torstai 2. toukokuuta 2013

Superpitkä kisapostaus!

Huhhuh, ehdottomasti paskin kisapäivä takana mitä kuvitella voikaan :D Nyt luvassa megapitkää postausta ja vielä ihan hurjalla määrällä kuvia! Eilenhän me siis oltiin kisaamassa Vurrilla Power Cup kisan seurakarsinnoissa. Mentiin Winskin kanssa koulussa HeC:1 2000 ja esteillä hypättiin 90cm. Meidän lisäksi karsimassa oli neljä muuta ratsukkoa, jotka olivat kaikki Vurrin valkkuryhmäläisiä tallin hevosilla & poneilla. Aluekarsintapaikkoja oli jaossa 5, eli jos kaikki saisivat hyväksytyn tuloksen sekä esteillä että koulussa, olisivat kaikki jatkossa.

Postauksen kuvista kiitokset Roosalle, LauralleEmmille sekä Ellulle! Kiitos hurjasti! :) 


Ensimmäisenä oli vuorossa kouluosuus. Oltiin kerrankin tarpeeksi ajoissa perillä ja ehdittiin laittaa W valmiiksi rauhassa ja ehdin vielä kävellä hyvin ennen verkkaa. Pihalla kävellessä poni tuntui ihan hyvältä, oli peruspositiivisella fiiliksellä eikä hötkyillyt mitään tyhmää. Verkkaan päästiin vähän arveltua aiemmin ja aloiteltiin verkkaamaan ihan hyvillä mielin. Aloitin heti ravailemaan pitkin ohjin ja jo siinä vaiheessa W tuntui ihan megalöysältä ja laiskalta. Se oli tosi hidas pohkeelle ja nihkeä suusta ja olin iha varma ettei tästä nyt tuu yhtään mitään.. Otinkin suunnitelman B käyttöön ja laukkasin ja ravasin lähes koko verkan ajan ihan vaan reippaasti eteen pitkin ohjin.


Loppuverkassa sitten ratsastin n. 5 minuuttia työstämällä, mutta eihän siitä mitään tullut. Winski ei keskittynyt ei sitten yhtään, oli ihan järkyttävän hidas kaikille avuille ja olin ihan itkun partaalla. Startattiin viimeisinä eli ehdittiin pyörimään pihaa ympäri vielä jonkun aikaa verkan jälkeen. Siinä pihalla ravaillessa W tuntui oikeastaan ihan kivalta, rennolta ja kuuliaiselta ja melkein jopa ajattelin lähteä hyvällä fiiliksellä radalle. 


Kun sitten vihdoin ja viimein päästiin sisälle, otin koitin ottaa heti reipasta ravia uralla, mutta eihän siitä mitään tullut. Hidas mikä hidas, ihan kuin olisi ollut koko ajan käsijarru päällä.. Sen tarkemmin en rataa ala pohtimaan, kun että itse olisin voinut ratsastaa 170 kertaa paremmat tiet (taas jälleen....), ravissa askeleenpidennykset oli tositosi vaisut, oikeassa laukassa tehtiin vaihto kun mentiin lävistäjältä uralle (enkä edes meinannut saada sitä loppujen lopuksi raviin ollenkaan) ja kaikkea muuta. Siis varmasti järkyttävin, kamalin kisarata mitä olen koskaan mennyt. 



Radan jälkeen ei paljoa hymyilyttänyt enkä edes uskonut että saadaan hyväksyttyä ollenkaan :D Loppupelissä kuitenkin saatiin prosenteiksi 59 ja risat, joten kouluosuudesta selvitty. Sitten vaan Winskille kamojen vaihdos, maneesiin esterata pystyyn ja rataa opettelemaan. Rata vaikutti tosi simppeliltä, ja esteet oli aika pieniä. Verkkaan lähtiessä olin jo paremmalla mielellä, tämän huonommin ei enää voi mennä, eihän? No voi kyllä vaan voi.


Verkka sujui tosi hyvin, W tuntui hyvältä vaikka itse en ehkä ihan täysillä keskittynytkään. Radalle lähdin oikeen positiivisella mielellä kun Winski ei ollut pöllöillyt verkassa yhtään. Päästiin 1,2 ja 3 esteet hyvin eikä ollut mitään ongelmaa, hieman liikaa jäin itse hissuttelemaan ja matkustamaan, mikä kostautuikin nelosesteellä, mikä oli sarja. Sarja oli melkoisen hankalassa paikassa ja sen takasivulla oli kaiken kukkuraksi vieläpä pelottava sininen este. Tultiin A-osalle hieman liian reunaan, en ollut itse ihan täysin mukana ja näin ollen Winnie pinkaisikin B-osasta ohi. Roikuin kaikin voimin ohjissa kiinni ja hetken jo luulin että pääsen kyytin takaisin. Sitten W kyllästyi mun apinointiin, heilautti päätään ja tulin sitten jaloilleni alas. Ja kyllä muuten ketutti.

Huomatkaa hieman kärsivä ilme ja vääntynyt jalka :D




No, eikun kyytiin takasin ja rata loppuun. A-osalle otettiin kielto, koska ite olin tosi epävarma ja Winski päätti parhaaksi vaihtoehdoksi jättää hyppäämättä. Uusi yritys ja päästiin sarja loppuun ja lopulta koko ratakin oli ohi. Radan jälkeen menin ulos maneesista, heitettiin Winskille loimi selkään ja lähdin kävelemään pihaa ympäri. Olin itelleni tosi vihanen, harmitti niin maan pirusti ja olin ihan valmis lopettamaan koko ratsastusrundin ja alkaa keräämään kukkia taikka sitten postimerkkejä.


Ja siis etsin jalkkaria jalkaan, siksi kattelen tonne tantereeseen :D

Käveltiin hetki ja sain itsekin rauhoituttua sen verran, että kykenin puhumaan jollekin alkamatta huutaa tai itkeä. Sain myös kuulla, että minun jälkeen ratsastanut tyttö oli pudonnut myös samalla esteellä ja vain yksi meistä viidestä oli selvinnyt siitä ilman kieltoa. No, aina ei voi voittaa ja mitäs yhdistä Power Cup kisoista, tuleehan niitä muitakin. Elina hyppäsi sitten Winskin selkään tarkoituksenaan hypätä paria estettä maneesissa, kun kerran niitä siellä oli. Menin sitten autolle vaihtamaan vaatteita kun Roosa juoksee mun luokse ja huutaa, että älä vaihda niitä vaatteita, sä ratsastat vielä!! Olin ihan että mitä ihmettä, miksi? Sitä en kuitenkaan saanut koskaan selville, vaan hyppäsin takaisin Winskin kyytiin ja suuntasin maneesiin uudemman kerran. 


Otin alle yhden hypyn pystylle ja ajattelin että ihan sama miten menee, nyt en ala enää tippumaan. Kun pilli soi, mielessä pyöri vaan ajatus; ounou, miksi Larppatammaseni ei oo täällä, se ei pöllöilisi yhtään ja saisin vaan itsekin nauttia <3 Niin, ei ollut Lara alla vaan oli Winski ja oli ihan pakko keskittyä. Nyt Aino ratsasta, ratsasta vaan eteenpäin äläkä anna tuon porsaan riehua yhtään. Laitoin pohkeet kiinni ja sit mentiin, toista kertaa ei enää munata. Ja mä ratsastin, mä jotenkin taas putosin alas sieltä pilvilinnoista ja ratsastin niinku mun olis ekalla kerralla jo pitänyt.



Rata oli aivan nappi suoritus, Winski eteni, paikat osu just eikä melkein ja mä osasin jopa vähän nauttia ja tykätä tosta hommasta. Ainut kämmi tuli kun W pysähtyi tuijottamaan liputtajaa ...... :D Se ei haitannut, vaan päästiin nollilla maaliin. Elinakin kysyi radan jälkeen, miksen heti ekalla kerralla ratsastanut tuolleen normaalisti vaan jäin hissuttamaan. Niiin, kun en tiedä. Elina sitten hyppäsi W:n kyytiin ja otti pari hyppyä n. 110-120 pikkuesteillä. Winnie meinasi vähän possuilla, mutta lopulta sitten hyppäsi oikein kivasti ja Elinakin lopetteli ihan pian.

Vaikka tässä onki vähä hassu sommittelu, tykkään tästä jotenki tosi paljon!


Siivottiin esteet pois maneesista, laitettiin Winski koppiin ja lähdettiin tallille takaspäin. Mulla oli jotenki fiilikset tosi maassa, olin hirmu pettyny omaan suorittamiseeni ja tiesin et ois menny 100 kertaa paremmin jos oisin ratsastanut. Näille ei nyt voi mitään ja näillä mennään. Meillä on aina mennyt W:n kanssa kisat hyvin, joten onhan meidänkin joskus epäonnistuttava täysin, ja näistä oppii kyllä niin paljon. Tallilla Roosa hoiteli Winskin ja mä laittelin kamat paikalleen. Kohta mulla soi puhelin ja sain kuulla hyvin mielenkiintoisen uutisen; olin nimittäin sittenkin päässyt aluekarsintoihin! Power Cupin säännöissä jotenkin lukee, että jos on saanut aiemmin samana vuonna hyväksytyn tuloksen siltä tasolta, pääsee jatkoon ja jotenkin oudosti, en jaksa nyt ettiä sitä mistä sen luin. Saatiin siis maaliskuun Kimmon kisoissa sijoitus 90cm luokassa ja näinollen sitten saatiin aluekarsintapaikka!


Nyt jatkossa onkin luvassa hurjasti treeniä, treeniä ja treeniä. Mun täytyy oppia pitämään ohjat kädessä, ratsastamaan paljon enemmän pohkeesta kohti ohjaa ja ne tiet. Tiettiettiet, miksen mä vaan tajua tehdä edes kunnon teitä?! Mutta siis, treenaillaan nyt nämä kaksi viikkoa, kun koittaakin sitten aluekarsintojen kouluosuudet. Niissä mennään tuttu ja turvallinen aikuismerkki "verkkaluokkana" ja siihen päälle sitten karsintaluokka K.N Special. Hitsi että jännittää jo nyt! 


Pahoittelen hirmuisen pitkää ja sekavaakin postausta, mutta oon ihan tosi väsynyt kun tulin eilen illalla tänä aamuna turhan myöhään kotiin.. Nytkin mun pitäs olla jo nukkumassa, mutta oli ihan pakko tulla tämä kirjottamaan loppuun asti! Kouluratavideota enkä ekalta esteradalta halua (ainakaan vielä..) julkaista, mutta saa nähdä tulenko ne joskus julkaisemaan. Sunnuntaina sitten kisaillaan Kimmolla se ysikymppi, ja nyt aion ratsastaa heti alusta alkaen. Toivottavasti saitte edes jotain selvää koko postauksesta ja kuviakin oli ihan megapaljon.. Nyt kuitenkin lähden nukkumaan, adioos taas ensi kertaan!

Mitä mieltä tästä pitkänpitkästä tekstistä? Jaksoiko kukaan lukea? Mikä oli teidän lempparikuvanne? :) Keskustelua kehiin, 500 lukijan raja ylittyi eilen, hurjasti kiitoksia!! :)

22 kommenttia

  1. Ite ainakin tykkään lukea pitkii postauksii.

    VastaaPoista
  2. Mä ainakin jaksoin helposti lukea, kun teksti oli hyvin jaksotettu ja kuviakin mukana oikein kivasti :) Kivaa että pääsittekin aluekarsintoihin ! Ja mua ainakin epäonnistumisten jälkeen yleensä helpottaa se tieto, että meno ei oo voinu näyttää ulospäin niin karseeltä miltä se on tuntunu... XD tsemppiä sunnuntain kisoihin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, ja kiitti paljon! :) Joo, just toi että se ei onneks näytä yhtään niin kamalalta mitä se tuntuu..... :DD

      Poista
  3. luin ensimmäistä kertaa kokonaan sinun ratsastuspostauksen :) positiivinen yllätys tämä postaus sillä yleensä pitkät kuulumispostauksesi on aika tylsiä.

    VastaaPoista
  4. kivoja tälläset postaukset jossa kerrot hyvin!! mielenkiintoista tekstiä! ::)

    VastaaPoista
  5. tosi hyvä postaus, näitä enemmän!!::)

    VastaaPoista
  6. sopiva postaus, kyllä jaksoi lukea:) Hyvältä näytti teidän meno ja kiva että pääsitte aluekarsintoihin!

    VastaaPoista
  7. Tosi hienoa menoa videolla! :) Ja itsellä ollut usein sama, että kisoissa menee ihan jäihin ja jää vain hissuttelemaan. Ja kyllä se suututtaa sitten jälkeen päin! :D

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :) Nojoo, ärsyttää kyllä jälkeenpäin ihan mielettömästi, mutta muistaapa ensi kerralla ratsastaa heti alusta asti kunnolla! :D

      Poista
  8. pitkät postaukset on kivoi, varsinkin jos on kuvia <3

    VastaaPoista