sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kallen irtohypytystä

Eilen oli Kallen kolmas irtohypytyskerta ja ekan kerran Emmikin pääsi mukaan kameran kanssa. Pääsette nyt tekin näkemään millaista touhua se on tuon ponin kanssa kun lisätään esteet mukaan.. :D Mentiin Emmin kanssa tallille jo aiemmin laittelemaan esteet kentälle sekä poni valmiiksi. Mentiin heti kentälle ja alkukäyntien jälkeen tehtiin alkuverkat narun päässä juosten. 

Elina tuli sopivasti just kun oltiin ravailtu hyvin molempiin suuntiin ja aloteltiin hyppäämään. Jenni tuli myös mukaan lisävarmistimeksi, kun viime kerralla poni oli jonkin verran epävarma hyppäämään ja nyt sitten oli tosi hyvä kun saatiin yksi henkilö sinne kentälle lisää pyörimään. 

Alotettiin hyppääminen ihan pikkuristikoilla ja meillä oli tossa uralla tuommonen sarja. Aiemmilla kerroilla ollaan hypytetty vaan yhtä estettä ja nyt sitten kokeiltiin kahta peräkkäin, mikä ei ollut ollenkaan huono ratkaisu ja poni tajusi idean tosi hyvin. Alkuun siis pidettiin esteet ihan matalina ja katsottiin vaan mitä Kalle tuumaa ajatuksesta.

Joku kävi vähän kuumana sillä aikaa kun me nosteltiin esteitä... :D Tuolleen vaan pyöri ympäriinsä häntä tötteröllä ravaillen.

Nostettiin siis esteitä himppasen isommiksi ja voi että miten hauskalta toi eläin näyttää kun rimat vähän nousee.. :D Se paahtaa hurjaa vauhtia tonne sisälle ja hyppää tosi hienolla pompulla molemmat esteet. 

Kun poni tajusi, että esteet nousee ja sen pitää alkaa jo oikeasti vähän hyppäämään, se päättikin jättää leikin meille ja lähti huitelemaan.. Ikinä ei oo kukaan hevosista karannut tosta kentältä portin ollessa kiinni, mutta mitä tekee meidän Kalevi ja menee sen portin alta?? Miten urpo elukan pitää olla että tekee mitään tommosta... :'D No sinne se meni Winskin kanssa pörisemään ja sain juoksennella pitkin metsiä että sain karkulaisen kiinni, kun mun huutelut ei menny sille kuuleviin korviinsa. 

Vaihdettiin karkureissun jälkeen sitten suuntaa ja tää olikin ponille paljon helpompi kierros. Alkuun mentiin muutaman kerran ristikkoa ja nostettiin sitten okseria jonkun verran. Muutaman kerran se otti puomin mukaan, mutta puomin jälkeen seuraavalla kerralla skarppasi tosi hyvin ja teki kivat hypyt.

 Kun homma sujui tähän suuntaan helposti, vaihdettiin okseri porttiin ja nostettiin taas himpun. Portti ei ollut enää yhtään niin pelottava kun viimeksi ekalla kerralla ja joka kerta poni meni tosi reippaasti yli. Tähän suuntaan toi portti tais olla jotain 100-110cm, mikä ei kyllä näyttänyt ollenkaan olevan Kallelle liian iso. 

Lopuksi mentiin vielä vaikeempaan suuntaan porttia, tosin matalempana. Nyt tämäkin suunta sujui jo oikein kivasti ja Kalle teki oikein hyviä hyppyjä sekä tuli tosi rennosti sisään esteille. 

Ihan lopuksi otettiin vielä portti pois ja mentiin tuommosta pystyä pari kertaa vähän pienempänä. Hyviin hyppyihin olikin oikein hyvä lopettaa ja jäi kyllä oikein hyvä mieli tän kerran hypyistä! Kyllä se vielä hommaa vaatii, mutta nyt se alkaa saada jo ideasta kiinni eikä oo ihan kysymysmerkkinä kun laitetaan estettä nenän eteen :D

Lopuksi Kalle sai juoksennella vielä hetken irti ja kyllä se aina tykkää juosta ihan omaan tahtiin. Vaikka se alkoi ollakin jo vähän väsynyt, se hienosti jaksoi ravailla ja laukkailla loppuun, eikä yhtään yrittänytkään jäädä vaan seisoskelemaan tai kävelemään. 

Mutta että semmonen "estehevonen"! :D Me jatketaan irtohypytystä nyt viikoittain ja selästä käsin aloittelen jo ensi viikolla pieniä ratatreenejä puomeilla ja kavaleteilla. Ihanaa, kun on noin fiksu poni joka oppii joka kerta vaan hurjasti lisää ja selvästi tykkää tehdä kaikkea erilaista. Nyt mä lähden Emmin kanssa Iituilemaan ja sitten olisikin illalla mun ja Kalevin eka kouluvalkku, jännää! Huomenna sitten siitä lisää, siihen asti adioos!
18 kommenttia

 1. Todella kivannäköisesti kyllä hyppää! Siitä tulee sulle vielä oiva esteille, kunhan saa harjoitusta lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kunhan se tajuaa jutun juonen kunnolla niin varmasti on oikein näppärä :)

   Poista
 2. Minkä korkuinen toi Kalle/Kalevi on? :D

  VastaaPoista
 3. Voi epäreilua miten hyvässä kunnossa teidän kenttä jo on! Maneesin seinät alkaa kyllästyttämään ja on tosi kova hinku päästä kentälle valoisaan viilettämään.

  Kalle näyttää mahtavalta. Olisi kiva saada myös videota jatkossa, että näkisi koko hypyn, mutta kuvissa ainakin vaikuttaa estehevoselta ilman heittomerkkejä;) Niin rohkeakin, että uskaltaa aidan ali sinkasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sulaa vaan päivä päivältä enemmän ja nyt siinä ei taida olla enää ollenkaan lunta :) Ja kyllä mulle ainakin se maneesikin kelpaisi, ei paljon naurata nyt aamulla ratsastaa kun joka paikka niin jäässä että ei voi kun kävellä...

   Kallesta tulee niiin hieno! Ja joo, pitääpä sunnuntaina muistaa videoida niin näkee sitten paremmin, nyt ei otettu kuin kuvia. Se on vähän tyhmänrohkea kun tuollein aidan ali juoksentelee... :D

   Poista
 4. Hah hauskan näköstä :D Kalle hyppää ihan hassusti kun jokaisella hypyllä näyttää olevan vähän erilainen tyyli ainakin kuvien perusteella :D

  VastaaPoista
 5. taitais olla jo korkea aika vaihtaa ulkoasu, tehä kallelle oma esittelysivu ja "tervetuloa" -kuva vaihtaa vippelistä kalpaksi? ;)

  VastaaPoista
 6. Oi mikä lentokone! :D Valmennuspostausta odotellessa! :)

  VastaaPoista
 7. Ois kiva joskus nähä videoo hypyistä! Mut hienolta näyttää kuvista päätellen :) Ja voi että kun se on sulonen, varsinkin noissa kuvissa missä se juoksentelee häntä tötteröllä niin pörheenä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää muistaa ottaa nyt sunnuntaina videoita kun hypytetään seuraavan kerran :) Ja joo, eiköhän siitä ihan kiva tule esteillekin, kunhan oppii ja kerää vähän varmuutta!

   Poista
 8. Tosi kivoja kuvia!:) Sulla on kiva blogi!

  VastaaPoista