perjantai 2. marraskuuta 2012

Kouluilua Winskillä

Moi, eilen tulikin pitkästä aikaa käytyä maneesilla ratsastamassa kunnolla. Maneesille pääsi vasta kahdeksan jälkeen illalla, koska klo 17-20 välillä oli valmennuksia ja ennen viittä en olisi ehtinyt tallille mitenkään. Joten, menin tallille siis joskus kuuden aikaan ja ehdin tekemään kaikki tallihommat ihan rauhassa. Sitten hain hepat sisälle ja laittelin Winskin valmiiksi. Kun Roosakin tuli tallille, päästiin viimein lähtemään maneesille.


Maneesilla aloin heti verkkailemaan ja Winski oli tosi reipas. Teinkin alkuverkoista asti paljon siirtymisiä ja ratsastin paljon voltteja ja ympyröitä. Otin pari pätkää laukkaakin ja siitäkös Winski vasta intoutuikin. Jatkoin sitten ravissa kunnes heppa tuntui vertyneen. Sitten lyhyehköt välikäynnit ja aloittelin laukkatyöskentelyn. Otin oikean kierroksen käsittelyyn ensin, koska se on ollut Winskille aina vaikeampi suunta. Laukassa Winski ei keskittynyt ei oikeasti yhtään. Se vaan joko vänkäsi vastaan ja liirasi perää ulospäin tai sitten jäi "laukkaamaan paikalleen", eli laukka ei rullannut ollenkaan. Oikeaan kierrokseen sain taivutella ja asetella ja tehdä vaikka mitä, että sain W:n laukkaamaan edes hetken rentona ja niin, että se myötäsi itse. Kun sain pari askelta menemään hyvin, käveltiin rauhassa jonkun aikaa.


Kello oli jo vaille yhdeksän ja ajattelin ettei ole mitään järkeä enää alkaa taistelemaan tuon oikean laukan kanssa. Teinkin loppuajan paljon ravityöskentelyä ja muutaman laukkapätkän vasemmalle. Kun tuntui, että siirtymiset sujuvat hyvin ja Winski menee eteenpäin itse ilman kokoaikaista patistamista, ajattelin vielä kokeilla oikeaa laukkaa. Nostin sen vielä kerran, ja kuinka ollakkaan, katastrofia ei tapahtunut! Otin vain muutaman askeleen ja annoin olla, koska se riitti aivan mainiosti. Vielä ennen kotiin lähtöä, ravailin kunnolla eteen alas reippaasti taivutellen. Kun Winski ravasi rennosti rauhassa eteenpäin, lopettelin ja heitettiin viltti selkään ja suunnattiin kotiin.


Tallilla vielä hoidettiin Winski, ja annettiin kaikille ruuat. Sitten hepat pääsivät nukkumaan ja me ajeltiin vielä mopolla kotiin. Tänään olisi luvassa lukiobileet, jonne saatiinkin kyyti järkättyä! Töitä ei ollut ollenkaan joten olen löhöillyt Unton kanssa koko päivän kotona. Huomenna suuntaamme Kuopion uuteen ostoskeskukseen avajaisjuhliin ja ihanaa kun kaikki liikkeet on nyt siinä samassa rakennuksessa Spice Iceä ja Subwayta myöten! Luksusta.. Sunnuntaina pääsenkin seuraavan kerran heppailemaan kun mennään Elinan kanssa yhdessä maastoilemaan. Nyt kuitenkin lähdetään lenkkeilemään tuon koirulin kanssa, palaillaan viimeistään viikonlopun loppupuolella!

10 kommenttia

 1. Winski menee sulla niin hienosti :) Menetkö viikonloppuna Winskillä vai Sissillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. päätetään se yleensä vasta kun ollaan lähdössä, oikeastaan ihan sama, koska molemmilla on kiva maastoilla :)

   Poista
 2. Mekin tullaan sinne huomenna siskon ja serkun kanssa!:)

  VastaaPoista
 3. Käyttekö aina kimmon maneesilla, onkos teiltä sinne kuinka pitkä matka? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käydään joo, menee kävellen semmonen 15 minuuttia meidän tallilta :)

   Poista
 4. hullu voiks sielä ajaa vielä mopolla :D täälä on 15cm lunta :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikki lumet suli viime yönä pois ja vettä sataa :D

   Poista
 5. Kiva postaus.
  Tuossa ekassa kuvassa sun ryhti ylävartalosta näyttää hieman huonolta, mutta loput kuvat erittäin hienoja. :) Sovitte kyllä hyvin yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, mulla meinaa aina välillä juurikin tuo yläselkä painua kumaraan ---> ryhti huononee, ja siihen aina koitan mahdollisimman paljon keskittyä. :)

   Poista