tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kevätkuvia ja suber-Kalle!

Eilen sain ihania keväisiä kuvia kun Roosa lähti mun mukaan pitkästä aikaa talleilemaan ja tietenkin nappasin hänelle kameran kouraan. Koko keväänä en ollut vielä saanut ollenkaan aurinkoisella ilmalla otettuja kuvia, joten olikin ihana saada tällaisena päivänä kuvaaja matkaan. Olin suunnitellut ratsastaa vähän kentällä sen ollessa puoliksi sulanut, sekä laukkapätkiä tiellä.


Laitoin ponin kuntoon pihalla ja otettiin ennen selkäännousua parit yhteiskuvat. Yleensä K on kameran edessä fiksunnäköinen ja kiinnostuu äänistä helposti, mutta nyt sillä oli outo päivä eikä se meinannut jaksaa poseerata ei sitten yhtään! :D Se vaan möllötti hyvin välinpitämättömästi paikallaan ja mikään ei kiinnostanut sitä..


Kun saatiin edes muutama järkeenkäypä otos, hyppäsin kyytiin ja suunnattiin suoriltaan kentälle. Edellispäivänä oltiin käyty maneesilla tekemässä pieniä esteharjotuksia kuukauden hyppytauon jälkeen ja tää päivä sitten pyhitettiinkin kokonaan sileetreenailulle. Aloitettiin heti työskentelemään käynnissä ja vahdin alusta alkaen, että Kalle taipuu kunnolla sekä kaulasta että rungostaan. Tehtiin käynnissä tosi paljon avoja uralla, väistöjä uralla sekä lävistäjillä ja väistättelin paljon myös ympyröillä takaosaa kunnolla ristiin.


Kalle tuntui kivan reippaalta ja pirteältä ja kentän pohja vaikutti olevan suurimmilta osin hyvässä kondiksessa. Puolikas kentästä oli vielä vähän jäinen, mutta toinen puoli oli jo kivasti kokonaan sulanut. Päästiin siis ravailemaan hyvin uraa pitkin rauhallisessa ravissa ja tekemään vähän raviväistöjuttuja. 


Olin ihan todella yllättynyt, kuinka hyvin ruunalla riitti energiaa työskentelyyn. Sillä ei ole viikkoon ollut yhtään vapaapäivää ja yleensä se alkaa viimeistään tässä vaiheessa vaatimaan vaparia, jotta jaksaa taas tehdä töitä. Ei tällä kertaa, sillä virtaa piisasi ja muutaman kerran meinasi ihan pakolla nostaa laukkaa kun ei malttanut ravata.. En kyllä valita! Oli ihana ratsastaa kun ei koko ajan tarvinnut ajatella eteen vaan pystyttiin keskittymään muuhunkin liikkumiseen. Kuski näköjään olisi saanut keskittyä vielä himpun tarkemmin tuohon omaan istuntaan, oon taas ihan jäätävissä asennoissa tuolla... 


Lopuksi ravailtiin muutama reippaampi pätkä vaan ajatus hieman pidentää askelta. Kalle liikkui kyllä niin kivasti, etten millään malta odottaa että kenttä sulaa kokonaan ja päästään ihan kunnolla tuuppailemaan! Loppuun otettiin vielä muutama laukkapätkä tiellä edestakaisin, sillä tuo pätkä tiestä oli sulanut jo kokonaan ja oli tosi hyvä laukkaamiseen. Laukassa K oli myös ihan kiva, se meinasi jäädä hitusen vahvaksi, mutta parani toistojen ja nostojen myötä kevyemmäksi. Loppuravit ja -käynnit lähdettiin kävelemään maastoon ja ratsastuksen jälkeen ruuna menikin tarhaan päiväheinille.



Suuret kiitokset Roosalle kuvista! Huomenna Kallen tulee ratsastamaan kaverini Jenni pitkästä aikaa ja loppuviikolle olisi luvassa maneesitreeni, lastaustreenit, maastolenkki, vapaapäivä ja juoksuttelua. Vielä en ole päättänyt että mikä on näiden järjestys, mutta eiköhän se selviä. Huomenna saattekin kattoa täällä blogissa mun ja Lauran videopostauksen lauantailta, joten siihen asti adiooos!


8 kommenttia

  1. ihania kuvia, Kalle näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
  2. Hienot uudet suitset ;)

    VastaaPoista
  3. En vaan kestä miten ihana pari ootte Kallen kanssa<3 ;) ja aivan ihania kuvia myös! Mä tykkään! :D

    VastaaPoista
  4. Tuo yheksäs kuva on jotenkin tosi ihana kun kalle näyttää siinä niin iloselta :D Kiva postaus ja Kalle näytti taas menevän tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä tykkään siitä kans! Poni ihan onnellisena kun karkaili luvatta laukkailemaan :D Kiitos, Kalle olikin oikein kiva :)

      Poista