maanantai 9. maaliskuuta 2015

Aurinkoinen kevätpäivä

Tänään meillä oli kengitys heti aamulla, joten ajelin tallille agrin kautta puoli kymmeneksi. Zipen kenkäys oli vielä vähän kesken, joten ehdin ottaa Kallesta hieman keväisiä tarhakuvia ennen sen vuoroa. Tänään oli aivan ihana auringonpaiste ja poni oli päässyt ilman loimea pihalle nauttimaan lämpimästä säästä. Pitkästä aikaa olin kameran kanssa liikenteessä ja sainkin ihan kelvollisia kuvia, vaikkakin ihan perus tarhakuviahan näistä kyllä tuli. 


Kohta otinkin ruunan sisälle kavioiden laittoon ja ite puuhailin sillä aikaa muita tallihommia. Jotenkin Kalle oli levoton ja energinen, joten kenkäys oli tällä kertaa vähän hankalampaa kuin normaalisti. Saatiin kuitenkin laitettua kaikki ihan kunnialla ja ponille kaikki kengät jalkaan ja selvittiin ilman rauhoitettavaa. 


Toimenpiteen jälkeen puunasin ponista kilotolkulla karvaa irti ja laitoin sille varusteet. En osannut ollenkaan varautua millainen ratsastus meille oli tulossa, sillä ponilla oli viime viikolla yhteensä neljä vapaata (kaikki johtuen kenkien puuttumisesta..) ja pohjat on ihan superhuonot. Joka paikka on ihan peilijäässä, joten ei paljon maastoillakaan. Päädyttiin sitten menemään alkukäynnit ja pari ravipätkää maastossa miten pystyttiin ja tultiin tallin pihalle tekemään käyntityöskentelyä. 


Tein paaljon siirtymisiä ja pysähdyksiä sekä peruutuksia. Kalle oli kivasti kuulolla, liikkui mukavalla energialla eteen eikä rullannut yhtään kuolaimen taakse mikä sillä on helposti tapana kun tekee paljon siirtymisiä. Nyt se oli koko ajan kivasti tuntumalla ja liikkui pohkeesta eteen, pysyen tosi kevyenä koko ajan! Tein käynnissä isoja taivutuksia molempiin suuntiin vain ajatuksena saada jumpattua ponia ja taipumaan ihan kunnolla. Olin tosi yllättynyt miten kivasti ja helposti K taipui rungosta pysyen kuitenkin suoralla uralla. 


Lopuksi tehtiin vielä väistöjä niin, että tulin alas selästä ja väistätin takaosaa maastakäsin ympyrällä. Maasta mun on helpompi saada sisätakajalkaa aktivoitua ja astumaan oikeasti kunnolla ristiin. Kalle ymmärtää tosi hyvin ton väistön myös maasta ja alun pienen kankeuden jälkeen ympyrällä väistöt meni hyvin. Tehtiin vielä maastakäsin muutama väistöpätkä molemmissa suunnissa suoralla uralla niin, että takaosa menee ristiin ja etuosa kulkee suoraan. Tää olikin paljon vaikeampi juttu, kun ulkolapa halusi koko ajan karata omille teilleen ja poni mennä ihan mutkalle. Kun sain sen suoraksi ja kuulolle, tuli hienoja ristiaskelia ja päästiin lopettelemaan. 

En kestä, tää on ehottomasti päivän paras kuva XD <3
Menin vielä kyytiin, tein parit väistöt ja lähdettiin loppuverkkaileen maastoon. Otettiin taas muutama hassu ravipätkä ja käveltiin ihan pitemmän kaavan mukaan loppukäynnit ihanasta kelistä nautiskellen. Tallille mennessä harjasin ponin läpi pikaisesti ja päästin sen ulkoilemaan vielä ilman loimea siksi aikaa kun tein loput tallihommat ja siivoilin paikkoja. 

En ollut vielä kerinnyt täyttää juoma-astiaa niin poni päätti leikkiä tuolla tyhjällä saavilla.. Näytti olevan kivaa
Ennen lähtöä vein ruunalle päiväheinät tarhaan, vein vedet ja heitin loimen päälle tuulisesta kelistä johtuen. Oli kyllä kivaa talleilla ajan kanssa ja tehdä kaikki ihan hitaan kaavan mukaan omaan tahtiin. Varsinkin kun oli niin ihana keli ja hyväntuulinen poni! Huomenna koitan keksiä jonkinlaisen fiksun liikutustavan ja keskiviikkona oliskin vuorossa vähän maneesi- sekä lastaustreeniä!


Mitäs tykkäsitte tämmösestä runsaskuvaisesta arkipostauksesta? Löytykö kuvista lempparia? :)

8 kommenttia

 1. kuvat arkipostauksissa on aina kivoja, oli ne sitte ratsastuksesta tai ihan vaan tarhahengailusta, etenkin nyt kun on näin ihanat säät :) mä tykkäsin neljännestä!

  VastaaPoista
 2. Vähän noi kaviot on paremman näköset kun edellinen kuva niistä! :) Nyt ei varmasti pole niin herkästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan ne kun ne on just laitettu tuossa, edellisessä oli sentään 7vko kengitysväli ja ponin kaviot kasvaa suht tiuhaan tahtiin :D

   Poista
 3. Voi kun on kivoja kuvia:)
  ootkos muuten tulossa kuvaamaan sunnuntaina kimmon kisoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Jooo oon tulossa koko päiväks, jos en ihan ekan luokan alkuun niin kasikympistä eteenpäi ainaki :)

   Poista