tiistai 2. lokakuuta 2012

Onnistunut ratsastus!

Moi! Tänään oli koulussa ysiluokkalaisia tutustumassa alaamme ja koko päivä oikeastaan kuluikin siinä. Kierrätettiin Roosan kanssa pari ryhmää sellaisilla pisteillä, joissa ysiluokkalaisille kerrottiin millaista alallamme on opiskella ja mitä kaikkea tunteihimme kuuluu. Ei hassumpi koulupäivä, masennus iski vasta kun yhdeltä suunnattiin lukiolle.. No ei, ihan mukavat ruotsin tunnit oli :D Ostin eilen muuten uuden puhelimen, Nokia asha 311:sen ja tykkään hirveesti! Valkoisena tietty ja muistuttaa aika paljon tuota edellistä, mutta uudempi käyttöjärjestelmä ja kokonaan kosketusnäyttöinen.

Mutta sitten heppailuun. Eilen Katri kävi ratsastamassa Winskin ja sillä aikaa tein tallihommat. Elinan kaveri oli käynyt ratsastamassa Sissin joten minulla oli ratsastuksesta vapaapäivä. Tänään oli vuorossa Sissinn vapari ja Winskin kanssa kavalettitreeniä kentällä ja maastoilua. Mentiin Lauran kanssa tallille viiden aikaan, siivosin molempien karsinat, vaihdoin tarhoihin vedet, laitoin ruuat & heinät ja hain W:n sisälle. Laitettiin Winski ja Pesto valmiiksi ja lähdettiin maastoon verkkailemaan. Käveltiin suht pitkät alkukäynnit ja otettiin muutama pätkä raviakin.


Kentälle olin laittanut valmiiksi kolme kavalettia, toiseen päähän kaksi 14m välillä ja toiselle lyh. sivulle yhden. Ravailin hetken pitkin ohjin ja laukkailin molempiin suuntiin verkaksi. Winski tuntui jo alussa tosi rennolle & reippaalle ja olin ihan innoissani alkamassa treenaamaan. Menin alkuun muutaman kavaletin ns. kaarteen kautta, eli tein suht pienen ja tiukan tien, ja näin sain Winskin etenemään koko ajan energisesti eteenpäin eikä vauhti saanut ollenkaan hyytyä kaarteessa. Heppa kääntyi myös ihan yllättävän hyvin, ei vastustellut juuri ollenkaan ja toimi ihan pienillä avuilla!


Menin kavaletteja jonkin aikaa laukassa ja ravissa, pääasiassa harjoittelin laukkalähestymisiä eri temmoissa. Vaihtelin tempoa ja askeleen pituutta ja koitin saada joka kerralla hyvät lähestymiset ja sopivan paikan. Muutama huono pomppu tuli, mikä oli täysin oma vikani kun en tarpeeksi aikaisin hellittänyt, mutta muuten Winski oli ihan supermakee! Jäi hirrrveen hyvä fiilis kavaleteista ja annoinkin Winskin kävellä paljon lopuksi. Ennen kun Laura vielä lopetteli, tein käynnissä väistöjä, pysähdyksiä ja peruutuksia; ingen problem. Mahtava hevonen ja kuskikin alkaa vähitellen oppimaan..

Otin tuollaisen videon teipattuani kameran kaulaani :D Onko ihan kamalaa sähellystä, vai olisiko parempi ilman mitään materiaalia?Loppuun pakko vielä mainita, kuinka iloinen saan olla teistä kaikista lukijoista!! Kommentteja satelee, nappeja painellaan, kyselyihin vastataan.. Ihanaa! Itselläni on postausinto todella koholla joten nyt jatketaan kaikki ihan samaan malliin! :)

9 kommenttia

 1. just kiva video!!:) ihanat maastot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, joo onhan meillä onneks tosi kivat maastot :)

   Poista
 2. Tuo video oli tosi hyvä! Winskin menee sun alla upeasti! :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä toi video on aika! :)

  VastaaPoista
 4. "Siis mun mielestä toi video on aika kiva :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva video :) AINA on parempi et on edes jotain materiaalia kuin että ei oo ollenkaan! :)

  VastaaPoista
 6. Tee useemminkin tälläsii, missä on kamera mukana kun meet kentälläkin!:)

  VastaaPoista