tiistai 27. toukokuuta 2014

Kiirettä pitää (jälleen...)

Jessus sentään mikä hulinaviikko.. Juhlat lähestyy uhkaavasti, mutta luojan kiitos kaikki on valmista. Nyt vaan odotellaan että se lauantai sieltä tulee ja onhan sitä ennen tietysti valmistujaisjuhla huomenna, torstaina laiduntalkoot sekä perjantaina kaunistaudutaankin tyttöjen kanssa lauantaita varten. Nopeasti se aika kuluu, ja kohtahan sitä ollaankin jo kesäkuun puolella! Loppuviikko on siis yhtä huisketta, joten en lupaa mitään postaamisesta. Siksi nyt käytänkin yhden illan ihan vaan postaamiseen ja kirjoittelen kunnon rimpsun kuulumisia viikonvaihteesta.

Viime viikon torstaina siis käytiin isäni kanssa hakemassa Elinan uusi heppatamma Bella ja perjantaina meninkin tallille samoihin aikoihin, kun Elina kävi ekan kerran tamman kyydissä. Ennen Elinan tuloa nappailin muutamia kuvia Kallesta & Bellasta auringonpaisteessa ja voi miten ne olikaan kuvauksellisella tuulella! Molemmat niin kauniisti ilmeilivät mulle, kun siellä kameran kanssa kyykin.


Bella on 6-vuotias, ikäisekseen melko kokematon nuorukainen ja sen kanssa nyt vaan totutellaan työntekoon ja aloitellaan aika rauhallisesti. Ja kaikenlisäksi nätti kuin karkki! Sen silmät on aivan ihanan ystävälliset, pää on myös tosi kaunis ja koko olemus ja luonne on kultaa. Otin tammasta muutamat kuvat ja videopätkät ja kyllä se mun silmään liikkuu tosi kivasti! Kun saa vaan vähän tuota massaa muutettua lihakseksi, niin oikein hyvä tulee.


Kalle pääsi liikkumaan vasta illalla, kun pahin helle oli vähän jo laskenut ja olin käynyt Vurrilla kuvaamassa Lauran estetuntia. Estetunnista innostuneena päätin kasata muutaman esteen omallekin kentälle ja ottaa vähän hyppyjä Kalevin kanssa. Laura lähti mun mukaan tallille avuksi ja kameramieheksi, joten muutama kuvanenkin pompuista tuli! Kiitti Laura! :)


Ei tehty mitään sen kummempaa, tarkotus oli vaan tehdä ihan muutamia lähestymisharjotuksia miniesteillä ja kavaletilla. Alusta saakka poni oli hurjan reippaalla päällä ja olikin aivan fiiliksissä menossa, kun näki pääsevänsä hyppäämään! Ihana huomata, miten paljon se on alkanut tykkäämään tosta puuhasta eikä oo enää semmonen kauhea eteenpäin pungettava, jolla ei oo ollenkaan omaa energiaa hyppäämiseen. 

Mitä sitä suotta liiottelemaan..
Tein siis kolme estettä kentälle, joista yksi oli kavaletti, yksi okseri (alkuun pysty) ja yksi ristikko. Verkkailin tolla kavaletilla ravi- ja laukkalähestymisillä ja voin kertoa, että oli melko mielenkiintoisia hyppyjä.. Poni oli hurjan vahva suusta ja välillä hyppäsi niin kaukaa, että ihme miten se oikein selvisi kertaakaan kaatamatta koko kavalettia. Ristikko sujuikin paremmin, kuten myös pikkupysty. Se ehkä alkaa fiksuuntua vasta kun esteet saa enemmän korkeutta, eikä ota oikein tosissaan noita kavaletteja..


Lopuksi Laura pystytti meille okserin, ihan minikokoisen, mutta kuitenkin okserin. Tultiin se muutaman kerran laukasta ja hitsi miten oli kivaa! Poni hyppäsi niin kauhean mielellään ja mä en oikeesti kestä miten se on niin liekeissä aina hyppäämään päästessään. Nyt se on kuitenkin saanut sen verran massaa, voimaa ja energiaa, että välillä tuntuu että poni vie kuskia, eikä toisin päin.. Se meinaa olla tosi vahva esteen jälkeen, mutta luojan kiitos kuuntelee kyllä hyvin lähestymisissä. No, torstaina päästään Elinan valvovan silmän alle hyppäämään ihan kunnolla, jesjesjes!!!


Lauantaina poni pääsikin sit oikein kunnon koulutreeniin, kun Elina ratsasti ponskin kentällä. Me ollaan kokeiltu nyt muutamia kertoja yhtä koulupenkkiä, ja se on vähän siinä ja siinä onko sopiva Kallelle. Laitettiin se siis lauantaina selkään ja alkumaastoilujen jälkeen pääsi hevo hommiin. Elina teki paljon perustyöskentelyä ja ravissa Kalle näytti pätkiä tosi hyvältä, kun Elina ratsasti sitä vähän niskasta ylemmäs ja nenää eteen. Laukka sen sijaan olikin lähemmäs katastrofi, poni nimittäin jatkoi samaa vastaanvänkäämistä nyt sileellä, kuin edellisenä päivänä esteillä. Se ilmeisesti vähän protestoi, jos pyytää jotain vähän hankalampaa, eli tässä tapauksessa ""kootumpaa"" laukkaa niska ylempänä.

Vinkkejä tuleviin treeneihin saatiin taas niin iso kasa että! Eteenpäin ollaan menty hyvää vauhtia ja etenkin laukannostot sekä laukan säädeltävyys olivat ottaneet suuria harppauksia. Hyvä niin, koska niitä me ollaankin nyt jonkin verran treenattu. Jatkoa ajatellen voidaan alkaa pikkuhiljaa nostattelemaan niskaa ylemmäs sekä sitä nenää eteen. Nyt ollaan menty aika paljon pitkässä ja matalassa työskentelymuodossa, mutta nyt saadaan alkaa vähän jo muuttamaan pitkään ja hieman korkeampaan muotoon. Lisäksi mun pitää alkaa vaatimaan enemmän laukassa ja tehdä ihan kunnolla töitä. On kyllä niin ihanaa, kun on tuollainen ihminen auttamassa ja neuvomassa miten jatketaan ja mitä mun tulee tehdä toisin, kiitos suuresti Elina!

Sunnuntaina kävin aamulla pikaisesti tallilla, kun tein aamutallin yhdessä Emmin kanssa. Emmi lähti Elinan mukaan Jyväskylään kisoihin, kun mulla oli itselläni töihin meno viiteen eikä ollut varmuutta ehdittäisiinkö takaisin. Mä kuitenkin tekaisin siinä sitten tallihommat, pyörähdettiin ruunan kanssa ilman satulaa maastoilemassa ja lähdin ajelemaan Vurrille kisoja kattomaan. 


Siellä oli siis alue-estekisat, joita mä lähdin kuvaamaan Jemppa seuranani. Jenni oli ihanasti koko päivän kymmenestä neljään saakka mun kanssa hillumassa siellä kentän reunalla ja Laurakin pyöri meidän mukana aina kun ei ollut itse hevosen selässä. Oli ihana päivä, vaikka sää ei kuvauksen kannalta mikään ihanteellinen ollutkaan. Kuvat oli olosuhteisiin nähden mun silmään riittävän hyviä ja enää pitäis saada kaikki muokkailtua. Mutta tosta mä kyllä nautin, hevoset, kisatunnelma, kuvaaminen ja superloistava seura - kaikki mikä saa mut hyvälle fiilikselle! :) Tossa muutama kuvanen päivältä, lisäilen loputkin ajan mittaan sinne mun kuvasivulle. Jos tätä lukee joku jota mahdollisesti jo aikaisemmin omat kuvat kiinnostaa, ota yhteyttä Facebookin kautta tai sähköpostiin aino.huupponen@hotmail.com! Eilinen menikin aamupäivä pyöriessä kaupungissa aisoita hoitaen Laura kaverina ja käytiin tytyjen kanssa maakuntamatkailemassa ja syömässä. Tallilla pyörähdin ennen töihin menoa sen verran, että rykästiin Kallen kanssa koulutreeni uuden kuolainkokeilun kera ja kyllä vaan oli poni mainio! Mä kirjottelen lisää paremmalla ajalla noista kuolainkokeiluista sun muista, mutta kyllä nyt näyttää siltä, että vähän ohuempaan niveleen me kallistutaan. 

Tää päivä olikin taas asia erikseen.. Aamulla pyörähdin haastateltavana, kävin koululla hoitamassa vähän juttuja, harjoiteltiin huomista juhlaa varten, vietettiin ruokahetki Jennin kanssa, käytiin Empan kanssa tallilla, kävin työhaastattelussa ja sit ilta menikin töissä. Ai mitä vapaata aikaa...? Kalevin liikutus sujui Emmin ja Zipetin kanssa maastoilemalla ja olipas se mukavata. Ainut hetki päivästä, kun sai vähän hengähtää. Käytiin pellolla tsekkaamassa miltä siellä näyttäisin mun tulevat valmistujaiskuvat ja ihan kivaltahan se näytti!


Nyt painuu tämä yo-merkonomi nukkumaan. Huomenna rankka päivä, kiirettä pitää mutta onneksi on ihania ihmisiä ympärillä eikä tarvitse huolehtia kaikesta itse. Minä kiitän ja kuittaan tältä erää, palailkaamme! :)

5 kommenttia

 1. Hei! :)
  Törmäsin blogiisi hiljattain ja pidän todella paljon kirjoitustyylistäsi!
  Muutin itse Varkauteen opiskelemaan muutama vuosi sitten ja ajattelin nyt kysyä sinulta, onko Varkaudessa muita talleja kuin Varkauden ratsastuskeskus? Olisin itse kiinnostunut vähän vähemmän "ratsastuskoulumaisesta" menosta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, tosi kiva kuulla että tykkäät! :)

   On täällä Vurrin tallin lisäksi Leko-Talli, josta läydät googlailemalla lisätietoo, sillä on kaiketi joitain entisiä tuntsariheppoja vuokrauskäyttöön. Sit on tietty Kimmon talli, mut se onkin vaan yksäritalli... Että aika vähissä on nää Varkauden alueen tallit :/ Kannattaa alkaa sitkeesti ettimään esim. Facebookin / Ht.netin kautta vuokraheppaa, mutta ne on tällä alueella nykyisin tosi vähissä ja saattaa joutua kauankin ettimään ennen kuin tärppää.

   Ei musta nyt oikein ollut apua, mutta täällä on tätä nykyä oikeesti tosi kiven alla ratsastuspaikat, jos ei ratsastuskoulu kiinnosta :/

   Poista
  2. Kiitos tosi paljon vastauksestasi! :)

   Poista
 2. Bella on kyllä todella sopusuhtaisen näköinen, todella kaunis! :)

  VastaaPoista