sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Reissukuulumiset ja uusia heppatuttavuuksia

Hitto kun osaa väsyttää. Eilisilta venähti taas hieman pitkäksi ja hyvin lyhyiden yöunien jälkeen vietettiinkin kisapäivä Vurrilla Elinan kanssa. Päiväunia sentään sain nukutta reippaan neljä tuntia, minkä jälkeen käytiin Kallen kanssa terapeuttisella maastolenkillä. Mutta sitten alkuviikon reissujuttuja muutamalla sanasella! 

Ihan pienenä pohjustuksena, Lara on entinen vuokraheppani (lisää tuolta "hevoset"-välilehdestä) ja se asuu nykyisin Pohjanmaalla pienessä yksäritallissa omistajansa kotipihassa. Mulla on käynyt niin uskomattoman hyvä tuuri, että sen lisäksi että Larppa on saanut itselleen ihan täydellisen kodin, niin mä saan käydä sitä kattomassa siellä. Mä oon niin kiitollinen tästä tilaisuudesta, etten enää edes löydä sanoja. 


Nyt pääsinkin omien aikataulujen puitteissa lähtemään pariksi päiväksi reissuun ja maanantaina yhdeltätoista hyppäsin junaan kohti Pohjanmaata. Junamatka meni yllättävän nopeasti postaillessa ja leffaa katsoessa ja ennen kuin huomasinkaan oli kello viisi ja olin vihdoin perillä. Heti perille päästyämme mentiin talliin, laitettiin Lara valmiiksi ja lähdettiin käymään toisella tallilla valmennuksessa, jossa siis Larpan omistaja hyppäsi tamman kanssa. Valkun jälkeen mentiin takaisin tallille ja suurinpiirtein iltatallin teon jälkeen painuin suihkun kautta nukkumaan. 


Illalla hyvissä ajoin nukkumaan ja aamulla virkeenä talliin! 

Tiistaiaamuna olo olikin ihanan virkeä ja ysin aikaan herättyäni painelin aamupalan jälkeen heittämään jo aikaisemmin aamuruokansa syöneet hepat pihalle. Kun poniset oli ulkona, kävin sisällä vaihtamassa vaatteita ja melkein samantien lähdin ratsastamaan päivän ekan hepan. Ensimmäisenä oli vuorossa jo aiemmilta vierailuilta tuttu Peksu, jolla tosin en ollut aiemmin ratsastanut. Sen omistaja kysyi haluisinko liikuttaa sen näinä parina päivänä ja tietenkään mulla ei ollut siihen mitään vastaansanottavaa!


Peksun kanssa tein ihan normaalin sileäntreenin ja yllätyin kyllä tosi positiivisesti! Aina oon kattonut miten kivannäkönen se on ja sit kun pääs ite testaamaan niin hitsi vie! Rakastuin ihan täysin.. Treenailun jälkeen hoidin ruunan pois ja juuri kun sain sen takaisin ulos, olikin vuorossa seuraavan hepan ratsastus. Seuraavana oli nimittäin vuorossa about Kallen kokoluokkaa oleva pv-tamma Cabri, jota en ollut aiemmin nähnytkään. Sen omistaja kysyi multa maanantaina haluunko kokeilla millainen se on ratsastaa ja sovittiinkin, että puolilta päivin kiipeän tamman kyytiin. 

Cabrin kanssa keskityin suoruuteen ja tein vaihtelevasti avoja ja väistöjä. Kun tamma vertyi ja alkoi kantaa itsensä, se oli hirmuisen miellyttävä ratsastaa! Vaikka se olikin kooltaan aika pienikokoinen, oli siinä sopivasti vankkarakenteisuutta, eikä olo ollut ollenkaan liian iso sen kyytiin. Hyvällä mielellä siis lopeteltiin myös tämän kanssa ja sitten pääsinkin syömään ja hetkeksi huilaamaan leffan merkeissä. 


Iltapäivällä käytiin kaupassa, minkä jälkeen jälleen talliin. Suunnitelmista poiketen ratsastin vielä jo ennestään tutun 7-vee tamman Hobun. Sen kanssa oon aiemmilla kerroilla päässyt sekä hyppäämään, että menemään sileetä. Nyt kun nousin taas piiitkästä aikaa tamman kyytiin, oli muutos ihan hurja aikaisempaan verrattuna! Heppa oli kehittynyt tosi paljon viime kerrasta ja olikin ihana huomata kuinka miellyttävä siitä oli kasvanut. Se oli tosi kiva ratsastaa, aiemmillakin kerroilla se on tuntunut tosi hyvältä mutta nyt se oli jotenkin ihan mahtava!

Peksu & Hobu

Hobukaan ei ollut viimeinen ratsu tiistaille, vaan kiipesin vielä issikan kyytiin! :D Alvari -ponilla on pahana tapana vähän koittaa kusettaa kuskeja, joten mua sitten pyydettiin käymään senkin selässä kattomassa mikä sillä on meininki. Heppa toimi kaikinpuolin moitteettomasti ja varttia pidempään ei sillä ollutkaan tarve ratsastella. Viimeiseksi ratsuksi päätyikin Larppa <3 Kävin sen kyydissä nopeasti ratsastamassa askellajit läpi ja kyllä kyytiin noustessa tuntui että ihan kun olis kotiinsa istahtanut. Ootin jo innolla seuraavaa päivää!


Kyllä illalla uni maittoi. Suihkun jälkeen ruokaa naamariin ja ei paljoa tarvinnut sängyssä pyöriä, kun uni tuli silmään. Keskiviikkoaamuna heräilin samaan aikaan kuin tiistainakin ja puin samantien ratsastushousut jalkaan. Menin aamupalan jälkeen taas talliin, nappasin Laralle kamat niskaan ja lähdettiin lenkille. Käytiin alkuverkat maastossa kävelemässä ja otettiin vähän raviakin. Maastoilun jälkeen mentiin kentälle tarkotuksena hieman vääntää koulua. Tamma tuntui koko ajan tosi hyvältä edellispäivän jäljiltä ja oli ihana päästä tamman kanssa kunnon treenin makuun.


Larpan kanssa touhuamisen jälkeen oli vielä Hobun ja Peksun liikutukset, mitkä meni jälleen ihan putkeen. Hobunen tosin vähän yritti viilata linssiin alussa kun hän olisi halunnut vain riehua, mutta kun päästiin työskentelyn makuun alkoi taas hommat luistamaan. Kun sekä tamma että ruuna oli taas ratsastettu, olikin aika alkaa pakkailemaan ja sanomaan heippoja ihmisille ja poneille. Pakkasin kamat, syötiin ruoka, rapsuttelin ponit ja suunta kohti juna-asemaa kaupan kautta.


Nopeasti meni taas aika, ja ihan superisot kiitokset sinne päin näistä päivistä! <3 On niin ihana käydä aina tuollapäin viettämässä ihan erityisen hienoja hetkiä ihanien ihmisten seurassa ja hienojen hevosten parissa. Varmaan taas talvella on viimeistään otettava suunta tuonne, en meinaan millään malttaisi odottaa seuraavaa kertaa!

Johan taas runosuoni pulppusi.. Laittelin tosiaan joitain muutamia vanhempia kuvia kun tältä reissulta ei hirveästi tullut muuta kuin noita puhkulaatuisia pääkuvia hevoista. Olihan mulla kamerakin mukana, mutta akku loppui maanantaina ja laturihan unohtui kotiin.. Jokatapauksessa jälleen aivan ihana reissu ja toivottavasti saisin taas mahdollisimman pian aikaa järjestettyä uudelle vierailulle! 


4 kommenttia

  1. Mahtavaa että pääset käymään Laran luona aina silloin tällöin! :) Tiedätkö muuten Peksun oikeaa nimeä? Tai että mistä/milloin se on tullut tuonne? Näyttää meinaan ihan täysin mun vanhalta vuokrahevoseltani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, minustakin on ihan huippua! :)

      Ja ööh, en kyllä ihan varmaksi mee sanomaan, mutta joku Pegasus tms. taitaa olla oikea nimi ja on ollut tuolla ainakin sen pari vuotta :)

      Poista
  2. Siis oliko osa noista tuntemattomien hevosia, vai miks sait ratsastaa niin monella? Mut aika kiva kuitenkin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooooo, noista kaksi oli ihan mulle ennestään tuntemattomia hevosia / omistajia ja Peksun omistajan kanssa ollaan törmätty tuolla ennenkin vaikken koskaan olekaan sillä ennen ratsastanut :)

      Poista