lauantai 11. helmikuuta 2012

Tallipäivä.

Tänään tulikin talleiltua ihan urakalla ja jopa kahdella eri tallilla. Aamulla menin siis Kuvansiin tekemään aamutallin ja hoitelemaan Laran. Siitä en ala mitään selittelemään, vaan voitte huomenna katsoa videopostauksen siitä. :)


Kun olin tullut sieltä tallilta ja käynyt kotona syömässä jatkoimme matkaa Hannun luokse. Roosa ja Roosan poikaystävä olivatkin jo tallilla ja otimme Hannun heti sisälle varustettavaksi. Kun olimme saaneet Hannun ja itsemme valmiiksi, suuntasin ensin kentälle testaamaan miltä poika tuntuu olympia-kuolaimella.


Kun testaus oli koettu, laitettiin narut satulaan kiinni, Roosa pulkkaan ja baanalle! Alkuun mentiin ihan rauhassa käyntiä, jotta Hannukin huomaisi mitä oli meneillään eikä pulkka ollut mikään pelottava juttu. Kun hevonen tuntui rennolta ja mukavalta, otettiin hidasta ravia, eikä mitään ongelmaa ollut! :) Loppuun uskalsimme ottaa jopa muutaman askeleen laukkaa. Lopetimme kuitenkin koko homman siihen, kun Hannulla meni hermo Roosan kaatuessa lumipenkkaan.. :D


Mentiin sitten vielä kentälle ratsastamaan. Menin siis ihan satulan kanssa ja niillä olympioilla. Normaalistihan Hannulla on normaalit kolmipalat, jotka on ihan ok, mutta jarrut tuntuvat olevan välillä vähän hakusessa. Ajattelin sitten, että ne olympiat voisivat olla näin alkuun ihan hyvä vaihtoehto, kunnes jarrut löytyvät ja kolmipalat riittävät. Huomasin kuitenkin ratsastaessa, että pätkittäin Hannu on oikein kivasti kuolaimella ja ottaa pidätteet vastaan, mutta sitäkin enemmän homma meni pelkästään turpa ryntäissä juoksemiseen.. En tosiaan tiedä mitä teen, mutta varmaankin viikon tai pari menen olympioilla niin, että ohja on siinä isoimmassa kuolainrenkaassa, ja jatkossa vaihdan sille kolmipalat.


Ratsastin siis kentällä noin vartin ja siinä lyhyessä ajassa poika tuntui oikein mukavalta ja rennolta! Kääntyminenkin oli jo hieman helpompaa, eikä meno ollut pelkästään pää pilvissä juoksemista. Lopuksi mentiin taas Roosan kanssa tandemilla ja nyt saatkin kuviakin. Kameraan ikuistui myös ensimmäinen putoaminenkin tältä vuodelta! Mentiin siis ihan loppuraveja ja kun koittaa nauraa, ohjata hevosta ja pysyä vielä kyydissä, ei voi seurata mitään hyvää ja tultiin sitten kyljelleen sinne lumihankeen :'D Hannukin jäi kiltisti seisomaan viereen ja hauskaa oli!


Mut tyylillä mentii! :)

Eli aikas tapahtumarikas päivä ollut tänään, jospa huomenna voisin vähän rauhoittua kotona kun maneesireissukin peruuntui. Jos saan kyydin, menen huomenna Hannun kanssa joko rauhalliselle käyntimaastolenkille tai kentälle tekemään maastakäsinjuttuja. :)

Siellä tais olla euron juusto.. :o

Innokkaat tallilaiset! :)

2 kommenttia

  1. no voikun yks on iha tatti ! :) ...ja mä en kestä tota meijä tippumiskuva..... :D:D:DD juustoja;)

    VastaaPoista