keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Rodeoratsastusta ja hurjaa maastoilua

Huhhuh, johan oli päivä. Kävin siis Hannun luona tänään ja herra olikin selvästi suunnitellut vaikka mitä pääni menoksi. Otettiin se Roosan kanssa ensin sisälle ja varustettiin ihan rauhassa kuntoon. Suunnistettiin sitten kentälle ja otin alkuun lyhyet alkukäynnit, ennen kuin aloitin ottamaan Hannua hereille ravi-käynti siirtymisillä uralla. Näissä Hannu toimi ihan moitteettomasti ja aloin sitten ravailemaan puolipitkällä ohjalla uraa pitkin.Otin alkuun myös parit laukkapätkät, jotka menivät tosi kivasti! Laukat nousi tosi kivasti ja Hannu menikin rennosti eteen päin ja laukka rullasi hienosti. Tämän jälkeen aloin sitten tekemään hieman hikitreeniä ravissa. Tein ihan perusratsastelua, hieman muistuttelua mitä työnteko on lyhykäisen loman jälkeen. Tein erilaisia ympyröitä ja välillä kun vauhti hiipui, tein muutaman laukannoston.


Niin.. ne laukannostot. Hannulla oli luultavasti hieman jotain turhaa pöllöenergiaa ja ajatteli sitten purkaa sitä laukannostoihin ja laukkaamiseen. Ajattelin ratsastuksen alussa, että teen enimmäkseen ravitreeniä, mutta koska se laukkaaminen oli niin kamalaa, tehtiin töitä pääasiassa laukassa. En olisi siis saanut laukannostossa tai laukan aikana tehdä mitään herralle, koska aina kun tein vaikka puolipidätteen, sain vastaukseksi kamalan pukin. Alkoi pikkuhiljaa mennä hermo koko hevoseen, mutta jatkoin vaan niin kauan, että laukka nousi ilman pukkia.

Kun laukkaaminen alkoi pikkuhiljaa menemään Hannun kaaliin, lopettelin laukkahommat ja tein vielä työskentelyä ravissa. Hannu oli muuten tosi kiva, paitsi sisäohja ja -pohje oli unohtunut siltä kokonaan. Kerran käväistiinkin polvillaan maassa, kun poni ei totellut minua ollenkaan.. No, sen jälkeen ei ollut sitten mitään ongelmaa ja Hannu oli lopussa tosi kiva! Rento, pyöreä ja eteenpäin pyrkivä.Vielä kun saadaan kitkettyä nuo inhottavat pukit ja jumitukset (jumeja ei tosin tullut tänään yhtään!) niin Hannu alkaa olemaan jo tosi kiva pikkupuskasuokki. Sellainenhan siitä on tarkoitus tullakkin, mutta onpa meillä tässä vielä pitkä kesä aikaa :) Hannun kanssa on kyllä niin kiva tehdä töitä, kun se osaa piristää mieltä kummasti. Välillä on myös ihana kun Hannu toimiikin kuin ajatus, vaikka edellisenä päivänä mikään ei olisi onnistunut. On se vaan niin kiva<3


Hannu ei ihan tykkää tosta kärpäshupusta.. :D

Koulun jälkeen olikin vuorossa Sissin ja Winskin maastoilu. Ajeltiin Jennin kanssa hyvissä ajoin tallille, varustettiin hepat ja Jenni hyppäsi Sissin selkään ja minä Winskin. Käytiin ihan rauhallinen lenkki, vajaan puolentoista tunnin verran. Käveltiin paljon ja ravailtiin myös millä kohdilla vaan pystyi. Kohdattiin lenkillä myös paljon kaikkea kamalaa ja on ihme, että selvittiin hengissä! Ensin Winski säikähti hirveästi maassa lojuvia polkupyöriä. Seuraavaksi, kun oltiin kävelemässä yhdellä kääntöpaikalla, lähellä menee junarata ja eikös siitä mene juna juuri silloin. Onneksi nuo kopsut eivät välittäneet siitä mitään, ja matka jatkui normaalisti.

Pakko laittaa yksi kuva tammasta.. Niin kova ikävä<3

Päästiin sitten kävelemään hetki, ja kun mentiin sen junaradan alta (silta) ja oltiin juuri päästy sinne toiselle puolelle, alkaa kuulumaan ihan kuin jossain menisi rekka. Ääni koveni koko ajan ja olin jo varma ettei se kuulu enää läheiseltä maantieltä ja sanoin Jennille: "Nyt mennään, äkkiä!" Samassa ampaistiin molemmat täyttä eteen päin ja kas kummaa, kohta olikin perässämme keltainen rekka. Kuljettaja sai sitten sen kuitenkin pysäytettyä, mutta me kauhusta kankeina ravattiin turvallisen matkan päähän tuosta kamaluudesta. Onneksi hevoset eivät taaskaan säikähtäneet, eikä mitään sattunut. Jos en olisi kuullut rekan tuloa, tai olisimme olleet menossa toiseen suuntaan, törmäys olisi ollut todella lähellä..

Loppumatka selvittiin sitten ihan normaalisti, mitä nyt ravailtiin muutamaa polkupyörää karkuun :D Tallilla sitten hoideltiin hepat ja auteltiin heppojen vaihdossa, kun raspaaja oli raspaamassa kaikkien ponskien suut. Ennen kotiin lähtöä syöttelin Wincenttiä vielä ruohikolla.

Koita nyt saada mitään edustavaa kuvaa hevosesta, joka ei muuta kuin halua syödä..
Nyt painunkin tästä nukkumaan, mutta sitä ennen pikkujuttu teille lukjoille. Haluaisin tehdä jonkun erikoispostauksen tms. mutten todellakaan tiedä, mitä. Joten, nyt kaikki! Heittäkää kommenteilla kaikennäköisiä ideoita, jotta pääsen pian jotain kivaa teille tänne toteuttamaan! :)

6 kommenttia

 1. Voisit tehdä postauksen missä esittelet huoneesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, heti kun saan sen siivottua.. :D Mutta enköhän sellaisen saa aikaa :)

   Poista
 2. tee hannun tallista posttaus (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannun tallinomistajat eivät halua, että esittelen tallia netissä.

   Poista
 3. Pyydä lukijoita kertomaan omat bloginsa ja valitse niistä vaikka top5? Ellet oo sitten tehnyt tollasta? :D Tai sit joku varustepostaus (omat ja Hannun varusteet), en kyllä tiiä ootko tämmösenki joskus tehnyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo blogi juttu vois olla kiva, samoin varustepostaukset vaikka videolla. Hannun varusteet olen jo esitellyt kuvapostauksena, mutta katsellaan jos saisin videon aikaa :)

   Poista