perjantai 30. marraskuuta 2012

Ei-niin-onnistunut maneesireissu

Huh, jopas oli taas maneesireissu.. En saaut ketään kuvailemaankaan, joten uusia kuvia ei ole. Ja näin jälkikäteen ajateltuna, ei haittaa ollenkaan. Eipä meissä Winskin kanssa olisi ollutkaan mitään kuvattavaa, meni treeni sen verran metsään.

Ikävä pientä :(

Tallille mennessä olin jo ihan umpijäässä ja hevosetkin näyttivät olevan ihan onnessaan sisälle päästessä. Siivoilin siinä kaikkien kolmen kaverin karsinat niiden syödessä heinää käytävällä ja oivoi, Zippe oli niin kamalan suloinen kun se oikein kerjäsi huomiota! Harmi kun ei ollut kamerakaan mukana, siitä olisi saanut ihan übersuloisia otoksia. Kun karsinat oli siivoiltu ja muut tallihommat valmiina, laitoin Winskin ja Sissin karsinoihinsa ja lähdin Zippiksen kanssa kävelemään ulos. Muuten sillä oli vapaa, mutta ettei ponska olisi ihan jumissa, käytiin kävelemässä parisen kymmentä minuuttia. Zipestä tulee hirmuisen paljon Winski mieleen ja pojat on jotenkin tosi samanoloisia. Hirmu kilttejä, suloisia ja sosiaalisia molemmat. Ihania murusia! :)

Kun kaikki koput oli lämpimästi sisällä, me Winnien kanssa lähdettiin tuonne tuiskeeseen kävelemään vielä maneesille. Matka meni yllättävän hyvin, eikä ukkeli edes säikkyny mitään, vielä. Maneesilla herra sitten iski liinat kiinni eikä suostunut tulemaan pimeään maneesiin. Sain houkutella sitä kauan, että päästiin sisälle tuulen suojaan.. Alkuun kävelin vain pitkin ohjin ja kuunneltiin kun katto narisi ja tuuli puhalsi. Kun nostin ekan kerran ravin, tiesin jo heti ettei seuraisi mitään hyvää tästä reissusta. Winski otti ja lähti, sinkoili koko ajan jonnekin suuntaan eikä paljoa siinä minua kuunnellut. 


Jouduinkin tekemään alkuun paljon hommia käynnissä, ihan vaan väistöjä, ympyröitä ja pysäytyksiä. Käynnissä poni alkoi tuntumaan aika kivalta ja otinkin sitten ravia. No, ravissa kestettiin, mutta sinkoilu jatkoi, tosin ei onneksi niin pahana. Tässä vaiheessa saatiin välistä jo ihan kivojakin pätkiä, mutta nekin päättyivät siihen kun jossain vähän narahti ja silloin vähintään W karkasi avuilta ja tuli tyhjäksi edestä. Meninkin aika paljon ravissa toisessa päässä pääty-ympyrällä rauhoitellen heppaa ja koitin ratsastaa sitä mahdollisimman rennoksi. Pikkuhiljaa se rauhoittuikin ja säpsyily alkoi jäämään pois. Siinä vaiheessa sitten otin hetken käyntiä, ennen laukkatyöskentelyä.

laaamaaaaaa

Laukassa Winski oli alkuun aika kiva. Liikkui sopivasti eteen, ja pyöristyi aika kivasti selästäänkin. Kuitenkin tasaisuus oli kadoksissa ja viimeisetkin hyvän muodon rippeet hävisivät kun tuhka tuuleen heti kun jotain rapsahti. Siitä sitten alkoikin; muuri piti kiertää kaukaa, yksi este oli liian pelottava ohitettavaksi, kulmissa oli mörköjä ja mitä vielä. Otin taas ympyrän toiseen päähän ja tein siinä siirtymisiä ja jossain vaiheessa W alkoi vähän antaa periksi. Silloin annoin sen taas kävellä hetken. Ajattelin mennä sitten vähän puomeja, mutta sekin kariutui siihen, kun koni vaan juoksi karkuun ja villiintyi hieman liikaa..

Osaa se olla hienokin <3

Loppuajasta sitten ravailin & laukkailin ponia rennoksi ja pienen taivuttelun jälkeen saatiin loppuun pari ihan kivaa pätkää. Tästä sitten vaan jatketaan treenaamista, onhan meillä koko talvi aikaa ennen ensi koulukisoja. Lopettelin sitten heti, kun tuntui yhtään hyvältä. Ravailin vielä eteen alas, hetki kävelyä, loimet niskaan ja eikun tallille. Tallilla vielä tein iltatallin ja hyi hitsi kun palelti! Huomenna mennään Elinan kanssa yhdessä maneesille, ja toivottavasti W olisi edes hieman parempi.. Roosa tuleekin sillon kuvaamaan, joten katsellaan saako sieltä mitään fiksua materiaalia.. 

7 kommenttia

 1. Häntä pystyyn! Ei varmaan ollu tämänpäiväisessä tuulessa mitenkään ainutlaatuisen säikky ;) Hyvä vaan kun saitte kuitenkin hyviä pätkiä sinne väliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eihän se voi aina onnistua. Ja onpahan parannettavaa ensi kerraksi!

   Poista
 2. Samoilla fiiliksillä mennään! Itsekin kävin tänään maneesissa ja tuntui etten enää edes tiennyt miten pitää ratsastaa :D

  Tsemppiä teille! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, "onneksi" en taida olla ainut... :D Ja kiitos, samoin! :)

   Poista
 3. Harmi, kun meni tänään vähän huonommin, mutta ensi kerralla sitten paremmin :)

  VastaaPoista
 4. Onko tuo kimmonmaneesi? onko talliltanne sinne kuinka pitkä matka? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, hevosen kanssa kävelee noin vartin omalta tallilta :)

   Poista