keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Huippu Hulttio!

Nyt onkin ensimmäinen kouluvuosi ammattikoulussa sekä lukiossa melkein pulkassa! Huomenna on vielä yksi matikan koe lukiolla ja perjantaina olisi kevätjuhla. Tänään oli pelkästään lukiolla enkun koe kahdelta ja siitä suoraan suunnistin tallille Hannun luokse.


Otin Hulttion sisälle ja varustin sen siinä ihan rauhassa. Laitoin nyt pitkästä aikaa kolmipalan suuhun, testatakseni onko olympioilla ratsastus vaikuttanut herraan millään lailla. Kun minä & hevonen oltiin valmiita, suunnattiin kentälle. Eiliseen verrattuna oli kaksi muutosta; raippa pois ja ne kolmipalat. Halusin testata, suuttuuko Hannu olympioista ja raipasta, vai oliko eilinen riehuminen vain liian energian purkamista. Alkukäyntien jälkeen aloin ravailemaan kenttää ympäri ja tein samalla isoja pääty-ympyröitä. Hannu oli mukavasti kuulolla ja teki mitä pyysin.

Kamala minkä näköstä touhua viime kesänä.... :DD
Kohta aloin hieman kokoamaan ja pyysin Hannua kulkemaan pyöreänä ja hieman lyhyenä. Olin hieman varuillani, kun odotin mitä herra sanoo, tuleeko pukkia tai muuta ylimääräistä. Hannu kuitenkaan ei sanonut mitään, hieman hidasti vauhtia, mutta matka jatkui edelleen kun hieman työnsin istuinluilla vauhtia. Olin tosi helpottunut kun ei heti alkuun tarvinnut alkaa ponin kanssa tappelemaan! Otin sitten parit laukannostot kokeeksi molempiin suuntiin, eikä Hannu taaskaan reagoinut niinkuin eilen, vaan oli tasainen ja laukat nousi ihan rauhassa.


Otin sitten lyhyet välikäynnit ja aloin taas työskentelemään ravissa. Ympyröitä, voltteja, suoria uria... kaikkea mahdollista. Hannu oli ihan eri hevonen kuin eilen! Taivutukset onnistui mahtavasti, samoin kuin siirtymisetkin ja oikeastaan kaikki. Ratsastus oli jopa kivaa tänään hevoselle sekä ratsastajalle. Kun ravi meni hyvin aloin tekemään laukkajuttuja. Tein ensin molempiin suuntiin ihan perustyöskentelyä ympyröillä ja laukka rullasi hienosti eikä Hannu edes juossut alta pois. Yhtäkään pukkia ei tullut ;)


Kokeilin myös pari pätkää vastalaukkaa. Hannu ei heti ihan ymmärtänyt, mitä siltä halusin, mutta kun se tajusi jutun juonen, laukkaaminen oli sille ihan helppoa. En tehnyt niitä kauaa, ettei ukkelilta olisi heti mennyt into uuteen juttuun, vaan lopetin heti kun Hannu laukkasi niin kauan vastalaukkaa kuin halusin. Sitten taas ravailtiin hetki ja otettiin välikäynnit.

Loppuun hyppäsin vielä pari kertaa yhtä pystyä. Suunnitelmissa on hypätä huomenna ja ajattelin hieman palauttaa Hannun mieleen mitä se homma on. Hypyt onnistuivat mahtavasti, paikat osuivat ihan kohdalleen eikä rikkoja raville tullut. Yhdellä pudotuksellakin vain selvittiin ja Hannu oikein loisti! Oli ihana päästä pitkästä aikaa hyppäämään, huomista odotellen.. Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen Hannuun tänään. Olympiat ovat selvästi hevoselle liian kovat sileällä ratsastaessa, kun kolmipaloilla se ei ollenkaan paina kättä vastaan ja liikkuu paljon mielummin eteen päin. Raippa voidaan jättää myöskin pois, kun ei sitäkään näemmä tarvita.


Tänään ei ollut kuvaajaa mukana joten saatte tyytyä vanhoihin kuviin :( Huomenna kysyn Lauraa mukaan, jotta saisin jotain uutta materiaalia estehyppelöistä. Kirjoittelen niistä sitten kun ehdin.

3 kommenttia