sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Erittäin onnistunut estetreeni ja Hannuilua!

Miksi, oi miksi viikonloput menee näin nopeasti? Aikaa ei jää mihinkään ylimääräiseen ja koko ajan täytyy kiitää jonnekin suuntaan. Ihan superihana viikonloppu kuitenkin takana ja kauheasti olisi kirjoitettavaa! Kysymyspostaukseen on tullut ihanan paljon kysymyksuä, paljonpaljon kiitoksia niistä ja videopostaustakin olisi tulossa, heti kun saan editoitua ja ladattua nettiin. Mutta nyt kuitenkin pitkästä aikaa melko pitkää kuulumispostausta, mm. estetreeneistä ja Hannuilusta!

Lauantaina oltiin sovittu estetreenit puolilta päivin, mutta maneesille ei päässytkään kun jo aikaisin aamulla. Mentiin siis jo aamulla tallille, tekaistiin tallihommat, laitettiin molemmat hevoset kuntoon ja lähdettiin kävelemään. Elina talutti Untoa, minä ratsastin Winskin ja Roosa talutti Sissin. Elina otti siis Kiisselinkin mukaan, ja heillä oli koulutreeniä :) Maneesilla verkkailin aika rauhallisesti ja Winski tuntui tosi hyvältä! Se kuunteli todella kivasti pohjetta ja ei ollut yhtään villikään. Verkkaamisen jälkeen aloitettiin pienellä pystyllä ja tultiin sitä ympyrällä. Kaikki lähestymiset ihan nappiin, itseä ei edes jännittänyt (viime treeneissä hätälaskeutumisen tehneenä) ja Winski oli vaan niin makee alusta asti! Tultiin sitten pientä porttia ja ympyrän kautta uudelleen. Ensin innostuin hieman liikaa ja tein hieman omia ratkaisuja kun hyppäsin ihan väärän esteen.. Alkuverkat meni siis erittäin hyvin ja sitten käveltiin hetki välikäyntejä, ennen virallisia tehtäviä.


Hypättiin vielä Winskille hieman pelottava laine muutaman kerran molemmissa suunnissa ja vaikka hevonen oli loistava, en osannut itse tuoda sitä hyvään paikkaan vaan ratsastin koko ajan saman reitin ja aina huono lähestyminen. Onneksi on alla noin loistoheppa, ettei mitään katastrofia syntynyt. Tultiin sitten pientä radan pätkää, jonka näettekin tuosta videolta. Winski oli edelleen super, yksi huono lähestyminen tuli, koska en ottanut riittävästi kiinni ennen estettä --> yksi askel pois ja liian kaukaa hyppy ja Aino makaa kaulalla. En sentään tippunut tällä kertaa vaan matka jatkui ilman probleemia! Radan jälkeen lyhkäset välikäynnit ja sitten vielä toinen rata perään. Tässä olikin enemmän kieputtelua ja kääntämistä, mutta kun vaan muistin pitää energisen laukan kaarteissa, päästiin rata tosi hienosti loppuun asti.


Loppuun tultiin vielä yhtä jumppasarjaa, joka oli jäänyt uralle. Siinä oli kolme estettä sekä kolme maapuomia. Ekalla kerralla kaikki esteet olivat ihan minikokoisia, koska tavoitteena oli vaan päästä jumppis loppuun. Winski kuitenkin oli vaan ihan innoissaan, eikä edes koittanut pöllöillä. Roosa sitten nosti viimeistä jonkun verran ja teki siitä okserin. Viimeisillä kerroilla okserilla oli korkeutta vähän päälle metri, ja kuskia ei edes jännittänyt niin iso este! Kyydissäkin kestin juuri ja juuri, en muista milloin olen noin isoa estettä pompannut joten heiluin hirveästi kun esteet ei ollutkaan mitään minejä enää. Yli kuitenkin mentiin ja koko treenistä jäi ihan mielettömän hyvä fiilis!

Elina hyppäsi vielä muutaman isomman Winskin kanssa ja sitten lähdettiinkin takaisin tallille. Sissi on alkanut jo olemaan paljon parempi, eikä enää laahaa etusiaan maassa. Takaset ovat vielä melko jäykät kinnerpateista johtuen, mutta ontumista tai epäpuhtautta ei ole enää ollut. Tallilla hoidettiin hevoset ja lähdinkin käymään pikaisesti kotona. Pian serkkuni Jenni tulikin hakemaan minut, ja pääsinkin pitkästä aikaa Hannuilemaan! Hannuhan muutti kesän alussa serkkuni omaan pihaan ja alussa sillä oli kaverinaan Mosse-niminen suokkiruuna. Mosse lähti kuitenkin takaisin omistajalleen ja Jenni osti Hannulle kaveriksi Prinsessa-nimisen shettistamman. Syötävän suloinen, eikö? :)


Käytiin Jennin kanssa yhdessä lenkillä maastossa ja minä ratsastin Hannulla kun Jenni oli Prinsessan kanssa kärryillä. Ponilla oli kamalasti virtaa ja koko ajan tuli ravia Hannun perässä kiinni. Ilma oli mitä loistavin ja meillä oli tosi hauskaa! Harmi vaan kun ei pokkari sattunut mukaan ja en saanut ratsastuksista kuvia.. Lopuksi käytiin vielä yhdellä pellolla päästelemässä ja Hannu oli ihan superinnoissaan. Prinsessaponikinn innostui kärryjen edessä pukittelemaan kun sillä oli niin hauskaa. Aion nyt alkaa useammin käymään ratsastamassa Hannulla, kun saisin vaan kyydit. Voisin sitten esitellä poniakin tarkemmin ja tehdä näistä kahdesta useamminkin postauksia, jos vaan onnistuu.


Illalla sitten vietettiinkin taas meidän omalla tyttöporukalla Lauran 18-wee synttäreitä ja voi apua miten hauskaa oli! Niin meidän junnusta tuli yhdessä yössä sennu.. :( Mutta, huippuilta kuitenkin oli ja tänään nukuttikin hyvin. Tämän päivää olen vain löhönnyt, tehnyt videopostausta ja kohta alankin vastailemaan kysymyksiinne. Koitan saada vastauspostauksen mahdollisimman pian julkaisuun ja samoin videopostauksen. Pysytelkääs siis kaikki kuulolla ja hyvät isänpäivän jatkot kaikille!

Etsi kuvasta hevonen. Vinkki: se on väriltään ruskea.

20 kommenttia

 1. Minunkin mielestä viikonloput menevät ihan supernopeasti! Mukava, että sun viikonloppu meni hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Toi video ei näy. Jos olet lisännyt musiikin, se saattaa johtua siitä, sillä joitain musiikkeja ei voi lisätä uuteen videoon... Voitko laittaa sen ilman ääniä, tai jollain toisella musiikilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin vasta kun olin jo lähtenyt kotoa ettei se näykään. Tein nyt sen uudelleen ja lisään pian uuden version :)

   Poista
 3. Ihana nimi tolla shettiksellä :D

  VastaaPoista
 4. Kiva kuva toi vika! :D Ja kivan pörrösen näkösiä jo tuo kaksikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on kyllä hauska :D Ja joo, ihania karvapalloja molemmat.

   Poista
 5. äää! toi koirakuva <3 :')) ihana! pelasti mun niiiiin synkän sunnuntai-illan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unto on aina hyvin kuvauksellinen:) Ja kiva jos piristi! :D

   Poista
 6. oli super kiva postaus jostain syystä:)! Vaikkakin video ei toimi:s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Video tulee ihan pian kun saan uudelleen ladattua.

   Poista
 7. Hyvännäköstä menoa videolla :)

  VastaaPoista
 8. aiai hannu teki tuota puun taakse piilotumista jo sillo ku se oli viel mulla! :D hirmune ikävä poikaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ovela! :D Sun täytyy tulla kattelee ukkelia :)

   Poista