tiistai 18. huhtikuuta 2017

Nyt sattui

Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Mun pääsiäisen vietto sujui sairaalassa leikkauksesta toipuessa ja eilen pääsin kotiin jatkamaan paranemista. Viime keskiviikkona sattui siis pieni accidentti kun putosin Wiivin selästä lentäen suoraan päin kentän putkiaitaa rikkoen vasemman jalkani. Rytäkässä veri lensi nenästä, huuleen tuli muutama naarmu ja vasempaan jalkaan sain kantaluun avomurtuman. 

Antti, Elina ja ambulanssi tulivat paikalle n. 10-15 min. sisällä tapahtuneesta (luojan kiitos puhelin oli taskussa) ja sain heti ensihoitajien tullessa paikalle kovat kipulääkkeet suoraan suoneen. Jalassa epäiltiin nilkan murtumaa ja jalkaan laitettiin lasta joka venytti jalan oikeaan asentoon. Sitten mut nostettiin paareilla lanssiin ja lähdettiin ensin Varkauden sairaalaan tutkimuksiin. 


Tästä hetkestä eteenpäin muistikuvat on hieman hatarat. Kävin Varkauden sairaalassa rtg-kuvissa ja sain paljon kipulääkettä. Kuulin kantaluun murtuneen ja että Kuopioon olisi lähtö mahdollisimman pian leikkaukseen. Matka Varkaudesta Kysiin oli aivan kammottava, viimeiset parikymmentä minuuttia huusin ensihoitajille kivusta, mutta lisää lääkettä en voinut saada, koska "oot saanut jo ison miehen annoksen kipulääkkeitä, eikä voida antaa lisää". Eihän siinä, Kysissä onneksi taisin saada lääkitystä lisää ja pääsin uudelleen kuvattavaksi sekä vatsan ultraan.


Tietokonekuvauksissa kantaluu paljastui murskautuneeksi, mutta muilta vammoilta (naaman naarmuja ja muita yläruumiin ruhjeita lukuunottamatta) oli vältytty. Illalla pääsin osastolle odottamaan seuraavaa päivää, jolloin selviää voidaanko jalka jo leikata.

Kipulääkkeiden ansiosta nukuin hyvin ja sikeästi, vaikka jalka olikin kipeä. Leikkaus onneksi voitiin suorittaa jo torstaina, eli tapahtumasta seuraavana päivänä. Leikkaukseen mut nukutettiin ja leikkaus sujui hyvin. Kantaluu saatiin parhaaseen mahdolliseen asentoon ja nyt mulla on jalka 5-6 ruuvia vahvempi. Leikkauksen jälkeen mut pidettiin vielä maanantaihin asti seurannassa helposti tulehtuvien haavojen vuoksi, mutta koska kaikki sujui hyvin, pääsin kotiin siis eilen.


Seuraavat kuusi viikkoa kuljen kepeillä, varaamatta jalalle yhtään. Kaksi kuukautta sairaslomaa näin alustavasti ja ratsastamaan ei ole asiaa vielä moneen kuukauteen.. Laran tilanne on vielä vähän auki, koitan etsiä sille vuokraajan, jotta voisin itse olla huoletta sen suhteen. Mikäli joku tietää tai itse etsii vuokrahevosta Varkauden alueelta, olkaa ihmeessä yhteydessä! Asialla on melko kiire ja hepalle pitäisi löytää kuski asap.

10 kommenttia

 1. Oijjoi. :( Tsemppiä paranemiseen! :)

  VastaaPoista
 2. Voi kauhee! :d Onneks jalka on nyt hoidettuna. Toivottavasti löydät vuokraajan pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi käydä tosi hyvä tuuri ja löydettiin nyt jo aivan ihana vuokraaja!

   Poista
 3. Ai hemmetti! Omasta avomurtumasta on jo useampi vuosi, mutta se hetki, kun morfiinit ei enää auta, on elävästi mielessä. Tosi hyvä tuuri, ettei sulle päähän käynyt tuon pahemmin, kun kuitenkin otti jonkunlaista osumaa. Melkoinen voltti mahtanut olla. Toivotaan, että toipuminen lähtee hyvin käyntiin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ollut kyllä niitä elämän tähtihetkiä se.. oli kyllä aivan uskomattoman hyvä tuuri kun tämän pahempaa ei sattunut. Kiitos sinulle!

   Poista
 4. Ai kauhee! Kyllä näiden isojen eläinten kanssa sattuu ja tapahtuu. Tsemppiä toipumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihän sitä välillä sattuu suurempiakin haavereita :( kiitos!

   Poista
 5. Auts, kuulostaa niin kivuliaalta! Tsemppiä paranemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voin kertoa, etten ollut vielä tähän mennessä kokenut mitään vastaavaa kipua koko elämäni aikana..

   Poista