tiistai 7. toukokuuta 2013

Kimmon kisat 5.5

Huhhuijjaa, aivan uskomattoman kiireistä ollut taas viime päivät ja ainoa vapaa-aika onkin mennyt kavereiden kanssa kesän aloitteluun. Näin ollen siis ei postauksia ole kuulunut, mutta tälle nyt vaan ei voi mitäään, onneksi alkaa kohta loma jolloin on vähän enemmän aikaa blogillekin!

Nyt kuitenkin tulin kirjoittelemaan vihdoin ja viimein vähän kuulumisia sekä meidän sunnuntain kisoista! Oltiin siis Kimmolla aluehallimestaruuksissa, joissa startattiin Winnien kanssa 90cm luokka. Aamulla mentiin Roosan kanssa tarkastamaan tilanne ennen kasikympin alkua josta sitten lähdettiin ponista hakemaan. Sää näytti tosi epävakaalta, mutta verkka oli päätetty pitää ulkona.

Keskiviikon kisoista, copyt Katja Rickman

Siispä haettiin Winski tallilta ja suunnattiin takaisin Kimmolle. Roosalle poni kätöseen ja tihkusateeseen kävelyttelemään kun minä lähdin kattelemaan kasikympin ratoja. Jäljellä oli enää muutama ratsukko kunnes alkoi palkintojen jako ja heti sen jälkeen pääsin rataantutustumiseen. Rata oli melko simppeli, arvostelu 367.1 eikä uusinnassakaan oikein mitään ratkaisun paikkoja. Ihan simppeliltä siis vaikutti koko rata, paitsi ainut mikä vähän kummitteli, oli todella pelottava vesimattoeste. Jännitin sitä ehkä eniten, varsinkin kun verkka oli ulkona ja näinollen en sitä ehtisi Winskille näyttää ennen rataa.

Märkäponi ja pelottava vesimatto.. Kiitos Venla kuvasta!

Rataantutustumisen jälkeen kävin juttelemassa Roosan kanssa jonka jälkeen painelin kattelemaan ratoja. Kerkesin katsella n. 15 rataa, ennen kun päätin lähteä ulos vesisateeseen valmistautumaan verkkaan. Verkkakenttä oli tässä vaiheessa jo ihanan liukas ja vähän upottavakin, ja tietysti koko verkan ajan tuli vettä niskaan. Aloittelin vaan ravailemalla & laukkailemalla kevyesti eteenpäin ja W tuntui heti alkuun ihan superkivalta! Se kuunteli tosi hyvin, oli ihanan energinen muttei villi ja jotenkin aivan megahyvän oloinen ihan mieleltäänkin. Verkkahypytkin sujuivat ihan jees, kerran mentiin ohi kun ponin piti ihan hieman pöllöillä, muttei onneksi mitään sen enempiä. Verkkailusta siis tosi hyvä fiilis ja eikun odottelemaan omaa vuoroa!


Olin päättänyt jo edellisenä päivänä, että nyt mä ihan tosissani ratsastan ja kunnolla. Jännitys oli ehkä hitusen tavallista suurempi keskiviikkoisen epäonnistumisen johdosta, mutta siksi ehkä mulla koko ajan päässä jyskyttikin, että nyt se vaan on ratsastettava eikä muu auta. Jännitystä ehkä hieman lisäsi sekin, että olin just hypännyt Winskillä ekan kerran ulkona ja sitten piti vielä lähteä maneesiin radalle. Heppa tuntui kuitenkin sen verran hyvältä, että pystyin lähtemään radalle melko luottavaisin mielin!

Oman vuoromme tullessa hyppäsin heti radan ekan esteen, jonka siis sai kerran hypätä tai yrittää ennen suoritusta. Hyppy onnistui hyvin, tervehdin tuomaria ja saatiin lupa alottaa. Radasta en sen enempiä selittele, kaiken näette videolta, mutta pari sanaa kuitenkin. Ensinnäkin, Winski oli aivan loistava! En vaan vieläkään voi käsittää miten hyvin rata meni, sano kuka mitä tahansa niin ihan totta, paremmin ei enää olisi voinut mennä!


Vieläkin mulla on ihan loistava fiilis. Winski meni just sinne minne pyysin, teki just niinkun pyysin, ei kyttäillyt, ei edes vesimattoa, ei pöllöillyt eikä mitään. Se vaan oli maailman paras Winski ja teki musta maailman onnellisimman sillä hetkellä. Tuo oli ehdottomasti mun paras kisarata ikinä, ja oli aivan mahtavaa tehdä se just nyt ja just Winskin kanssa. Näytettiinpä kaikille, että osataan me hyvinkin mennä keskiviikon jälkeen, jolloin tosiaan ei ihan oltu vireessä kumpikaan. Radan jälkeen mentiin sijalle 8. mutta tiesin ettei voida kuitenkaan sijottua, kun jäljellä oli vielä n. 35 kovatasoista ratsukkoa.

Venla, kiitos!

Lähdettiin sit samantien kohti tallia ja leijuin ihan yläilmoissa. Tallilla juteltiin vielä Elinan kanssa radasta, ja oltiin samaa mieltä siitä, että toi oli ehdottomasti meidän paras rata. Elina sanoikin, että olisin muuten jälkännyt vielä metriinkin, mutta ensinnäkin metrin rata oli ollut vähän haastava ja siinä oli ollut pari vaikeeta tietä oikealle ja toisekseen olis harmittanut jos se rata olisi sitten mennyt huonosti ja jäänyt huono fiilis taas. Kuitenkin hepan omistaja oli tosi ylpeä sekä hepasta että vuokraajasta, mikä oli mulle tosi ihana kuulla! :)

Tämäkin keskiviikolta, c Katja Rickman

Winskin hoidettuani, heitin sen tarhaan melassiämpärin kera ja ajelin Kimmolle takaisin kuvaamaan ja oottelemaan Elinaa ja Zippeä. Heti kun pääsin maneesin sisälle, tuli entinen ratsastuksen opettajani vastaan ja huudahti: "Missäs sinä olit kun et palkintojen jakoon tullut?" Siis häh? Mihin jakoon? Minäkö? No nyt kyllä vitsailet! Mutta ei, ei hän vitsaillut vaan arvatkaas mitä, me ihan oikeasti sijotuttiin!! AAAA, voiko päiväe enää tästä parantua, ihan huippua! Oltiin siis oltu loppupeleissä 15./58 ja näinollen viimeisiä sijoittuneita. Vitsi mikä fiilis, ei ihan jokapäivä näin hyvälle olekaan tuntunut kun sillon!


Kuvailinkin sitten Jennin kanssa höpisten koko metrin luokan ja sen loputtua Elina tulikin jo paikalle. Taluttelin sitten Zippeä sen aikaa, että Elina lähti verkkailemaan sitä. Heillä olikin nyt ekat yhteiset kisat, ja kyllä muuten jännitti normaalia enemmän.. Rata meni muuten tosi hyvin, mutta yhdelle linjalle ei tie ihan osunut kohilleen ja tästä syystä Zippe sitten töksäytti yhdelle pystylle. Muuten rata oli tosi kivannäköinen ja lauantaina sitten Kuorilla heti uudestaan!

Huh, tulipa taas romaani.. Seuraavat kisat meillä on Winskin kanssa vasta parin viikon päästä, jolloin mennään sinne aluekoulukarsintoihin Vurrille. Tällä viikolla menen tänään ratsastamaan Zipen maastoilumielessä, torstaina mennään Winnien kanssa kunnon koulureeniin Kimmon kentälle, lauantaina lähdetään Zippe kyydissä Kuorin aluekisoihin ja sunnuntaina mahdollisesti Elina hyppää Winskin kanssa Mäntyharjulla. Hulinaa siis riittää, mutta yritän parhaani mukaan päästä kyllä postaamaankin!

Keskiviikolta, c Katja Rickman

Ps, muistakaahan laitella vielä kysymyksiä kysymyspostaukseen! Videota kuvailllaan näillä näkymin loppuviikosta, joten aikaa on vielä hyvin kysellä! :)

12 kommenttia

 1. Hyvin ratsastat! Onnea sijoituksesta ja hienosta radasta. (:

  VastaaPoista
 2. Miks sä lähit sieltä pois? Tai siis mikset jääny oottelee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska oltiin molemmat, sekä minä että hevonen ihan litimärkiä, eikä huvittanut jäädä enää ponia sinne vesisateeseen kiusaamaan. Eikä muutenkaan olisi päästy ratsukkona palkintojen jakoon, joten ei ollut oikeastaan niinkään väliä olinko siellä vai en :)

   Poista
 3. Mä oon tosi iloinen sun puolesta, kun teillä vaikuttaa toimivan niin hyvin tuo vuokraus-systeemi! :) Tuntuu, että se on täydellistä kaikille osapuolille, myös hepoille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti kivasta kommentista! Tuli ihan hyvälle mielelle :)

   Poista
 4. Ratsastat kyllä hyvin! Ootte ihan superpari ja onnea sijoituksesta :)

  VastaaPoista
 5. Vau onnea, siistin näköinen rata! Ja hyvä että nyt tuli hyväkin kokemus kun viimekertainen ei mennyt kovin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! Ja jep, jäi kyllä tosi hyvä mieli :)

   Poista