lauantai 15. maaliskuuta 2014

Eilinen kuvina

Eilen kuvailinkin pitkästä aikaa kuvapostausta mun päivästä, eli niin sanottua mydayta kuvina. Mitään kovin erikoisen jännittävää ei eilen tapahtunut, mutta vietin kyllä tosi kivan päivän kaikessa rauhassa tallilla puuhaillessa ja nautiskelin vaan kiireettömyydestä. Anyway, tämmönen nyt tällä kertaa kun ainakin aiemmin ootte tainneet iha mielellänne näitä lukea? 


Aloitin päiväni siis aamulla heräämällä joskus puoli kahdeksan jälkeen ja vaille kahdeksan lähdinkin jo ajelemaan tallille. 


Aamutalliinhan mä olin matkalla ja tallilla olin siinä heti kasin jälkeen.


Nappasin poniset aamupöperöitten jälkeen pihalle syömään aamuheiniä ja alottelin itse tekemään tallihommat.


Ensin siivosin Wincen karsinan...

...jonka jälkeen Kalevin. 

Sillä aikaa kun siivoilin karsinoita oli aurinko alkanut ihanasti paistaa ja oli ihan superkiva sää!! :)

Karsinoitten siivouksen jälkeen laitoin molempien ilta- sekä aamuheinät ja lakaisin kunnolla koko heinävaraston. 


Heinät laitettuani purutin vielä molempien karsinat.


Vaihdoin vielä Kallelle veden sankkoon..


... ja tein melassivettä juoma-automaattiin. Poni ei osaa vieläkään juoda automaatista, minkä takia pitää olla karsinassakin sankkojuotto.. Aluksi se pelkäsi vesikupista lähtevää ääntä, mutta nyt se on jo tottunut siihen. Se kuitenkin osaa juoda siitä niin, ettei sen tarvitse painaa sitä juttua vaan hörppii niin ettei se suhise.. :D


Lakaisin vielä koko käytävän kunnolla.

Sitten olikin talli siisti ja pääsin hakemaan ekaa ratsua sisälle varustettavaksi!

Winssihän se oli päivän eka ratsastettava! :)

Laitoin ponskan oikein hitaasti ja rauhassa valmiiksi ja vaan puuhastelin sen kanssa kaikkea hassua.

Puoli yhden maissa oltiin molemmat valmiina lähtöön!

Maastoilemaanhan me oltiin menossa ja käytiinkin ooooikein pitkä lenkki! Oli aivan superihanaa kun aurinko paistoi, oli just sopivan lämmin, sulat tiet ja maailman paras heppa! Laukkailtiin pitkiä, reippaita laukkapätkiä, ravailtiin rennosti ja käveltiin kaikessa rauhassa yhteensä noin puolisentoista tuntia. Oli niin huippua, varmasti yksi tämän vuoden parhaista ratsastuksista mitä tulee olemaankaan. Aivan huippufiilis edelleen, oli vaan jotain niin ihanaa!


Ratsastukse jälkeen fiilikset olivat kutakuinkin aivan loistavat. Wimpe pääsi takaisin tarhaansa jatkamaan aamuheinien parissa, kun me lähdettiin Kalevin kanssa ekaa kertaa kahdestaan maneesille!


Saatiin yllättäen jopa kuvaajakin mukaan, kun Laura tulikin meitä maneesille kuvailemaan. Kaikista maneesikuvista siis kiitos sinne! :)

Maneesilla ei tehty mitään sen kummempaa. Alkuun vaan vähän jännättiin pelottavaa maneesia ekaa kertaa ilman heppakaveria, mutta lopussa saatiin jo tosi kivoja pätkiä. Kalle tuntuu aina hetkittäin aivan ihanalta ratsastaa ja varsinkin kun jälkeen päin katsoo kuvista niitä onnistumisen hetkiä, saa olla kyllä todella onnellinen! Se näyttää mun silmään niin kivalta, oikeestaan just siltä miltä mun mielestä hevosen kuuluu näyttää sen liikkuessa hyvin. Äh, kauhean vaikea selittää mutta mä vaan oon niin kauhean tyytyväinen tuohon poninpalleroon! :')

Lopuksi ravailin vielä vähän eteen ja alemmas, joka onnistui jopa yllättävän hyvin! Pitkiä pätkiä poni ei malttanut venyttää, mutta olin tosi tyytyväinen edes noihin muutamiin tosi rentoihin ja hyväntuntuisiin pätkiin.

On se vaan niiin söpöliini :3 Treenin jälkeen siivoiltiin lantakasat pois maneesista ja käppäiltiin takaisin tallille.

Tallilla poni pääsi jalkojen letkutuksen jälkeen ulkoilemaan takaisin. Ootte varmaan jo huomannut, mut mä tajusin vasta nyt kun tein tätä postausta että mulla on varmaan joku pakkomielle näihin alaviistosta otettuihin kuviin? XD Se johtuu ihan siitä kun nää elukat on niin vaikeita kuvata kun ne haluaa tulla ihan lähelle... Sitten pitää ottaa alhaalta se kuva että koko pää näkyy ja tässä sitten tulos... 

Heitin Kaalepille vielä päiväheinät tarhaan ja sinne se jäi onnellisena niitä mussuttamaan.

Pesin vielä ennen lähtöä molempien hevojen suojat, kun vähän meinasivat olla kuraiset.

Laittelin vielä Kallen ruuat ja sitten olikin tallipäivä pulkassa!

Puoli neljän maissa lähdin ajelemaan tallilta.

Kotona olin siinä joskus neljän jälkeen. Kävin matkalla kaupassa ostamassa tälle päivälle eväät kirjotuksiin ja kotosalla oottikin uusin Hippos.

Kun olin saanut päiväruuan syötyä, siivoilin vähän mun huonetta ja yritin kaikin tavoin vältellä lukemisen aloittamista. Kävin mm. vaan ajelemassa autolla ja kuuntelin Jasonia & Bastillea siinä ajellessani ihan ilman päämäärää.... :D

Vihdoin ja viimein puoli seiskan maissa päätin tarttua tuumasta toimeen ja tein vähän lukuevästä ennenkun lukittauduin lukemaan.

Parhaat eväät ja paras lukunautinto? Ahnam miten hyvältä voikaan päärynä- ja omppuviipaleet maistua tossa lukemisen ohella..

Joo ei kyllä oo mun juttu toi lukeminen ei sitten ollenkaan. Koko ajan ajatukset harhaili, en oikein kyennyt keskittymään ja herkutkin loppuivat jo ennen kun pääsin ees lukemisen makuun.. :(

Joskus kymmenen jälkeen luovutin lukemisen suhteen ja ajattelin että menkööt miten menee, yritinpä edes! Käväisin suihkussa ja pesin hampaat.

Hetkeksi piti vielä avata kone, jotta sain teille julkaistua mun ja Empan videopostauksen sekä päivittelin toisen blogin nopeasti.

Kahdentoista jälkeen olinkin jo valmis nukkumaan odottaen kauhulla aamua...

Ja huhhuh, jälleen kello karkasi näin myöhäksi, ei saakutti... Nyt heti painun nukkumaan, huomenna vielä duunipäivä ja sit koittaa neljän päivän vapaat! :)

6 kommenttia

  1. Ite en ikinä ennen kirjotuksia uskaltas valvoa yli kahteentoista :D aamulla ei pääsis millään ylös ja kokeessa ois ihan töhönä..

    VastaaPoista
  2. Tää oli tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
  3. Sun lukeminen kuulosti ihan multa :D herkut kun loppuu ennen kuin ehtii vielä aloittaakaan lukemista :D (Y)

    VastaaPoista