maanantai 29. joulukuuta 2014

Ihana talvipäivä ja hieno Kalle!

Emmi tuli tänään mun mukaan talleilemaan, joten saatiin aivan ihania talvikuvia!! Aamupäivällä oli kaunis talvisää joten päädyin talleilemaan jo hyvissä ajoin. Mentiin puolenpäivän jälkeen tallille ja napattiin Kalle samantien tarhasta kuntoonlaitettavaksi. Postaus sisältää nyt paljon kuvia, joten nauttikaa kun vihdoin on tuoretta matskua!


Tänään oli luvassa ilman satulaa pelkillä päitsillä köpöttelyä, sillä pakkasta oli aika railakkaasti. Kova treeni ei tullut sen vuoksi kysymykseenkään, joten päätettiin ottaa kevyesti ja rennosti, tehdä sitä mikä tällä hetkellä parhaimmalta tuntuu. 


Ensin kuitenkin Kalle sai juosta enimmät höyryt pois irtona kentällä, jotta jaksaisi keskittyä vähän paremmin ratsastukseen sen jälkeen. Poni oli jo hoitaessa hyvin viriilillä päällä ja keksi koko ajan jotain pientä puuhaa käytävällä seistessään ja sama jatkui kentällä. Alkukäynnit K malttoi kävellä rauhassa mun perässä, mutta vauhtiin päästessään sen sisäinen pieni ralliriiviö heräsi henkiin täysin.


Vauhtia tuntui olevan enemmän kuin koskaan, nykyisin Kalle rallittelee noissa mittapuissa tosi harvoin. Yleensä se tyytyy vaan juoksemaan kiltisi ympyrää mun ympärillä, mutta tänään oli poikkeus. Ja ihan hyvään saumaan sattuikin, Emmi sai nimittäin tosi hauskoja kuvia tuon pompuista!


Kun suurimmat pöllövirrat näytti olevan poissa, hyppäsin kyytiin. Olin vitsaillut Emmille tallimatkalla, että jos nyt ei suju ollenkaan varusteetta meno on syy siinä että joku on kattomassa :D Vähän siis jännitti miten sujuu kun joku on kameran kanssa vielä kentän reunalla katselemassa, mutta aika turhaa oli mun mietinnät taas kerran. 


Tehtiin jälleen vähän kaikkea. Aloteltiin ihan käynnissä tekemällä pysähdyksiä, muutamia väistöjä ja peruutusaskelia sekä voltteja. Kalle oli kivantuntuinen, reipas mutta tosi rauhallinen ja kuulolla hyvin. Käveltiin jonkin aikaa ennen ravailua, jotta K saisi vähän hengähtää rallittelun jäljiltä.


Ravissa jatkettiin aika samalla kaavalla kuin ihan käynnissäkin, pelkkiä perusjuttuja tehden. Oli kiva huomata Kallen toimivan taas paremmin kuin viime kerralla ilman suitsia ja oikeasti se tykkää tuosta työskentelytavasta. Laukassakaan ei tänäänkään ollut mitään ongelmaa vaan poni oli ihanan rento ja tyytyväinen!


Ainut mikä tänään tuotti vähän harmaita hiuksia alkuun, oli vastalaukannostot. Kalle ei meinannut ei sitten millään haluta nostaa vastalaukkaa oikeassa kierroksessa ja kun jouduin monta kertaa sitä vähän käskemään, se haistatti mulle pitkät ja koitti karata tilanteesta vähän ylöspäin. Sen jälkeen nostettiin ne vastalaukatkin oikein mielellään, eikä tarvinnut enää keskustella :)


Loppu menikin oikein mallikkaasti, tehtiin vähän laukkajuttuja ja parit oikein onnistuneet vaihdotkin mahtui mukaan. Ja jopa takaosa vaihtoi ilman pukkia, aika voittajaolo tuli siitä. Loppuravit mentiinkin ihan vapaasti reippaassa ravissa ennenkun lopeteltiin loppukäyntien jälkeen. 


Oli kiva lopetella taas hyvillä mielin, sekä kuski että poni. Toivottavasti tää hyvänmielen moodi jatkuu vielä pitkään, eikä tulisi mitään elämää suurempia takapakkeja enää! Saa nähdä miten Kalle selviää uudestavuodesta, toivottavasti ei kauheaa paniikkia saa ulkona poksuvista raketeista. Huomenna tosiaan onkin täyttä tohinaa koko päivä! Aamulla koitan saada viimeisteltyä blogin oman vuosikatsauksen ja iltapäivällä meen työhaastatteluun. Illalla kuudelta onkin satula-auton vuoro ja katellaan saataisko sieltä jotain penkkiä sopimaan. Toivottavasti!


8 kommenttia

 1. Tosi hienoja kuvia ja kiva, että teillä menee noin hyvin ilman sitä satulaa! Todella hienoja kuvia oli:)

  VastaaPoista
 2. Toisaalta positiivista että se vittuilee sulle ilman mitään ahdistavia varusteitakin, niin ainakin tietää ettei kaikki sen pelleilyt niistä varusteista johdu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo osaa se olla vittumainen vaikkei mikään oliskaan kovin huonosti :D

   Poista
 3. hienoja kuvia, varsinkin toi 12 ja viimenen kuva! :)

  VastaaPoista