maanantai 22. syyskuuta 2014

Kisoihin valmistautumista

Noniin, nyt on meidän ekoihin kisoihin ilmottauduttu ja kalenteriin ne merkattu. Lauantaina koittaakin siis Kalevin kisauran korkkaus ja viime aikojen perusteella aloitetaan niinkin helposta luokasta, kuin ristikko. Viime viikon perusteella muutinkin alkuperäistä suunnitelmaa (jonka perusteella oltais hypätty lauantaina 60-70cm ja sunnuntaina 80cm) tällaiseksi, sillä heppa ei oo tuntunut ihan normaalilta. Lauantaina on siis Kimmolla harjotusestekisat kokemattomille ratsukoille ja mikäs sen parempi tilaisuus aloittaa, kuin pikkukisat "kotimaneesissa" :) Mennään siis molemmat järjestettävät luokat: ristikko & 60-70cm.


Palaillaanpa sitten viime viikkoon ja niihin hyvinkin kyseenalaisiin päiviin. Tiistaina satutin häntäluuni hyvin ikävästi Kallen heitettyä mut estetreenissä alas selästä ja vasta tänään se alkaa tuntumaan siltä, että pystyy jo jotain tekemäänkin. Torstaina sitten vaan juoksutin Kallen ja perjantaina oltiin sovittu erään kaverini kanssa, että ratsastaa Kallen jotta se pääsee vähän verryttelemään ja jumppailemaan. Eihän se hyvin lähtenyt kun ruuna liikkuu epäpuhtaasti..

Hitto kun meinasi itku tulla. Kalle ei ollut ollenkaan oma ittensä ja ei suostunut edes ravaamaan kunnolla eteenpäin. Paikannettiin vian olevan jumeissa, sillä heppa ei halunnut yhtään venyä eteen tai alas ja paineli koko ajan menemään selkä alhaaalla. Käväsin itse kyydissä vähän keventelemässä ja hetken päästä poni alkoi tuntumaan jo vähän paremmalta ja selkä alkoi pyöristymään. Ite meinasin jo takamuksen särkemisen takia pyörtyä joten kaveri vielä kyytiin ja johan alkoi heppa liikkumaan! Lopussa saatiin huokaista helpotuksesta, kun Kalle liikkuikin normaalia isoa ravia ja näytti ihanan tyytyväiseltä. 

Lauantaina oltiin Roosan kanssa reissussa, joten sama kaverini ratsasti ruunan myös silloin. Kalle oli ollut huomattavasti parempi silloin ja alkuverkkailun jälkeen oli toiminut täysin moiteettomasti. Nyt vaan pitää koittaa selvitellä mistä tuollainen jumiutuminen johtuu. Sehän on voinut mennä jo alkuviikosta vähän jumiseksi, jonka takia riekkui tiistaina ja siitä johtuen jumiutui lisää. Toinen vaikuttava tekijä on viilenneet kelit ja kolmas kengitys. Kalle kengättiin tänään ja kengittäjän kanssa oli puhetta, että tuo hetkellinen epäpuhtaus saattoi johtua ihan puhtaasti siitä, että kenkä on painanut kaviota sen verran, että liikkuminen ei oo tehnyt hyvää. 


Tänään sitten ratsastinkin itse pitkästä aikaa ja tehtiin reilun puolen tunnin kevyt hölkkä maastossa ja tallinympärillä. Kalle tuntui melko ihanalta, se oli niin reippaana menossa ja olisi halunnut painella maastossa vaan täyttä laukkaa. Se kuitenkin keskittyi loppujen lopuksi tosi hyvin ja liikkui tosi kivasti. Koska kaikki tuntui sujuvan hyvin, ei menty puolta tuntia pidempään ja lopeteltiin hyvillä mielin.

Toivotaan nyt kovasti, että nuo jumit olisivat lopullisesti poissa. Tää viikko ennen kisoja mennään kevyesti jumppaillen ja keskiviikkona otetaankin muutamia hyppyjä lauantaihin valmistautuessa ja torstaina käydään kunnon maastolenkillä. Perjantaina vähän jumppailua sileällä ja maastossa ja lauantaina se onkin sitten menoa..

Zipetin kanssa hiittiksellä lauantaina.

Mua jännittää ihan kamalasti. Oon jutellut sekä Elinan, että parin kaverin kanssa tuosta viikonlopusta ja mitenpäin olisi fiksuinta tehdä. Toi ristikkoluokka on korkeutensa puolesta meille tosi pieni, ollaanhan me kuitenkin treenattu jo 80-100 cm ratoja. Kuitenkin, kisatilanne on Kallelle täysin uusi, eikä kukaan tiedä miten se reagoi. Siksi onkin ihana päästä menemään tuo pikkuluokka alle ja vaan sillä periaatteella että päästään maaliin ja kuski kestää kyydissä. Sen perusteella miten eka luokka menee, päätän hypätäänkö myös seuraava. Jos kaikki menee ihan hyvin ja Kalle käyttäytyy fiksusti, mennään myös isommat esteet. Se kuitenkin katsotaan sitten ihan tilanteen mukaan.

Mutta että semmosta. Näillä nyt mennään ja toivotaan ekalta kisareissulta vaan hyvää mieltä, kokemusta ja hauskaa kisapäivää. Huomenna lähdetään Roosaliinin kanssa Kuopioon shoppailureissulle! Jess, vihdoin ja viimein saan hommattua uudet ratsastuspöksyt ja Kallelle on tulossa ainakin pintelit, patjat sekä teddyromaani. Lisäksi ostoslistalla olisi myös musta yleishuopa sekä uudet suojat. Saapa nähdä mitä löytyy! :)


4 kommenttia

  1. Tsemppii kisoihin. Mieki täällä jännitän jostain kumman syystä teidän puolesta :D

    VastaaPoista
  2. Mullakin on mun koiran kaa ensimmäiset mondioring kisat lauantaina. Mää oon kyllä ennenkin kisannut sen kaa mutta en mondioringissä ja jännittää kyllä ihan kauheesti! :D Tsemppiä teille kisoihin, pidetään peukut pystyssä! :)

    VastaaPoista