maanantai 19. marraskuuta 2012

VUR harjoituskoulukisat 18.11.

Noniin, vihdoin ja viimein pääsin kirjoittelemaan tätä eilistä kisapostausta. Mentiin aamulla aikaisin jo Roosan kanssa tallille suunnitelmissa pakkailla kaikki tavarat sekä ratsastaa Sissi. Tehtiinkin ensin aamutalli ja laiteltiin Sissi kuntoon. Sen kanssa käytiin n. tunnin lenkki maastossa, pääasiassa kävellen, mutta pari ravipätkääkin otettiin. Tamma oli tosi kivan tuntuinen, ehkä hieman uninen, mutta silti oikein hyvä. Tallille tultuamme takaisin. Roosa hoiteli Sissin ja minä hain Winskin sisään. Laitettiin se aamulla ilman loimea kentälle syömään aamuheinät ja eikö se ollut tietty käynyt piehtaroimassa. Puunattiin siis hevonen läpikotaisin ja pakkasin tavaroita siinä samalla. Elina tulikin kohta tallille ja kerkesi siivoilemaan karsinat ennen kun lähdettiin.


Päästiin perille aika sopivaan aikaan, edellisen verkan ratsukoita oli menossa vielä muutama, joten ehdin katsoa pari rataa ja vaihtaa vaatteet Roosan ja Elinan varustaessa Winskiä. Sitten vaan ponin kyytiin ja verkkailemaan. Verkka meni oikein sujuvasti, mitä nyt Winski liikkui kuin täi tervassa. En ottanut verkkaan raippaa mukaan ollenkaan, vaan halusin saada sen liikkumaan hyvin pelkillä kannuksilla. Muuten W oli oikein kiva ja pääsin lähtemään radallekin tosi hyvillä mielin!


Rata meni huiman paljon paremmin kuin edellisissä kisoissa. Tällä kertaa olin päättänyt olla oikomatta ja tehdä isot ja hyvät tiet. Winski tuntui koko radan todella yhteistyöhaluiselta ja toimikin ihan mielettömän hienosti. Hieman energisempi se olisi kuitenkin saanut olla, sekä laukassa olisin voinut ratsastaa Winskiä paremmin pyöreäksi & rennoksi. Myös halkaisijoita tulee harjoitella paljon, jotta saisin korjailtua omaa istuntaani suoremmaksi. Olen kuitenkin todella tyytyväinen sekä hevoseen että itseeni ja radasta jäi kyllä ihan mielettömän hyvä maku suuhun!Radan jälkeen en jäänyt kuuntelemaan enää tulosta, vaan mentiin kävelyttelemään Winskiä. Heitettiin sille loimi päälle ja suunniteltiin jäävämme seisoskelemaan maneesin lähistölle palkintojen jaon ajaksi. No, palkintojen jako siinä aloiteltiinkin ja kuinka ollakkaan, viimeisenä sijoitutiin prosentein 60,0! Oltiin sitten viidensiä koko luokassa, jossa ratoja oli yhteensä 18. Voiko hepusta enää ylpeämpi olla?


Palkintojen jaon jälkeen ruusuke pois ja eikun verkkailemaan seuraavaa luokkaa varten. Otin tähän luokkaan raipan, mutta kannukset jätin pois --> luokassa oli vain toinen sallittu, ja ajattelin kokeilla saisinko ruunan liikkumaan raipan avulla paremmin. Ja sehän tosiaan auttoi, W liikkui tosi kivasti eteen omalla moottorilla, mutta se oli paljon hitaampi pohkeelle ilman kannuksia. Parempi kuitenkin oli näin päin ja koko verkka meni jopa edellistä paremmin. Verkassa keskityin ratsastamaan Winskiä pyöreäksi ja pehmeäksi, sekä laukkailin aika paljon. Ja eipä kauaa mennyt, kun oltiin taas jo radalla.


Rata meni aivan loistavasti, muistin itse jopa ratsastaa ja Winski ei olisi voinut enää parempi olla! Itse vaan istuin taas ihan vinossa, mutta pääasia että rata sujui kivasti. Yksi pieni kämmi kuitenkin radalla kävi, nimittäin ratsastin väärän tien :D Olisi pitänyt laukan jälkeen siirtyä H:ssa käyntiin ja ratsastaa lävistäjällä H-I-B keskikäyntiä, mutta jatkoinkin reippaana tyttönä suoraan uraa pitkin. No, ei se haitannut, vaan sijoituttiin 62,19% turvin kivasti kakkossijalle! Hienoin pojusein! <3Lähdettiin heti kun olin hieman kävellyt, jotta päästäisiin pian kotiin. Tallilla hoideltiin Winski ja laiteltiin tavarat paikalleen. Oli kyllä ihan mielettömän kiva kisapäivä, ei olisi enää parempi mieli voinut jäädä. Tästä on hyvä jatkaa treenailua ja ensi vuoden puolelle meneekin seuraavat koulukisailut. Ensi sunnuntaina kuitenkin on ensimmäiset yhteiset aluekisat W:n kanssa, joissa mennään pelkkä 90cm. Elina hyppää itse 110cm joten 80cm ei mennä ollenkaan. Ja onhan se 80cm hieman turhan pieni Winskin kanssa, joten ihan kiva mennä vaan yksi luokka siellä :)


7 kommenttia

 1. Teidän meno näyttää hienolta! Paljon onnea! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin meni molemmat radat, wautsi! :) Ihanan näköstä toi teidän meno, ratsastat niin siististi!

  VastaaPoista
 3. hirmuisesti onne teille molemmille!:-)

  VastaaPoista
 4. Ai sä meet Kimmolla 110 cm:kin ;)

  https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=2&VID=default&SID=429018304256054&A=sethandler%3asrlui%3aregistration_listview%3a8677%3aESTE%3a3%3a10122541&S=4&C=46792

  VastaaPoista