keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesäfiilistelyä kera kuvien

Woi weljet mitä kuumuutta! Mä oon ollut melkein koomassa nää muutaman päivää tän helteen takia ja ihan pelkkä oleminenkin tuntuu tosi raskaalta ja hiostavalta. En oo saanut aikaiseksi blogiakaan päivitellä, ihan vaan ton kuumuuden aiheuttaman uupumuksen takia eikä oo liiemmin huvittanut istua koneellakaan yhtään sen enempää, mitä nyt muokkailin sunnuntain kisakuvat. Nyt kuitenkin pikainen katsaus viime viikonloppuun sekä tän viikon alkuun!

Sunnuntaille oltiin sovittu Emmin kanssa kuvausretki Vurrille ja aamulla herätys herättikin jo seittämän jälkeen. Vaille kahdeksan lähdettiinkin aamutalliin ja heti hevosten päästessä ulos lähdettiin jatkamaan Vurrille päin. Kisat alkoivat yhdeksältä ja ehdittiin juuri sopivasti perille, kun kisat oli alkamassa. Koko aamupäivän kuvaaminen oli yhtä tuskaa auringon paistaessa aivan järkyttävän inhottavasta kulmasta joten lähes kaikki kuvat tuli niin inhottavasti vastavaloon kuin vaan voi tulla... 


Onneksi päivän edetessä valo siirtyi (kuten aina Vurrilla kuvatessa) paistamaan tosi hyvin kentälle niin, että asetusten kanssa pystyi alkaa jo vähän pelailemaan ja alkoi kuvatkin jo onnistumaan ihan erilailla. Kisoissa vierähtikin hyvin koko päivä yhdeksästä viiteen ja välissä pidettiin mäkkärin mittainen ruokatauko. Kuitenkin kaikki luokkien 1-2 ratsukot tuli kuvattua sekä luokan 3 muutama ensimmäinen. Siinä vaiheessa akku alkoi olemaan jo niin finito, ettei sillä enää kuvia otettu ja päätettiin lähteä tallille. Mukava kuvauspäivä, ihan huippuhyvää seuraa ja takuuvarmasti kesän upeimmat palovammat olkapäissä.....


Tallille mentiin siis Empan kanssa ja otettiin heti Kalle liikutettavaksi. Kuumuuden takia olin suunnitellut ihan kevyttä liikuntaa joten päätettiin lähteä käymään maastossa humputtelemassa tosi rennosti ilman satulaa. Ponkki siis valmiiksi ja menoksi.


Käveltiin ensin pitkät alkukäynnit ja otettiin muutamia ravipätkiä metsäteillä. Helle oli jo vähän laskenut eikä ollut enää niin järkyttävän kuuma, mutta hiki tuli alle aika yksikön kun päästiin ravailemaan. Heppa olisi halunnut mennä kovempaa mitä kuski, mutta tein aika paljon siirtymisiä ja muutamia pysähdyksiä rauhoittaen menoa. Kun Kalle malttoi odottaa ja ravasi rauhallisesti avuilla, uskaltauduin ottaa pari laukkapätkääkin hyvällä menestyksellä. 


Noin nelisenkymmentä minuuttia köpöteltyämme metsikössä ja poluilla, lopeteltiin pikkuhiljaa ja käveltiin vähän pidempi lenkki tallille. Tallilla ponski pääsi karsinaan yöheinien kimppuun ja otettiin muutkin hevoset sisälle iltaruuille ja yöunille. Me lähdettiin vielä illalla käymään muutamilla terassilla ja kotona olinkin jo niihin aikoihin, kun alkoi olemaan jo valoisaa..


Maanantaipäivän vietin Unton kanssa Elinan luona ja nukuttiinkin parin tunnin päiväunet jälleen kerran. Iltapäivällä lähdettiin koirulin ja Jempan kanssa tallille, jossa suunnattiinkin taas hellepäivän kunniaksi maastoon. Jenni sai lainaratsuksi mukaan suokkitamman talliltamme ja käytiin köpsimässä auringonpaisteessa n. 45 minuutin kevyt lenkki pääosin kävellen kuumuuden takia.


Tänään helle senkun jatkui ja aamulla herättyäni kattelin pari jaksoa Muumeja ennenkun käytiin äipän kanssa ennakkoäänestämässä eurovaaleissa. Oli muuten jännää, ihan ekaa kertaa äänestämässä ja tuntui kyllä ihan tosi viralliselta! :D Äänestyksen jälkeen menin takaisin kotiin ja muokkailin loput Vurrin kisakuvat ja sain jopa kaikki ladattua nettiinkin asti. Niitä voitte halutessanne katsella tämän linkin takaa. Iltapäivällä lähdettiin iskän kanssa moottoripyörällä käymään kaupungissa sekä pyörähtämässä tallilla.


Tänään muuten sain haettua äitin viime viikolla tilaaman lakin valmistujaisiin enkä malta odottaa että pääsen esittelemään sen teille!! Sitä saatte odottaa vielä, sillä se on niiin superhieno ettei ookkaan jokapojalla. Käytiin myös porukoitten kanssa jäätelöllä jonka jälkeen lähdettiin Roosulin kanssa käymään Hannun ja Ponin uittoreissulla. Siinä samassa tulikin pestyä molemmat hevotit päästä kavioihin ja heitettyä ihan itsekin talviturkki...

Illalla pyörähdettiin Lauran ja Jennin kanssa syömässä ja jatkettiin Lauran kanssa tallille. Käytiin heittämässä Kallen ja Peston kanssa kevyt kävelylenkki maastossa ja pyörähdettiin pellolla maistelemassa vähän vihreetä heinää. Nyt oonkin tässä kotona postaamassa, vaikka taas ihan hullun aikainen herätys 03.00 onkin "aamulla" soimassa... En varmaan jaksa koko päivää valvoa, mutta pakkohan se on yrittää! Lähdetään tytyjen kanssa vähän reissaamaan, mutta siitä saatte tietää vähän myöhemmin oman postauksen muodossa ;) Kaikkea huisin kivaa kerrottavaa mulla onkin, oottakaahan vaan!


Nyt unille ja kohta sitten ylös sängystä.. Hauskaa viikon jatkoa everybody, kuulemisiin loppuviikosta! :)

2 kommenttia

 1. Voiko kivempaa postausta olla? Ensinnäkkin nuo Jennin ottamat kuvat sinusta ja Kallesta ovat upeita. En tiennytkään, että Jenni kuvaa näin hyvin. Erilaiset ja vähän hassusta kuvakulmasta otetut on mukavaa vaihtelua!

  Odotan tosi paljon tulevia kuulumis postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) kiva kun tykkäsit.

   Ja nuo on kyllä Emmin ottamia kuvia musta ja Kallesta, ei Jennin :D ja mustakin ne oli tosi ihania ja erilaisia!

   Poista