sunnuntai 5. elokuuta 2012

Hieno esteheppa ja kentän pohjan tutkiskelua

Heipähei, täällä kirjoittelee väsynyt ja selkäkipuinen bloggaaja. Aamulla kun nousin sängystä ylös, alaselkää vihlaisi todella inhottavasti ja siihen on koskenutkin koko päivän tähän saakka. Otin särkylääkettäkin ja nyt onkin toivottava sen apua. Mutta nyt tämän päiväiseen talleiluun.

Menin tallille joskus puoli viiden aikoihin ja aloin heti tekemään karsinoita. Niitä siivoillessa ei kauaa mennyt ja pääsin laittelemaan heinät ja ruuat. Lopuksi lakaisin vielä käytävän ihan perusteellisesti ja kohta Miia saapuikin tallille. Otettiin vähän videoita, mutta niistä kerron myöhemmin lisää. Jenni tuli tallille töistä päästyään hieman kuuden jälkeen ja laiteltiin Sissille ja Winskille estekamat päälle. Alkukäynnit ja -ravailut suoritettiin maastossa ja Elina tuli juuri sopivasti tallille kun päästiin Jennin kanssa kentälle takaisin. Otettiin vielä hetki ravia uralla ennen virallista tehtävää.


Ylläolevassa kuvassa todella upea paint-töherrys, mutta toivottavasti siitä jotain selkoa saatte. Ensin tultiin siis noita oransseja ihan vaan ravipuomeina ja harjoiteltiin hyviä teitä, suoraan ratsastusta ja tarpeeksi pitkään puomien jälkeen suoraan jatkamista ennen kääntämistä. Sissi oli aika laiskan oloinen alkuun ja en meinannut saada sitä alkuun liikkumaan kunnolla. Ratsastin sitten pari pätkää hieman reippaammin eteen ja tamma alkoi jo hiukan heräilemään. Tehtävään lisättiin sitten pysäytys suoraan puomien jälkeen ennen aitaa ja siitä jatkettiin aina suuntaa vaihtaen. Pysähdykset meni ihan ok ja vaihdettiin vielä niin, että puomien väliin tuli muutama käyntiaskel. Sissi teki siirtymiset tosi kivasti ja oli oikein mukavasti kuulolla.

Seuraavaksi tehtävään lisättiin nuo vaaleanpunaisella sekä sinisellä piirretyt kavaletit ja oranssit laitettiin puolikkaiksi ristikoiksi. Tehtävää tultiin ravissa, mikä Sissille luultiin olevan melko hankala, koska se olisi helposti ottanut laukan. Toisin kävi ja tammuli oli tosi kiva ja kesti hienosti ravissa. Oransseja nostettiin hieman ja mitään ongelmaa ei ilmennyt ja Sissi oli ihan superhyvän tuntuinen! Pahoittelut kuvien huonosta laadusta, videolta napattu.


Välejä sitten hieman muutettiin ja lisättiin vielä pari puomia ja tultiin lähestymiset ravissa ja ensimmäisen puomin jälkeen nostettiin laukka. Oranssit olivat edelleen esteinä, ensimmäinen pystynä ja jälkimmäinen okseri. (Tultiin tuolta "ylhäältä" päin eli ensimmäinen oli tuo vaal. pun.) Välit oli Sissille hieman pitkät, koska Winski ei ihan handlannut tuota hommaa ja sen piti olla sille mahdollisimman helppoa. Sissi kuitenkin venyi oikein hienosti ja mitään ongelmaa ei tässäkään tehtävässä tullut. Ensin käännyin aina linjan jälkeen vasemmalle ja muutaman onnistuneen kerran käänsin oikealle, mikä oli hieman hankalampaa pienen tilan vuoksi. Kaikki sujui kuitenkin oikein mukavasti ja otin käyntiin Jennin vuoron ajaksi.

Jenni tuli sitten samaa tehtävää ja kaikki meni ihan nappiin, kunnes tuli kääntäminen tuonne oikealle. Jenni varmisteli Winskiä ihan kunnolla että ruuna varmasti kääntyisi ja Winskipä päätti yllättää Jennin kääntymällä hieman ratsastajaa aikaisemmin. Lopputuloksena Jenni sai maistella hiekkaa ja testailla hieman kentän pohjaa, sekä olla ensimmäinen Winskiltä putoaja Elinalla oloaikana :D Tyylipisteitä annan kyllä täydet kympit, sen verran hieno suoritus oli! Mitään ei onneksi pahemmin sattunut, Jenni selkä hieman tärähti ja itse säikähdin niin kamalasti kun toinen haukkoo henkeään maassa maaten, että hyppäsin itsekin Sissin selästä alas tsekkailemaan tilanteen :D


Elina sitten jatkoi Winskin kanssa Jenni ollessa rampa. Me Sissin kanssa käveltiin sillä aikaa ja lopuksi tulin vielä muutaman kerran tuon viimeisen tehtävän hieman esteitä korotettuina. Sissi oli tosi upea ja jäi taas hirmu hyvä mieli hyppelöistä! Loppukäynnit käytiin Jennin kanssa maastossa ja hoideltiin hevoset.

Kohta onkin mentävä nukkumaan jotta aamulla jaksaa herätä aikaisin pakkailemaan viime hetken tavarat. 12.20 lähtee juna Pieksämäeltä kohti Pohjanmaata, jossa ollaankin sitten koko ensi viikko perjantaihin asti. Ihana nähdä taas pikkutamma Lara, on sitä jo ikäväkin!<3 Tänään varmistui sekin, että Jenni lähtee mukaani kun Laran omistaja lähtee perheineen reissuun, joten olemme sitten talo- & tallivaihteina eikä minun tarvitse olla yksinäni. Luvassa siis paljon kuvia ja videoita, tapaamme luultavasti viimeistään perjantaina!

2 kommenttia

  1. ei luoja ku hajosin tolle kuvalle missä jenni istuu maassa ja sinä kivana naurat vieressä.. :D:D

    VastaaPoista