keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Ekat estetreenit!

Jihuu tänään päästiin hyppelemään! Nimittäin ensimmäisen kunnon estetreenin merkeissä. Oltiin sovittu tälle päivälle estetreenit maneesille niin, että minä olisin mukana Kalevin kanssa, Jenni Zipellä sekä Elinan kaveri Winskillä. Elina tuli siis pitämään meille kolmelle pienimuotoista hyppytreeniä kun me oltiin maneesilla valmiiksi hevot jo verkkailtu. Kallen kanssa tein melko lyhyen ja kevyen alkuverkan tehden muutamia siirtymisiä, laukannostoja ja ympyröitä. Ponin kunto on vielä niin surkea, että pitää alusta asti tehdä kaikki tosi kevyesti.


Elinan tullessa maneesille päästiin aloittelemaan esteverkka. Muut aloittelivat laukkaamalla pääty-ympyrällä olevaa puomia ja me tultiin Kallen kanssa helpotettuna samaa ravissa. Kallellehan tämä oli eka kunnon estetreeni, joten otettiin kaikki tosi varovasti ja katsottiin miten sujuu. Ravipuomilla ei ollut minkäänlaisia probleemia, joten tultiin se vain pari kertaa ja annettiin olla.


Seuraavaksi alettiinkin estehommiin ja muut aloittelivat tulemalla pitkällä sivulla olevaa ristikkoa ravilähestymisellä. Me Kallen kanssa odoteltiin omaa vuoroamme ja tultiin ekan kerran pelkkää puomia. Toisella kerralla tultiin jo ristikkona ja poni meni tosi hienosti! Vähän piti rohkaista, jotta päästiin kunnolla yli esteestä ja seuraavalla kerralla onnistui taas paremmin. Muutaman onnistuneen ylityksen jälkeen taas odoteltiin kun muut meni toista tehtävää.


Seuraavana jatkettiin tuolta samaiselta ristikolta vielä kaarteen kautta vihreälle pikkupystylle. Ensin pysty oli tosi jännittävä, mutta kun päästiin muutaman kerran reippaasti yli, alkoi ponikin jo selvästi tykkäämään hyppäämisestä. Ennen estettä alkoi hirmuinen kiemurtelu mutta monen mutkan kautta päästiin kuitenkin jokaisen esteen yli - ja vielä puhtaasti :) Ihana kun Kallella oli tosi hyväntuulinen ilmekin koko ajan eikä se ollut ollenkaan vastahakoisen oloinen esteiden suhteen.Seuraavaksi vuorossa oli pienen sarjan hyppäämistä. Toisella pitkällä sivulla oli yhden askeleen minikokoinen sarja, johon tultiin sisään ravissa. Ensin molemmat esteet oli maapuomeina kun katsottiin vaan miten poni suhtautuu kahteen peräkkäiseen esteeseen ja pienen rohkaisun avulla päästiinkin molemmista yli tosi hienosti. Esteet nostettiin sitten seuraavaksi ristikoiksi ja vielä pystyiksi. Kalle meni nekin aivan uskomattoman hienosti, toki sitä pitää paljon rohkaista että mennään kunnolla, mutta muuten ei sarjallakaan ollut mitään vaikeuksia.

Ennen lopettelemista kokeiltiin tulla vielä yhtä porttia muutaman kerran, joka oli ihan seinän vieressä. Varmistelin jo hyvissä ajoin ennen estettä, että esteen yli mennään ja muuta vaihtoehtoa ei ole. Tämä toimikin hyvin ja Kalle ei edes kysellyt mennäänkö siitä yli, kun hyppäsi niin innokkaasti! Tultiin se pari kertaa ja ai että miten hienosti se meni! Lopuksi hypättiin vielä muutaman kerran tuota vihreää, ensin pystynä ja kerran okserina. Okseri oli arviolta n. 70cm mikä on Kaleville jo ihan esteenkokoinen. Ja voi jeeehna miten kivasti se pomppasi! Ekan kerran se tuntui siltä, että poni oikeasti hyppää ja osaakin jotain! Viimeisenä tultiin vielä sama este ihan pikkuisena ja alettiin loppuverkkailemaan. 


Loppuverkkailin kevyesti ravaillen muutaman kierroksen. Tein paljon ympyröitä ja vaihtelin suuntaa, kun poni tuntui jo aika väsyneeltä. Kuitenkin saatiin oikein mukavia sileäpätkiä myös loppuun ja oli kyllä kiva lopettaa treenit tosi hyvään fiilikseen. Esteet eivät näköjään tuota juuri mitään ongelmia, kun vaan päästään enemmän tekemään ja saadaan Kallelle vähän varmuutta. Laukan parantuessa päästään hyppäämään laukassakin ja sen myötä hyppääminen varmasti helpottuu hurjasti. 


Joka tapauksessa tästä on erittäin hyvä jatkaa eteenpäin! Hyppäämään ei nyt päästä pariin viikkoon, mutta irtohypytystä harjoitellaan taas viikonloppuna ja ensi viikolla otetaan kehiin kavalettitreenit omalla kentällä. Irtohypytyksestä on ollut selkeästi hyvin apua, kun Kalle on saanut kivasti jo tekniikkaa ja järkeä pomppuihin ja alkaa jo pikkuhiljaa tajuamaan tuota hyppäämisen ideaa. Odotan innolla taas seuraavia estetreenejä! :)

6 kommenttia

  1. Kiva postaus ja ihania kuvia!:) Tosta ponista tulee kyllä niin hieno vielä!:)

    VastaaPoista
  2. Voih ku sun ratsastus on kaunista katseltavaa! :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten hyvin teillä meni! :) Vaikutat todella järkevältä hevosten kanssa, tiedät milloin lopettaa ratsastus, kehut hevosta ym. muuta :) Kaiken lisäksi mun mielestä sinä ja Kalle ootte tosi hyvä pari :) Tsemppiä teille jatkoon!

    VastaaPoista