lauantai 8. syyskuuta 2012

Hiljaiseloa.

Vähään aikaan en olekaan blogiin mitään jaksanut päivitellä, sillä tuo päiväpostausjuttu alkoi jo tympiä joten jätin sen kesken. Mitään erikoisen jännittävää asiaa ei olekaan ollut, ja jos on, niin kuvat on sitten puuttunut eikä ole huvittanut tulla vanhojen kuvien kanssa postailemaan. Kaiken lisäksi, lukijoita on jo yli 150, mutta vain murto-osa teistä jaksaa painella noita nappeja alareunassa ja sitäkin harvempi kommentoida. Joten nyt pistetään blogi taas pystyyn, eli minä jaksan postailla useammin ja te lukijat hieman aktivoidutte! Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja tulin jotain päivittelemään viikosta.

Tiistainahan meillä oli Jennin kanssa tunti Vurrilla ja uhkarohkeina varattiin 1,5 tuntia kestävä sennutunti. Ensimmäisenä tuntilistaa katsoessa tuli tunne, että nyt on mennyt hevoset jotenkin totaalisen väärin päin: minulla oli alla n. 148cm korkea kisaponi Kerttu ja Jennillä taas tallin suurin hevonen, noin 167cm korkea ja roteva puoliverinen Kalle. Ihmeteltiin hetki siinä ja mentiin sitten hölmistyneinä laittamaan ratsumme. Kerttu (oikealta nimeltään Zita van Liedekerkebos) on tasokas kisaheppa, jolla on kisattu esteitä sekä koulua aluetasolla hyvin sijoittuen ja olin aiemmin Kertulla ratsastanut joskus vuonna 2007 joten en siitä muistanut mitään muuta, kuin ettemme edes laukanneet koko tunnilla :D


Tunnin alkuun tehtiin ensin istuntaharjoituksia käynnissä, ravissa ja laukassa. Mentiin ilman jalustimia ja venyteltiin jalkoja ja käsiä joka suuntaan kaikissa askellajeissa. Kertulla on tosi kivat askeleet, vaikka poni turhan pieni minulle olikin. Onneksi hyvä koulusatula pelasti tilannetta ja istuntani ei joutunut pahasti  kärsimään. Tämän jälkeen tehtiin hevosen suoristamista keskihalkaisijalla käynnissä, ja Kerttu oli melko pahasti vino ensin oikealle ja sitten vasemmalle.. Loppua kohden saatiin pari hyvääkin pätkää. Ennen viimeistä tehtävää mentiin vielä päädyissä neliöitä ja kulmissa piti tehdä aina ns. puolikas takaosa käännös. Poni osasi tehtävän oikein hyvin, mitä kuski vähän meinasi töppäillä vieraalla, osaavalla kouluponilla.. Viimeisenä tehtävänä tehtiin keskihalkaisijalle ravistä pysähdys, peruutus ja takaisin raviin. Raviin lähdöt olivat vähän hankalia, kun poni ei mikään reippaammasta päästä ole. Lopuksi sain sen sitten innostumaan ja oikein hypättiin raviin! Ennen lopetusta, ravattiin kaikki vielä keskiympyrällä ja tunnin pitäjä Emmi neuvoi kaikkia vuorotellen saamaan hevosta paremmaksi. Loppukäynnit kävelytettiin pihassa. Kuvia ei tunnista ole, joten laitoin pari ottamaani kisakuvaa Kertusta.


Oli jotenkin tosi hassua mennä noin pitkä tunti ihan vieraalla hevosella ja ihan tosissaan. Aina on tottunut menemään tutulla hevosella ja tietää mitä siltä voi vaatia, miten sitä ratsastaa jne. Kokemuksena tämä oli kyllä erittäin hyödyllinen, muistui hyvin ratsastuskoulu ajat mieleen ja miten erilaista siellä käyminen on, kuin yksityisellä.

Eilen kävin sitten tallilla Winskin kanssa maastoilemassa. Tehtiin tosi kevyt lenkki, pääasiassa käyntiä kun herra oli saanut jo kengän revittyä irti jalastaan ja oli aika huono kävelemään. Tänään mennään Elinan kanssa yhdessä tallille ja tehdään jotain hevosilla ja sitten putsataan varusteita ja katsellaan myyntiin laitettavia tavaroita. Koitankin saada ulkoasun muutettua tässä viikonlopun aikana johonkin suuntaan ja laittelen sitten niitä myytäviä tavaroita johonkin linkkiin :)


8 kommenttia

 1. Jos lukee puhelimella, niin noita nappeja ei näy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa, mun omalla puhelimella ainakin näkyy :D

   Poista
  2. Höh, epistä :D mut kyllä mä ainaki joka postauksen luen (8

   Poista
 2. Mäki vähä katoin sitä listaa :D Ite menin sillo Monalla ja tunsin itteni hirvee pitkäksi ja muutenki tunti meni niin ja näin mulla. Meinasin sanoo moi mutta en sitte kehannukkaa :D

  VastaaPoista
 3. mun ois niiiin pitäny olla kuvaamassa tuota kerttuilua :( !!

  VastaaPoista