keskiviikko 1. elokuuta 2012

Blogiarvostelut

Nyt sain aikaiseksi tehdä hiukan myöhässä nämä blogiarvostelut mutta tässähän tulee! Blogeja linkitettiin 10 kappaletta, joista valitsin 5 suosikkiani ja tein niistä hieman pidemmät arvostelut. Loput 5 arvostelin muutamalla sanalla. Blogit ovat sekalaisessa järjestyksessä.

TOP 5


Julle: Blogissasi on tosi kiva ulkoasu ja tekstit on aina sellasia että ne jaksaa lukea :) Kuvat on hyvälaatusia ja videot kivoja piristyksiä sinne väliin, ja ne on hyvälaatusia kans. Blogi on sopivan leveä ja esittelysivut on kivat. Tykkään :) 

http://diibadaabaaa.blogspot.fi

Arvostelu: Olenkin jo lukijasi ennestään, koska tiedän teidät ja siksi on hauska seurailla touhujanne. Ulkoasu on mukavan kesäinen, mutta omaan silmääni ehkä turhan vihreä? Banneri näyttää vähän huonolaatuiselta, mutta idea ja toteutus on kiva. Kuvia on paljon ja ne ovat hyvälaatuisia sekä isoja, mikä on tärkeää minulle blogissa. Kuvia voisi ehkä hieman karsia, koska nyt monissa postauksissa on paljon samanlaisia kuvia ja rajaukset kannattaa laittaa kuntoon. Esittelysivut on kivat ja niissä on paljon kuvia, mutta ne voisivat olla hieman omaperäisemmät. Postaukset jaksaa lukea, koska kuvia on paljon ja teksti on mielenkiintoista. Kaikenkaikkiaan mukava blogi!


Ida: Sulla on tosi hienoja kuvia ja selkeää kirjoitusta uloasu ja banneri ovat IHANIA!!

http://idajaponit.blogspot.fi/

Arvostelu: Heti ensimmäisenä banneri. Blogisi avatessani kauhistuin kamalan suurta ja epäselvää banneria ja vasta tähän sen linkitettyäni huomasinkin sen olevan oikeastaan kivan yksinkertainen. Kannattaa banneria vaihtaessasi laittaa pieni ruksi kohtaan "pienennä sopivaan kokoon" jotta saat bannerin oikean kokoiseksi blogiisi! Ulkoasu muutenkin kiva, blogin leveyttä muuttaisin hieman suuremmaksi, jotta kuvat pysyvät blogin tekstialueen sisällä. Sivupalkissa voisi olla jokin kiva pieni esittely blogistasi ja ehkäpä itsestäsi. Itse en henkilökohtaisesti pidä tuosta "Toivottavasti liityt lukijaksi :)", koska se antaa blogista usein sellaisen kuvan, ettö kirjoitat sitä vain saadaksesi lukijoita.

Postaukset hyvin kirjoitettuja, mutta oikeinkirjoitus kannattaa aina tsekkailla ennen julkaisua. Myös hymiöitä kannattaa vähän vähentää, omasta mielestäni. Kuvat suuria ja ihan mielenkiintoisia sekä niitä on paljon, mutta kuten edellä mainitsin, ne eivät mahdu kirjoitusalueen sisään. Tykkäsin tosipaljon tuosta Lukijakuva jutusta, tosi kivan omaperäinen, ehdoton plussa siitä! Esittelysivut kivat ja niistä sai selville blogin ideaa. Söpöt ja hienot ponit, hieman remppaa blogiin ja voisin jopa liittyä lukijaksi! ;)


Lotta: Banneri on upea ja siihen on selvästi nähty vaivaa! Teksti on sujuvaa ja mielenkiintoista. Esittelysivuista plussaa, ne ovat kattavat ja pääsee helposti mukaan uutenakin lukijana! :)

http://thisisstoryaboutlove.blogspot.fi/

Arvostelu: Muutaman kerran olen aiemminkin blogiisi eksynyt ja tykkään paljon ulkoasustasi, vaikka se onkin bloggerin valmispohjainen, banneri on tosi kiva. Esittelysivuilta pääsi kivasti mukaan ja helpotti selkeästi postausten lukemista. Postaukset kivoja suurine kuvineen ja niitä jaksoi lukea. Muutama postaus oli tosin hieman pitkäveteinen, mutta muuten ihan luettavaa. Kuvista suuri plussa, isoja ja hyvälaatuisia ja mukavasti laitettu tekstien väleihin. Juurikaan mitään rakentavaa palautetta en osaa antaa, saattaapa olla että eksyn blogiisi lukijaksikin, joku päivä :)Amanda: Mun mielestä sun blogis on tosi hyvä, ja teksti on aina selkolukuista, ja kuvat ja videot hyvälaatuisia! Kiinnostavan tästä tekee myös se, että tunnen sut, ja kun ei olla nähty pitkään aikaan, niin on kiva seurata täältä sun kuulumisia, ja kehittymistä hevosten kanssa. Myös kaikki hevoset joista sun blogissas kerrot niin on sen verran erilaisia ja luonteenomaisia että niistä on hauska lukea! :) Oli tekstiä sitten paljon tai vähän, niin odotan aina innolla uutta postausta. Mua ainakin kiinnostaa myös sun "tavallinen" elämä heppailun ohella, ja mielenkiinnolla luen siitäkin :--)

http://mustaajavalkosta.blogspot.fi/

Arvostelu: Ulkoasu omaan silmääni ehkä hieman synkkä, mutta bannerin yksinkertaisuus on kiva. Blogin nimi toisn vaikuttaa varmasti ulkoasuunkin, joten sen ymmärtää siis siinä mielessä. Esittelysivut voisivat olla hyvä juttu uusia lukijoita ajatellen, mutta etusivun pieni tietoisku oli kiva juttu. Tykkään lukea blogia, koska odotan mielenkiinnolla mitä nyt Doran lähdön jälkeen tulee tapahtumaan ja tunnen sinut, vaikkei tosiaan aikoihin ole nähtykään. Postaukset jaksaa aina mielenkiinnolla lukea loppuun asti ja niissä on useimmiten paljon hyvälaatuisia kuvia. Pari kuvaa pisti silmään kun olivat hieman leveitä blogiin, mutta muuten oikein kiva. Tykkään paljon, jatka samaan malliin ja kirjoittele useammin! :)Suski: Kuvat on hyvälaatuisia, sekä teksti on sujuvaa ja helposti luettavaa, kirjoitusvirheitä ei myöskään juurikaan ole. Kirjoitat myöskin mielenkiintoisia tekstejä, jotka jaksaa lukea alustaloppuun, vaikka ne kuinka pitkiä olisikin. Blogin ulkoasu on selkeä, tosin tämänhetkinen banneri ei ole oikein mieleeni. Sivut - sinusta ja hevosista on selkeästi ja huolella tehty. 

http://suskintallielamaa.blogspot.fi/

Arvostelu: Tykästyin heti blogin avattuani yksinkertaiseen ja lämpimään ulkoasuun. Bannerissa tosi kiva idea, mutta kuvat ehkä olisivat voineet olla jotkin muut? Ainakin tuo yläpalkin vasemmanpuoleisin ei näy kunnolla, ja se hieman häiritsee. Sinusta itsestäsi jäin kaipailemaan esittelysivua ja hevosenkin omaa sivua voisi ehkä hieman täydentää. Itselleni ainakin jäi epäselväksi, onko heppa omasi vai mikä. Välilehdet olivat kiva täydennys ja ne oli selkeästi tehty. Postauksia saisi tulla useammin, jotta itse ryhtyisin lukijaksi, sekä etusivulla saisi olla useampi postaus. Teksti kuitenkin luettavaa ja suht mielenkiintoista ja oli hyvä kun teksissä ei ollut juurikaan kirjoitusvirheitä eikä se ollut täynnä hymiöitä. Kiva perusblogi, esittelysivut ja postausväli kuntoon ja hyvä tulee! :)

LOPUT


Sofia: Banneri on upea ja esittelysivut selkeät! Ensimmäinen blogiteksti, jonka luin oli videopostaus, jonka oikeastaa katsoin :) Kiva, kun teet myös videopostauksen/videopostauksia! :-D

http://mekellolaiset.blogspot.fi/

Arvostelu: Ulkoasu ei oikein iskenyt silmääni, banneri puuttui ja pinkki+ruskea-yhdistelmä ei oikein herätä mielenkiintoa. Esittelysivut oli kivat, mutta tarkempia esittelyjä jäin ehdottomasti kaipailemaan. Postauksia en sen kummemmin alkanut selailema an, koska teksti oli melkoisen täynnä hymiöitä, joista en itse paljoa välitä, vaan tekstin itsessään täytyy olla mielenkiintoista. Kuvia oli ja ne olivat ihan kivoja & suuria, mikä on aina hyvä juttu. Pientä parannusta ja saat oikein mukavan perusblogin!


Marbbdiu: uulkoasu on upea ! Aloin vasta lukemaan blogiasi ja pääsin heti kärryille että mistä on kyse :) Tekstit ovat hyvin kirjoitettuja eikä mitenkään puuduttavia. Kuvia on paljon ja hyvä laatuisia mikä on plussaa :> Huomasin blogissasi paljon vinkkejä ratsastukseen liittyen :):)

http://marbbbu.blogspot.fi/

Arvostelu: Ulkoasu ehkä vähän tylsä, banneri kuitenkin idealtaan oikein kiva, muttei sininen juuri sopinut blogin muihin väreihin. Oma esittelysivusi oli kiva ja hevosestakin olisi voinut sellainen olla (tai olihan se, mutta siellä ei vaan ollut sitä esittelyä :D) Postaukset ihan ok, tasaukset kannattaa katsella kuntoon ennen julkaisua ja hymiöitä vähentää. Kuvista plussaa, niitäkin olisi voinut olla toki enemmän ja suurempia.


Mira: Aloitan vaikka bannerista, kun tulee sivulle niin banneri ei oikein säväytä, mutta ensimmäistä kertaa aloin katsoa banneria kunnolla ja tulin siihen tulokseen että se on tosi makee, siinä on joku tietty tunne ja sen tekemiseen on nähty vaivaa (?) + myös se, että blogin oikeassa reunassa on palkkeja josta pääsee helposti tutustumaan heppoihin ja sinuun. Sekä blogissa myös painoarvoa tuo videot, joita sinulla on, se on plussaa aina, kuvat ovat tarpeeksi isoja ja kirjoittamasi teksti on melko helppolukuista, eikä kirjoitusvirheitä löydy.
Ainoana miinuksena, mikä nyt tuli mieleen oli se, että postauksesta saisi ehkä siisitimmän, jos kaikki kuvat olisivat joko vaaka - tai pystytasossa, eikä sekaisin.
Tämä nyt niin pieni miinus että ei paha :)
Mielestäni sinun kannattaisi ehdottomasti jatkaa tätä blogia, eikä aloittaa uutta, mikset voisi tähän blogiin kirjoittaa omasta elämästäsi muutenkin kuin hevosten parissa? Mua ainakin kiinnostaisi ja varmasti lukijat saisivat enemmän otetta sinuunkin jos tekisit postauksia muusta vapaa-ajastasi. (Taitaa sulla jo ollakin muutama sellainen täällä ja ihan mielenkiinnolla niitä lukee) :--)


Arvostelu: Blogi on kivan leveä, ja siksi bannerikin voisi olla himpun suurempi. Jotain esittelyä blogistasi/itsestäsi(/hevosestasi?) jäin hieman kaipailemaan, sillä muuten uusiin blogeihin on todella vaikea päästä mukaan. Itse en oikein tykkää lukea ns. lifesyleblogeja, mutta blogissasi oli todella mahtavia kuvia joita jäin selailemaan pitkäksi aikaa! Kiva blogi, UPEAT kuvat ja siisti, yksinkertainen ulkoasu! :)

Tässäpä oli tälläinen blogiarvostelu. Älkää ottako liikaa itseenne, arvostelin kaikki blogit tasapuolisesti ja koitin antaa hieman rakentavaa palautetta jokaiselle. Ja huom, tämä oli vain ja ainoastaan oma mielipiteeni ja kirjoitin sen sen pohjalta, mitä tykkään itse lukea!

3 kommenttia