sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ponin tehoviikonloppu

Vaikka mun olo ei olekaan tässä viikonlopun aikana kovin kehuttava ollut, on pakko myöntää että on ihanaa kun "oma" pieni poni on niin hieno <3 Kalle on päässyt oikein kahden päivän tehotreeniin kun Elina ratsasti senn eilen sekä tänään. Aiemmin Elina on ponilla ratsastanut vain kolmesti ja hänen lisäksi ruunan kyydissä on käynyt kaksi ratsastajaa mulla olo aikanaan. Muuten oon siis itse treenaillut joten nyt olikin jo korkea aika saada hepalle vähän vaihtelua!

Uusia kuvia ei ole nyt tällä kertaa, joten vanhoilla mennään :)

Eilen menin tallille aamupäivästä ja teinkin siinä ensin ponin tallihommat. Sitten hain sen sisälle varustettavaksi ja kun Elina oli ratsastanut Zipen, mentiin kävelemään alkukäynnit ennen kun poni pääsi hommiin. Eilen heppa pääsi työskentelemään sileätreenin merkeissä ja Elina lähinnä katsoi missä mennään. Oli ihana saada vaan katsoa ja ottaa oppia miten munkin tulee toimia tietyissä tilanteissa. 

Alkuun Kalle vähän jännitti "uutta" ratsastajaa ja vaikutti tosi kiireiseltä ja vähän jännittyneeltä. Täysin ymmärrettäväähän se on, että uudet vieraat ratsastajat vähän jännittää. Kun  poni alkoi alkuverkkojen myötä tottumaan erilaiseen kuskiin, Elina pääsi ratsastamaankin ponia jo kunnolla. Elina teki vähän siirtymisiä, ympyröitä, voltteja ja vähän laukkaa. Lisäksi poni pääsi tekemään avoja, oikein kivannäköisesti vieläpä!! :) 

Kalevi näytti tosi kivalta ja oli niin mukava päästä seuraamaan maastakäsin miten heppa liikkuu. Vasempaan kierrokseen avot olivat jonkin verran hankalempia ja muutenkin oon huomannut, että vasen kierros on hieman vaikeampi kuin oikea, joka johtuu ihan siitä kun oon itsekin vasemmalle heikompi. Elina sai kuitenkin ihan noin lyhyessä ajassa ratsastettua ponskin hyväksi myös vasempaan kierrokseen ja olikin ihana huomata, että vaan kuskissa on se vika! Oli myös kiva kuulla Elinalta, että Kalle oli oikein mukava ratsastaa ja että ollaan tehty hyvää työtä. Mun pitää vaan jatkossa muistaa ratsastaa enemmän hevosta pidemmälle kaulalle ja rennoksi sekä pitää aavistuksen kevyempi vasen käsi. Jään vähän liian kovaksi vasemmalla kädellä, jolloin vasen sisätakajalka jää vähän lukkoon eikä pääse kunnolla hommiin. Lisäksi saatiin ohjeeksi treenailla paljon taivuttelua ympyröillä sekä suoralla uralla treenailla avoja. 


Tänään siis jatkui Elinan ja Kallen treenit pienen puomityöskentelyn merkeissä. Alkuun Kalle ei ollut enää ihan niin jännittynyt kuin eilen ja alkoikin verryttyään liikkumaan taas oikein kivasti. Kentällä oli pari suoraa linjaa sekä yksi puomi vinottain. Elina teki ravissa erilaisia teitä puomeille ja kun Kalle kuunteli kuskia ja kuskin määräämää vauhtia, tuli erittäin hyvä lähestymisiä puomeille! Ravissa heppa oli taas ihanan rennon oloinen ja näytti oikein tyytyväiseltä. 

Laukka olikin vähän hankalampaa, ihan johtuen siitä kun sitä ei olla niin paljoa treenailtu. Kuitenkin jälleen ponin ollessa kuulolla, onnistui heti. Välillä se meinasi alkaa sooloilemaan ihan urakalla ja halusi vaan mennä ihan oman päänsä mukaan, mutta kun se hetkeksi malttoi jäädä kuuntelemaan, tuli erittäin kivoja lähestymisiä ja hyvännäköistä menoa. Lopuksi vielä taas ravissa rennoksi eteen ja alemmas muotoon piiitkälle kaulalle ja loppukäynnit käytiin maastossa kävelemässä.

Jälleen oli mukava saada vinkkejä tulevaan ja nyt taas tietää mitä aletaa treenaamaan kunhan ponin kanssa jatkan kenttäilyn merkeissä. Tältä päivältä saatiin ohjeiksi alkaa ratsastamaan paljon laukkaa. Varsikin olisi hyvä päästä käymään lähitallin isolla kentällä laukkaamassa ihan vaan laukan vahvistamisen kannalta. Myös juoksuttaessa pitää alkaa laukkuuttamaan enemmän, jotta saadaan paremmin voimaa ja vahvuutta laukkaan. Hyvillä mielin tästä eteenpäin! :)


Huomenna suunnitelmissa onkin juoksuttaa ponski kentällä rennosti tai vaihtoehtoisesti käydään kevyellä maastokävelyllä. Tiistaina suunniteltiin Lauran kanssa menevämme maastoilemaan yhdessä ja keskiviikon suunnitelmat on ihan avonaiset. Loppuviikosta tuleekin ell käymään ja siitä seuraakin pari kevyempää päivää. Itse olen lähdössä pe-la pikavisiitille Helsinkiin erään kurssin merkeissä joten ponski saa olla siinä sitten vähän vapaalla. 

Loppuun vielä kiitokset kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille ja tsempanneille. Kyllähän tämä tästä ajan kanssa helpottaa, ihan varmasti.

4 kommenttia

  1. Kiva lukea kuulumisia teidän kehityksestä :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun Kallen kanssa sujuu hyvin!:) Ja sulla on kiva blogi:) Tsemppiä!

    VastaaPoista