keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Lomailua

Kalle jäi nyt koulukisojen jälkeen viettelemään taas vähän lomaa, eli pidetään tähän väliin hieman kevyempi jakso. Oon huomannut ponin olevan taas vähän kyllästyneen oloinen työskentelyyn, joten ei tee huonoa pieni maastoilukuuri. Kalle itseasiassa ajatteli loman tarkoittavan ihan oikeaa lomaa, sillä sunnuntaina maastolenkin päätteeksi sain huomata oikean etukengän jääneen matkanvarrelle.. No ei se mitään, saatiin sunnuntain liikunta suoritettua juuri loppuun kun asian huomasin ja näin olikin hyvä aloittaa viikko parilla vaparilla.

Sunnuntaina tosiaan käytiin kisojen jälkeinen palautteleva, kevyt maasto pelkillä päitsillä ja loppukäynnit käveltiin lumihangessa. Olis vissiin kannattanut laittaa ne bootsit jalkaan, mutta kun ei ollut niin tietenkin kenkä irti. Tää olikin Kalen eka irtokenkä, vuodessa siltä ei oo kengät tippuneet kertaakaan. Harmitti tietenkin kun joka paikassa on niin liukasta ettei ratsastaa voi, onneksi tarhassa on sen verran lunta että poni pääsi turvallisesti edes olemaan ulkona. 


Kengittäjä tulikin eilen illalla käymään sen verran, että saatiin kenkä takaisin paikalleen. Tosiaan kävi tuuri kun löysin pudonneen kengän sieltä hangesta, eikä tarvinnut alkaa uutta kenkää muotoilemaan. Maanantain ja tiistain poni siis vietti ihan vapaata, sen verran sen kanssa touhusin että kylmäilin jalat, putsailin haavat ja harjailin sen kunnolla läpi. Nyt alkaa vihdoin olemaan tuo oikea etunenkin kunnossa ja turvotus hävinnyt kokonaan! 


Kun ponilla oli kenkä takaisin paikallaan, oli kello jo sen verran etten enää jaksanut lähteä ratsastamaan. Kalle pääsi karsinaan syömään iltasafkat ja mä lähdin ajelemaan pitkästä aikaa pienelle extemporereissulle Suonenjoelle Annen luokse vierailulle. Jos ponikin lomailee niin lomailen vähän minäkin! Olin perillä varttia vaille ysi, nappasin Annen kyytiin ja käytiin ostamassa kaupassa perusmätöt, mentiin Annelle syömään ja vaihtelemaan kuulumisia. Koko ilta menikin jutellessa ja juoruillessa ja nukkumaan mentiin vasta yömyöhällä. Ihanan terapeuttista viettää iltaa keskellä viikkoa noin ihanissa merkeissä! 

Tänään aamulla löhöiltiin pitkän kaavan mukaan sängyssä. Noustuamme ylös syötiin aamupala, selailtiin vlogeja ja blogeja ja mietittiin päivän ohjelmaa. Päädyttiin sitten lähteä käymään Kuopiossa syömässä, joten eikun suihkun kautta tukat ja naamat ojennukseen ja autoon. Käytiin Matkuksessa syömässä ja mä lähdinkin sieltä ajelemaan neljän jälkeen kohti Varkautta. Oli niiin kiva nähdä Annen kanssa pitkästä aikaa, on ihanaa kun on tuollainen ystävä! Vaikka ei nähdäkään kovin usein, voidaan jutella ihan kaikesta ja tunnetaan toisemme tosi hyvin. 


Varkkilassa kurvasinkin tallille sen verran, että heitin nälkäiselle Kallelle päiväheinät ja siivosin karsinan. Viiden jälkeen lähdin Kimmolle kuvaamaan ja kattomaan Lauran ja Baletin menoa, josta suuntatsin takaisin omalle tallille. Olin suunnitellut ponin kahden vapaapäivän jälkeistä maastoilua pikkutiellä, vähän tsekkaillen miten paljon virtaa ruunalle oli tässä kertynyt. Kun otin Kallen käytävälle, tajusin heti että ei kahta ilman kolmatta, nimittäin niitä vapaapäiviä. Vasen takakenkä oikein iloisesti kilkatti siihen malliin, että puolet nauloista enää piti sitä kiinni kaviossa.. Taisin huokaista muutaman kerran.


No eihän siinä auttanut sitten. Pidetään nyt sitten lomaa ihan kunnolla kun moiseen kerran ryhdyttiin ja ootellaan innolla ekaa ratsastuskertaa.. Elinan kanssa oli puhetta että koitetaan saada kenkää huomenna kiinni, jos ei onnistu niin otetaan varmaan molemmat takakengät pois siksi aikaa, että kengittäjä pääsee kenkäämään koko ponin. Mä toivon todella kovasti että saatais se kenkä pysymään vaikka viikonloppuun asti kiinni, niin päästäs vähän liikenteeseen. Tänään sitten tallilla ollessa vaan harjailin ruunan kunnolla läpi, hoidin haavat ja näin poni vietti taas yhden vaparin. 


No eipä tässä sen kummoisempia tänne meille kuulukaan.. Mä vaan tuun hulluks kun en oo kolmeen päivään päässyt ratsastamaan ja ootan kauhulla mitä tapahtuu kun aletaan purkamaan Kalevin kerääntyneitä energiavaroja. Jos onni on myötä, pääsen jo huomenna kiipeämään kyytiin ja toivottavasti laskeudun sieltä myös ihan omin keinoin - enkä minkään pukkisarjan seurauksena.

Ja ainiin! Winskipallerosta muutamalla sanalla, se oli ollut Espanjassa Costa Del Sol Tour -nimisissä kisoissa hyppäämässä viime viikonloppuna ja ottanut kahtena päivänä 120cm luokissa sijoitukset. Hieno Wimpe <3

7 kommenttia

 1. Kellä winski on nykyään? :)

  VastaaPoista
 2. Onko sinulla hiihtoloma?
  Minä olen koko viikon ollut kipeä eli menee se hiihtoloma näin :( ratsastamaankaan en ole päässyt :( toivottavasti huomenna pääsisin :) onneksi sinä ja Kalle olette molemmat pysyneet terveinä :D

  VastaaPoista
 3. Onko siel oikeesti noin vähän lunta?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin mietin!? :0

   Poista
  2. On tuolla metässä sulanu jo melkein kaikki pois :D Muualla on kyllä enemmän :)

   Poista