torstai 6. maaliskuuta 2014

Vanha tuttu pitkästä aikaa


Nyt päätinkin tulla kertomaan nopeasti tuoreesta muistista tän päivän hevosteluista, vaikka alkuviikostakin olisi kerrottavaa. Kaikkia alkuviikon kuvia ei mulla vielä ole, joten toivottavasti ette mene ihan sekaisin kun vähän pompin näissä aikatauluissa!

Päivä alkoi siis aamulla Elinan kanssa maneesilla kera Kallen ja Zipen. Tänään oli Kallen toinen kerta maneesilla ja päästiin pomppimaankin miniesteitä. Tehtiin noin tunnin treeni sisältäen vaihtelevasti sileetä, puomeja ja ristikoita. Mutta on se Kalevi vaan huippu! Se tekee niin hienosti kaikki mitä pyytää ja antaa tosi hienosti ratsastajan virheitä anteeksi. Kaikkea se ei ihan ymmärrä mitä siltä pyydetään, mutta se yrittää aina niin kovasti ja siitä huomaan miten se tykkää tehdä hommia!Omalta tallilta meninkin lähes suoriltaan Lekolle, jossa odottikin tuttu hevonen parin vuoden takaa. Kaverini pyysivät minua ratsastamaan hevostaan Latea muutaman kerran tällä viikolla ja sovittiinkin jo eka ratsastus tälle päivälle. Hevonen on siis 19-vuotias pv-ruuna Zlatograd, jonka varmasti moni muistaa / tietää täällä blogissa aiemminkin esiintyneen. Pari vuotta sitten oon ratsastanut ruunalla viimeksi ja vähän jännitti miten tullaan juttuun!

Alkuun meno oli jotain aivan järkyttävää :D En saanut hevoseen minkäänlaista tuntumaa tai otetta, se vaan juoksi alta pois karkuun ja vastusteli kaikkia apuja.. Mietin siinä alussa että huhhuh näinköhän tästä tulee yhtikäs mitään kun alku meni niin järkyttävästi. 


Tein sitten paljonpaljon töitä ihan käynnissä. Alkuun työskenneltiin varmaan vartti ihan vaan kävellessä, että sain hevosta hieman rentoutumaan ja myötäämään, sekä vastaamaan mun apuihin. Kytätäkin se välillä yritti, mutta kun sille keksi muuta tekemistä poni unohti sen aika hyvin. Kun käynnissä alkoi olla jotain tuntumaa, siirryin raviin. Ravailin muutaman ympyrän ja kävelin jälleen. Ravissa paketti levisi niin sanotusti ihan käsiin eikä hevoseen ollut taas mitään tatsia..


Harjoiteltiin sitten ympyrällä ihan vaan siirtymisiä ja hain rentoutta. Late oli melkoisen jäykän tuntuinen, mutta rentoutuessaan liikkui tosi kivasti ja kevyesti. Tehtiin pitkään siirtymisiä ennen kuin aloin ottamaan pidempiä ravipätkiä. Alkuun en paljoa vaatinut, pidin vaan huolen että Late liikkuu pohkeesta kohti ohjaa, kuuntelee ja taipuu. Tein myös paaljon suunnan muutoksia ja pikkuhiljaa alkoi poni vertymään ja liikkumaan paremmin avuilla.


Lisättiin laukka vielä tähän ja laukassa Late oli ehdottomasti parhaimmillaan! Se liikkui tosi hienosti eteenpäin eikä jäänyt ollenkaan hiipimään kuten ravissa. Tehtiin muutamia vaihtoja ja voltteja, että sain sitä aktiiviseksi sekä kuulolle ja vihdoin poni alkoi kunnolla heräämään! Laukkaamisen jälkeen se tuntui jo ihan eri hevoselta ja annoin sen sitten hetken huilahtaa ja kävellä. 


Kun alettiin uudelleen hommiin oli mulla alla jo aivan eri hevonen kuin aiemmin. Late oli tosi rento ja kivan aktiivinen. Se liikkui kivasti pohkeesta eteen, taipui ja kuunteli. Jatkettiin vielä vähän laukkahommia tehden laukanvaihtoja ja voltteja. Laukka tuntui aivan tosi kivalta ja sain pidettyä paketin tosi hyvin kasassa hevosen liikkuessa niin kivasti omalla moottorilla ja mikä parasta, hyvällä fiiliksellä eteenpäin. Välillä se meinasi kyttäillä jotain kulmia, mutta kun se sai muuta ajateltavaa, ei niitä pelottavia kulmia enää muistettukaan. Loppuun ravailin vielä hetken vähän kootummin ja loppuravit suunnattiin enemmän eteen ja alas. Ratsastuksesta jäi kyllä ihan tosi hyvä fiilis, kun sain hevosen toimimaan silleen niinkuin halusin alun hankaluuksista huolimatta. Odotan nyt ihan erilaisella innolla perjantaita, jolloin pääsen seuraavan kerran ratsastamaan! Suuret kiitokset Moonalle ja Marialle kivan hevon lainasta ja tietty Emmille taas kuvista! :)


Nyt mä painun nukkumaan, huomenna koitan saada julkaistua alkuviikon heppakuulumisia, joten kannattaa olla kuulolla! :)

12 kommenttia

 1. Aina yhtä hassua lukea teidän blogeista Latesta kun itselle se on vanha tuttu Kuusiahon ajoilta Puolangalta. Toisaalta kerrankin kiva lukea kun tuntee hevosen ja tietää miltä se selkään tuntuu. Late näyttää voivan hyvin ja sait sen kyllä kulkemaan erittäin hienosti siihen kuinka kamala se välillä oli tuon kirahvin kaulansa kanssa :D ihania muistoja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältähän löytyy paljon ihmisitä jotka tuntee Laten! :D Mutta juu, vähän oli hommaa mutta pikkuhiljaa siitä kuoriutui oikein kiva :)

   Poista
 2. Tein sulle bannerin ja lähetin sen sähköpostilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) En oo vielä ehtinyt vastaamaan, mutta koitan mahd pian vastailla!

   Poista
 3. Voi että oli kiva lukea Laten kuulumisia pitkästä aikaa! Late on mullekki tuttu jo niiltä ajoilta kun se oli Kuusiaholla ja se on kyllä opettanu niin monenlaisia asioita :) Hienosti saat sen liikkumaan, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu :) haha, joo lopussa se liikkuikin jo oikein kivasti!

   Poista
 4. Vielä hepalta selkä ylös niin sit ois hyvää liikuntaa vanhukselle! :)

  VastaaPoista
 5. Niimpä komppaan muitakin, todella mukava kuulla Latesta kun tuttu minullekkin kuusiahon ajoilta. Ehdoton suosikki se minulle on, ja ikävä on suuri <3 vaikka omalaatuinen ukkohan se on, ja ei mikään yksinkertaisin ratsastaa mutta silti, minun sydämmessä sillä on paikka aina. :) esteillä late oli ehdottomasti parhaimmillaan ja siitä se tykkäsikin ! :) monet kerrat tuli lennettyä senkin ukon selästä, pikkuisen varsinkin jos sattui innostumaan. Mutta hienosti menette, terkut Latelle ja sen omistajille ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, oikeasti hauska huomata miten paljon täällä on sille tuttuja ihmisiä! :D Ja onhan se Late oikein hauska kaveri kun vähän tajuaa sen päänmenosta!

   Poista
 6. Tosi hyvin meet. Oot kyllä ehdottomasti yksi taitavammista bloggaavista ratsastajista.

  VastaaPoista