tiistai 25. syyskuuta 2012

Videopostaus + kouluvalkka.


Kiirettä on taas pidellyt, enkä ole sen vuoksi juuri postailemaankaan ehtinyt. Viikonlopun videopostaus Annen kanssa löytyykin heti tästä alusta, katselkaas se ensin!Eilen tosiaan olikin eka kouluvalkku Winskin kanssa ja se meni ihan hyvin. Mentiin joskus viiden jälkeen maneesille ja aloin heti verkkailemaan kevyesti ravissa & laukassa pitkin ohjin. Noin vartin verkkailun jälkeen Winski tuntui hyvältä ja Katri tulikin juuri sopivaan aikaan. Tunnilla aiheena oli treenata aikuisratsastusmerkin kouluohjelmaa, joka pitäisi vajaan parin viikon päästä Vurrilla Winskin kanssa startata.. Aloitettiin siis pohkeenväistöillä käynnissä ja tein niitä aina keskihalkaisijalta uralle. Väistöt itsessään menivät ihan jees, itse jäin välillä aina kenottamaan uran suuntaan ja Winski lähti joko poikittamaan liikaa, tuli kiireiseksi tai takapää karkasi edelle. Näitä siis vielä harjoiteltava hieman lisää.


Seuraavaksi ravailin uraa pitkin ja tein ympyröitä ja kääntämisiä, haettiin sellaista kivaa muotoa ja peräänantoa. Winski toimi ihan kivasti kannusten kanssa, mutta kääntäminen oli välillä hankalaa kun koko ajan herra halusi vetää esteitä kohti.. No, pikkuhiljaa poni sitten rentoutui kunnolla ja saatiin tosi kivoja pätkiä. Itseni piti vain muistaa pitää jalka kunnolla kiinni, varsinkin sisäjalka, ja myödätä paljon sisäohjasta sekä samalla ulko-ohja pitää tasaisen tuntuman. Hetken hakemisen jälkeen sain ideasta kiinni ja annoin Winskille hetken vapaat ohjat.

Oltiin vähän Team Pink!

Välikäyntien jälkeen tein pari askeleen pidennystä ravissa keventäen. Tahti rikkoutui lähes joka kerralla ja Winski vaan kiihdytti vauhtia eikä askel juuri pidentynyt. Katri antoikin pari hyvää vinkkiä ja saatiin sitten muutama ihan kiva askeleenpidennys. Nämä myös pääsevät enempään treeniin ennen kisoja.. Otettiin seuraavaksi muutama laukannosto käynnistä ja sitten hiottiin laukkaa paremmaksi, käyntiin ja uusi nosto. Nostot on Winskillä tosi helppoja; istunnalla pieni pidäte, sisäistuinluulla nosto ja sisäohjan myötäys. Laukka on kaiken vaiken askellaji Winskille vielä, mutta treeniätreeniä.. Nostot menivät siis oikein mukavasti, mutta laukkaamista rauhallisesti ja tasaisesti täytyy vielä hioa jonkun verran.


Loppuun tehtiin vielä muutama ravipysähdys, peruutus ja takaisin raviin. Nämä onnistuivat ihan huonoiten, aina pysähdyksen jälkeen kun piti alkaa peruuttamaan, Winski nosti päänsä ylös, selän alas ja alkoi päällä viskomaan. Tosi inhottavaa, mutta ei auta tässäkään muu kuin reeni. Loppuravit eteen alas ja valmennus oli ohi. Pienellä lisätreenillä voin ihan hyvillä mielin lähteä kisoihin, kun suurin osa kuitenkin valkussa meni onnistuneesti. Kiitos Roosalle & Lauralle kuvista ja videoista!


Perjantaina pääsenkin taas estetreeniin kun mennään yhdessä Elinan kanssa maneesille. Itselläni on silloin vapaapäivä (<3) joten päästään menemään jo aamupäivästä hyppimään. Innolla odotellaan nyt vaan että kisakausi pääsee kunnolla alkamaan!

13 kommenttia

 1. Oli tosi kiva videopostaus :) !

  VastaaPoista
 2. hei pliis noi mun hiukset ja niitten jatkuva säätö.. :-------D

  VastaaPoista
 3. te kaks ootte kyllä semmosia hömelöitä ettei oo toisia nähty! XD nauroin teille täällä kuset housuissa:))

  VastaaPoista
 4. Kiva videopostaus! Kouluvalmennus kuvatkin ovat mahtavia! Kiva postaus kaiken kaikkiaan :)

  VastaaPoista
 5. aivan ylisöpö Winski ja noi teidän pinkit jutskat on ihan mahtavat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitti :D munkin mielestä ihan ylisöpö!

   Poista
 6. toi oli varmaan paras videopostaus tähän asti! :) lisää tommosia videopostauksia, joissa on monipuolisesti kaikkee =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, aina vaan ei oo niin paljoa tekemistä että vois tulla noin monipuolisia :(

   Poista
 7. Winski taas söpönä ja kiva postauskin! :D

  VastaaPoista