lauantai 22. maaliskuuta 2014

Treeniä ja kisakauden avausta

Semmonen tämmönen kiva heppapäivä taas takana! Eilen lähdettiin tyttösten kanssa juhlistamaan yo-kirjotusten loppumista ja samalla viettämään mun vapaaviikonloppua ja käytiin kattomassa Sini Sabotagen esiintymistä baarissa. Pakko sanoa, että oli aika pettymys.. Kun esiintyjä päätti viimein puoli kahden maissa kiivetä lavalle, vedettiin kaikki biisit peräkanaa putkeen ja kahdelta koko homma olikin jo loppu. No, ei aina voi kaikki natsasta joo, mutta vähän harmittaa kun ei sen enempää viitsinyt panostaa. Kuitenkin me vietettiin kaikesta huolimatta kiva ilta tytyjen kanssa! :)


Tänään olikin Kimmolla kauden ekat kansalliset kisat, joihin Elina oli ilmottautunut Winskillä ja Zipellä, molemmilla 120 & 130cm luokkiin. Jennin kanssa oltiin menossa reippaina kisahoitajiksi ja Emmikin lähti mukaan kuvaajan roolissa. Mentiin tallille aamupäivästä hyvissä ajoin ja otettiin Winssi ja Sipu noin tuntia ennen kisoihin lähtöä sisään syömään ja huilaamaan. Kun ponit olivat lepäilemässä karsinoissa, laitettiin Jempan kanssa varusteita lähtövalmiiksi ja siivoilin Kalevin karsinan samalla.


Kun oltiin saatu kaikki tarpeellinen tehtyä, alettiin puunailemaan poneja kisakuntoon. Jenni otti Sipun hoidettavakseen ja (yllättäen?) mä Winskin. Laitettiin hevot valmiiksi, loimet niskaan ja puoli yhden maissa lähdettiin kävelemään Kimmolle päin. Kun päästiin perille, otettiin hyvä paikka johon paistoi kivasti aurinko ja jäätiin siihen seisoskelemaan ja odottelemaan, että Elina lähtee ekaan verkkaan Zipen kanssa.


Odoteltiin siinä siis jonkin aikaa, kunnes Elina ja Sipu lähtivät 120 verkkaan. Me jäätiin Wimpen kanssa odottelemaan maneesin ulkopuolelle ja voi miten Wimpelle tuli ikävä kun kaveri lähti maneesiin.. Se vaan jäi hörisemään siihen mun vierelle kun Sipu meni sisälle ja se ei päässytkään mukaan.. :( Hassu eläin, onneksi se sitten keskittyi syömään mun sormia ja Zipen loimea, ja ikävä kaveria kohtaan unohtui pian. 


Emmille suuuurkiitos kisakuvista!! :) Linkki Emmin kuvasivulle, mistä löytyykin jo muistakin tän päivän ratsukoista kuvia. Ekalla radalla Zippe oli kuuleman mukaan (itsehän en siis rataa nähnyt) hypännyt tosi hyvin ja ollut ihan hyvä, mutta yksi puomi tarttui perusradalla mukaan. Voi jehna miten onnelliseksi W tuli kun Sipu asteli ulos maneesista! Pojilla kävi hirmunen hörinä ja pörinä kun pääsivät taas hetkeksi yhdessä seisoskelemaan.. Kohta Elina lähtikin verkkaamaan Winskin kanssa ja Zippe sai jäädä Jennin kanssa ulos odottelemaan.


Winskin kanssa Elina meni verkan puolivälin tienoilla ja radalla W teki kivoja hyppyjä. Yksi puomi lähti matkaan myös, kun sarjalle tuli tosi huono lähestyminen. Kuitenkin aika oli sen verran hyvä, että Elina taisi olla eka ei-sijoittunut. Radan jälkeen Winski pääsi hetkeksi kävelemään ja sitten seisoskeltiin taas molempien kanssa sen aikaa, että Elina kävi rataantutustumisessa. Sitten olikin vuorossa 130 verkka, jonka Elina meni puoliksi molemmilla, kun koko luokassa ei ollut kuin yksi verkkaryhmä. 


Ekan radan Elina meni Zipellä. Sen kanssa tuli kaksi harmittavaa pudotusta, yhdellä pudotuksella olisivat olleet sijalla 2! No aina ei voi voittaa, mutta Sipu oli hypännyt taas kivasti ja rata oli ollut oikein hyvä. Winskin rata oli luokan viimeinen ja ennen Elinaa ratsastanut meni johtoon, ainoana perusradan neljällä virhepisteellä ratsastaneena. No, Elina tuli ja meni ja ratsasti luokan voittoon! Perusradalta 0 vp ja samalla luokan ainut nolla ekassa vaiheessa. Hieno W, kyllä se pomppaa!!


Hieno poni :* Heti kun kunniakierros oli suoritettu, laitettiin Winskillekin loimi niskaan ja lähdettiin kävelemään kotia kohti. Tallilla hoidettiin ruunat yhteisvoimin ja Winski pääsi vielä tarhailemaan Sipun jäädessä sisälle. Wincen hoidettuani hain Kalevin sisälle ja laittelin sen kuntoon karsinassa. Lähdettiin samantien Emmin kanssa pellolle ja otettiin vuoden ekat peltokuvat! Kalle olisi vaan halunnut syödä eikä keskittyä poseeraamaan, mutta onneksi se edes hetken malttoi ja saatiin pari kivaa kuvaa :)


Heh joo, uskokaa tai älkää, mutta me mitattiin Kalle eilen.... En tiedä miten mun pitäisi reagoida siihen, että minulla on ylläpitohevonen joka on säkäkorkeudeltaan 156cm..? :D Säälittävää!! Minä iso ihminen, joka rakastan kuollakseni isoja, talon kokoisia elukoita, ratsastan tuommosta kirppua.. No okei, sen rakenne (luojan kiitos!!!) pelastaa sen verran, etten ihan hirveältä näytä tuolla kyydissä, ainakaan mun omaan silmään. Kuitenkin, kuvailuiden jälkeen otin parit ravipätkät pellolla edestakaisin ja poni oli hiiiieno!!Ravailuiden jälkeen siirryttiinkin kentälle pyörimään. Meillä on sen verran onnekas tilanne, että koko kenttä on täysin sula joka kohdasta ja päästään hyvin ratsastamaan. Ainut vaan, se on todella märkä. Kallelle on tosi hankala liikkua niin raskaalla pohjalla, joten en painostanut sitä tänään kuin ihan minimaalisen vähän. Tehtiin lyhyt treeni, vain helppoja juttuja ja lopetin heti kun poni alkoi tuntumaan vähän väsyneeltä.


Tehtiin ihan vain yhdet laukannostot molempiin suuntiin ja sain todella iloiseksi yllätykseksi huomata miten hyvin ne jo nouseekaan! Kalle on ihan tässä muutaman päivän sisällä tajunnut tosi hyvin nuo aiemmin vähän hankalat laukannostot ja nyt se ymmärtääkin mitä mä siltä pyydän. Koska laukka oli ongelmatonta, en halunnut väsyttää ponia laukkaamalla liikaa, se kun on vielä Kallen heikoin askellaji ja samalla se väsyykin tosi nopeasti laukatessa. Keskityttiin siis lähinnä ravailemaan.


Ravissa saatiin ihan tosi hyviä pätkiä!! Pohjasta huolimatta ruuna jaksoi liikkua oikein kivasti pidempiäkin hetkiä. Ei tosiaan tehty mitään suunnanmuutoksia ja siirtymisiä vaikeampaa, keskityin lähinnä siihen että Kalle on kevyt ja herkkä suustaan. Ja niinhän se olikin! On ihan uskomatonta miten se tuntuu joka ratsastuskerralla aina vaan herkemmältä ja paremmalta ratsastaa. Se kehittyy ihan hurjaa vauhtia ja siitä kyllä näkee miten se tykkää kaikesta uudesta! 


Loppuun vaan ravailtiin rennosti ja koitin saada ponia vähän venyttämään alemmas. Hetkittäin se onnistuikin ihan hyvin, mutta kauaa ei Kalle jaksanut ravailla niin matalassa muodossa. Ratsastuksen jälkeen olin tosi hyvillä fiiliksillä onnistuneesta ratsastuksesta ja loppukäynnit käytiin maastossa kävelemässä taluttaen. Kalle sai jäädä myös sisälle ja otettiin loputkin hevot syömään iltaruokiaan ennen kun lähdettiin ruokkimaan itseämme. 

Kiitos Jemppa ja Emppa kivasta talliseurasta ja Emmille erityiskiitos kuvista! :) Huomenna Kalle pääsee irtohyppäämään kunhan ollaan ensin käyty pyörähtämässä Kimmon aluekisoissa kuvailemassa. Tällä kertaa otetaan myös videoita, joten saatte tekin nähdä sellaista materiaalia pomppailuista. Keskiviikkona päästäänkin sitten hyppäämään kunnolla ekaa kertaa, kun mennään maneesille Elinan estetreeniin! Huomenna saattekin heti postausta miten irtohypytys sujui, joten tavataankin sellaisten kuulumisten parissa sitten! :)

6 kommenttia

 1. Kiva postaus ja kivoja kuvia:) Varsinkin tuo kolmas jossa sä oot winskin kanssa:)

  VastaaPoista
 2. VAU winski on super!! Noi on jo oikeesti tosi isoja esteitä:)

  VastaaPoista
 3. Onko tuollainen oma kuvasivu vaikea tehdä? Ja mistä sellaisen voi tehdä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonne kuvat.fi palveluun on ainakin tosi helppo tehdä kun siellä on niin selkeet ohjeet :) ja kannattaa mennä sivulle kuvat.fi ja lukee sieltä lisää!

   Poista