuuta 2012

Unelmahevoseni

Unelmahevoseni

Vooi aapua, taas tämä kysymys :D Vanhimmat lukijani voivat oikeastaan jo skipata tämän, olette lukeneet sen jo sellaiset 100 kertaa, mutta vastaanpa nyt tähän ihan vain uusien lukjoiden kunniaksi!

Unelmahevoseni on vähintään 175cm korkea, mielellään yli. Sukupuolena mielellään ruuna, myös tammakin käy ja iältään 6-10-vuotias. Pohjimmiltaan se on kouluhevonen ja sen rakennekin on sen mukainen. Värillä ei ole mitään väliä, mutta merkkeinä olisi suuri läsi sekä takasissa sukat. Sillä olisi myös hyvin ystävällinen katse, sekä sen perusilme olisi iloinen.


Hevosella olisi hienot ja näyttävät liikkeet, jotta pontentiaalia riittäisi ihan vaativallekin, ja korkeammalle, tasolle. Se olisi hyvin rehellinen työskentelemään ja osaisi hieman hypätäkin. Haluaisin kisata sillä koulua vähintään HeA-VaB-tasolla ja esteillä kisailisimme aluetasolla 100-110 cm. Ja jos hevosella ponnu riittäisi, laittaisin Elinan starttaamaan sillä parit 120 ja 130cm luokat :D Mutta pääasiassa hevonen olisi oma kouluhevoseni, jonka kanssa voisin kehittyä ihan oikeaksi koulutuuppariksi. Sen vahvuuksia kouluradalla olisivat tasaisuus, keskiliikkeet sekä väistöt. Esteradalla se olisi terävä, keskittynyt eikä pudottelisi turhia. Kisapaikalla se saattaisi hieman jännittää ja pöllöillä, mutta verkkailun jälkeen pöllöenergia muuttuisi mukavan rennoksi ja hyväksi energiaksi.


Kaikkiaan hevonen olisi utelias, innokas oppimaan uutta, ystävällinen ja leikkisä. Se olisi sekä hyvä ystävä että mieluisa treenikaveri. Treenailtaisiin ykköslajina koulua, sitten esteitä ja myös maastoesteitä olisi hauska kokeilla. Silloin tällöin tehtäisiin ilman satulaa maastoja ja ihan vaan hömpöttelykäyntilenkkejä ja toisena päivänä sitten treenailtaisiin hiki hatussa. Tärkeintä kuitenkin hevosessa olisi, että se olisi terve ja minulle täysin sopiva. Yksi paljon tätä muistuttava hevonen on jo olemassa, ja se on Lara.


Tällä viikolla ei olekaan tapahtunut juuri mitään erikoista. Olen käynyt kävelemässä Sissin kanssa ja tänään oli ekat wanhojen harkat, joihin sain kuin sainkin parin! Viikonloppuna ei kummoisempia suunnitelmia olekaan, paitsi sunnuntaina suunnataan Winski kyydissä Jyväskylään kisoihin, joissa Elina menee 110cm ja 120cm. Näistä tulossa sitten luultavasti ensi viikolla lisää, Facebook-ryhmään mahdollisesti jo kisoista suoraan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti