keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Viimeistelyhypyt

Tänään käytiin ottamassa ekat hypyt viime viikon katastrofitreenin jälkeen ja samalla vikat hypyt ennen kisoja. Kisoihin on enää kaks päivää aikaa, jaiks! Anyways mä ootin jopa ihan kauhulla tätä hyppykertaa. Just kun olin vihdoin saanut vähän varmuutta esteillä, tuntuu kaikki murenevan ihan käsiin ja toi viime viikon putoominen sai aikaan ihan kunnon kolauksen mun "estekammossa". Olinkin ihan kauhusta kankeana kun laittelin Kallea tallilla valmiiksi ja maneesille lähtiessä.

Eilisen treenailua vesisateessa..

Tätä tunnetta ei helpottanut todellakaan meidän menomatka maneesille.. Huhhuh. Sää oli pitkästä aikaa mukavan aurinkoinen, mutta tuuli oli ihan hirveä. Kalle ottikin yllätyksellisen paljon pulttia tästä tuulemisesta ja alkumatkan riekkumisen jälkeen päätin taluttaa elukkaa loppumatkan, ihan kaiken varalta sillä en halunnut todellakaan tippua uudelleen. Päästiin melkein maneesille asti kun K säikähti, riuhtaisi ohjat multa käsistä ja lähti pikkuhiljaa hiipimään tallia kohti. Ohjat roikkuivat jalkojen välissä ja mä tuhrasin itkua kun poni ei ottanut mun kutsuhuutoja kuuleviin korviinsa. Rytäkässä toinen poskihihna antoi periksi ja siinä vaiheessa vihdoin Kalle päätti pysähtyä ja antoi mun auttaa sitä saamaan ohjat pois jaloista.. Roosa kävi serkkuni kanssa hakemassa sit tallilta uudet suitset ja päästiin vihdoin ja viimein maneesille - ihan ehjinä.


Ei siis kovin hyvät lähtökohdat ei.. Olin edelleen tosi jännittynyt kun takaraivossa jyskytti viime viikon kauhunhetket ja yritin kaikinvoimin työntää ne sivuun. Aloittelin verkkaamaan tosi rauhassa ja ravailin ja laukkailin ihan rennosti ympäriinsä keräillessä vähän parempaa fiilistä. Otettiin pari lähestymistä puomille, ennenkun alettiin verkkaamaan ristikoilla. Roosa ja serkkuni laittoivatkin esteet meidän "kisakorkeuteen", eli ihan pikkuristikoiksi.
Ei tehty mitään kummempaa eikä tuota voi sanoa edes "estetreeniksi". Kunhan otettiin vaan hyppyjä alle ennen kisoja ja koitettiin hakea hyvää fiilistä ja varmuutta hyppäämiseen. Pikkuristot sujuivat hyvin, koitin tällä kertaa myödätä hieman liikaa jotten varmasti kisko ponia suusta. Nosteltiin muutama este sitten pystyksi ja ette oikeasti voi kuvitella miten kamalalta musta tuntui lähestyä sarjan b-osaa sekä toista pystyä, jotka olivat ehkä häthätään 70cm.. Tsiisus vieköön, oli muuten oikeasti tekemistä itteni kanssa että sain ajatukset kasaan ja ohjattua Kallen siihen esteelle. 


Mutta ai että miten se helpottikaan kun päästiin yli! Tuntui kuin olisi kivi pudonnut hartioilta kun päästiin elossa isommatkin esteet ja ihan kuin oltaisiin jo voitettu jotain. Oli niin hyvä fiilis lopetella onnistumisiin eikä lähdetty enää nostamaan esteitä vaan lopetettiin hyvinmenneisiin hyppyihin.Kalle tuntui aika hyvältä lopussa ja meninkin hetken sileellä. Oli ihan huippua kun meni niin hyvin ja fiilis oli loistava! Sileelläkin poni tuntui ihanan rennolta ja hyväntuuliselta joten noin 45 minuutin ratsastuksen jälkeen nappasin Kallelle loimen niskaan ja käveltiin tallille. Tallilla hoitelin hepan suhtripeästi kun kiirehdin jo töihin..Näillä mennään sitten kohti kisoja! Elina palailee sopivasti ennen lauantaita reissusta, joten katotaan sit perjantain viimeistelytreeni yhdessä. Käytiin muuten eilen Roosan kanssa Kuopiossa shoppailureissulla ja voi jestas sentään mitä kaikkea kivaa mä Kallelle löysinkään!! En malta millään oottaa että saan lauantaina pukea sille ihan upouudet kamat päälle kun lähdetään ihmisten ilmoille. Oon myös vähän miettinyt varustepostauksen tekemistä Kallen kamoista, kun nyt vihdoin kaikki tarpeellinen on hommattu ja tällä hetkellä ei mitään pitäisi olla ostoslistalla. Paitsi koulupenkki.. Mutta mitäpä mieltä te ootte, oisko varustepostaus kiva? Ja jos, niin kuvina vai videolla mieluummin? Nyt sitten unille, huomenna saakin nukkua ihanan pitkään ja illalla olis vielä vika työvuoro ennen 2 viikon "lomaa"!


15 kommenttia

 1. videona ois kiva!:)

  VastaaPoista
 2. videona ehdottomasti! kallen hyppytyyli on vähän erikoisen näköinen, mut eipä se teijän menoo näytä yhtää haittaavan :D lihaksiakin on kallelle tullu tosi paljon nyt sinä aikana kun se on sulla ollu ja teijän meno näyttää jo tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo se on vähän hassu kun ei osaa ihan täydellisesti.. :D ja kiitos!

   Poista
 3. Varustepostaus ois tosi kiva! Ei niin väliä, olisiko se sitten kuvina vai videona, molemmat ovat ainakin mun mieleen. :--)

  VastaaPoista
 4. videona, tykkään muutenkin katsella sun videoita. Niistä huomaa että nautit tästähommasta! ps. onnea kisoihin ja hyvää menestystä muutenkin :)!

  VastaaPoista
 5. Ois joo kiva nähdä Kallen varusteita :) Ei väliä, kuvina vai videona.

  VastaaPoista
 6. Moikka! Olisiko sinulla aikaa tehdä banneria? Omat taitoni eivät sitten riitä yhtään mihinkään..

  Terv. Kaisukki - http://jussilaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tosi pahoillani, mut nyt mullei kyllä riitä yhtään aikaa ... :(

   Poista