sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Hevostäyteinen viikonloppu

Moi! Viikonloppu onkin mennyt hevostellessa ja huomenna onkin taas maanantai ja kouluun meno. Ei yhtään huvittaisi mennä, mutta onneksi sentään alkaa vasta kymmeneltä ettei ihan niin aikaisin tarvitse herätä. Tosin, ennen koulua olisi aamutalli, mutta siinä nyt ei kauaa mene. Niin, ja ulkoasua on nyt aika valmiiksi saatu, mitä tykkäätte? Banneri tulee vielä vaihtumaan joten siitä ei kannata huolia. Muokkailin myös noita sivuja, käykääs kurkkailemassa!

Eilen tosiaan oltiin Elinan kanssa yhdessä tallilla ja aloiteltiin minun ja Winskin yhteisiä estetreenejä maapuomien merkeissä. Samalla Elina kokeili Sissin mahdollista uutta koulusatulaa ja neuvoi samalla minua W:n kanssa. Alkuun ravailin ja laukkailin rennosti pitkillä ohjillla kenttää ympäri. Elina neuvoi saamaan Winskiä eteenpäin pyrkivämmäksi tekemällä lyhyillä sivuilla selkeät eteen ratsastukset ja pitkillä sivuilla jumpattiin taivuttamalla ulos. Näin heppa sitten tulikin kerralla rennoksi ja alkoi liikkumaan tosi kivasti eteen. Oli ihan superhyvä tunne kun Winski oli niin kivan tuntuinen ja rento. 


Alkuverkkailun jälkeen aloiteltiin puomien ratsasteluja. Mentiin kahta puomia pääty-ympyrällä ravissa ja W liikkui vieläkin tosi kivasti eteen. Otettiin sitten käyntisiirtymiset aina puomin eteen kontrolliharjoituksena. Pari ekaa siirtymistä oli vähän hakemista, mutta kohta Winski siirtyikin käyntiin ihan pelkän istunnan avulla. Tehtiin harjoitusta molempiin suuntiin ja jatkettiin sitten ympyrää laukassa. Väliin otettiin ensin kolme lyhyttä askelta ja sen onnistuttua tultiin kahdella vähän pidemmällä askeleella. En osannut keskittyä eteenratsastukseen ja kääntämiseen ollenkaan, mutta loppua kohden saatiin ihan hyvät ympyrät.


Tultiin vielä paria kääntämisharjoitusta kavaleteilla, jotka meni myös tosi kivasti! Laukassa kääntäminen varsinkin oikealle on W:lle vähän hankalaa, mutta kääntyminen on parantunut treenaamalla huimasti. Lopuksi ravailin vielä oikein rennosti eteen alas. Koko ratsastuksen ajan mulla oli vähän samanlainen tunne kun aina Laran kanssa. Tuntui, että heppa toimii koko ajan tosi kivasti ja mulla oli koko ajan todella iloinen mieli. Harvan hevosen kanssa treenaaminen on oikeasti kivaa, ja nyt olen löytämässä jo toista sellaista. Olenkin pari kertaa sanonut, että Winskistä onn tulossa hyvää vauhtia oikein mahtava seuraaja Laralle. Elinakin kehui kuinka hyvin Winski sopii minulle ja ollaankin sovittu, että kun minulle tulee aika ostaa oma hevonen, se on sitten Wimpeli :D


Harmittaa vaan kun kukaan ei ollut taaskaan kuvaamassa, olis tullut ihan loistavaa materiaalia :( Ratsastuksen jälkeen putsattiin ja huollettiin varusteita ja nyt Winskilläkin on samaan sävyyn estesuitset ja -satula. Vaihdettiin myös nivelet niihin mustiin meksikolaisiin koulusuitsiksi, kun ne on niin ihanat vaikka meksikolaiset ovatkin. Katseltiin myös myytäviä tavaroita ja varmaankin jo huomenna alan niitä tuonne "Myytävät"-sivulle lisäilemään. 

Tänään olikin Vurrilla alue-estekisat, joissa olin koko päivän ahkerasti kuvailemassa. Välillä vastavalo häiritsi inhottavasti, mutta onneksi suurin osa kuvista onnistui. Alla vähän esimakua millaista satoa tänään tuli. Lisää latailen ensi viikon aikana tänne. Käytiin porukoitten kanssa tänään poimimassa puolukoita, ja siltä reissulta onkin nuo ylemmät maisemakuvat. Nyt suuntaan vielä Lauran kanssa iltalenkille ja varmaan olen sen jälkeen ihan kuollut! Huomenna muuten sitten tulossa paljon uusia kuvia, kun nappaan Roosan mukaan kuvailemaan mun ja Winskin ekaa kouluvalkkua. Nyt jo jännittää, toivottavasti selvitään! :D10 kommenttia

 1. Kiva, että sulla ja Winskillä on mennyt hyvin! Olet tosi hyvä kuvaaja :) Viimeinen kuva on mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mustakin on tosi kiva juttu, että tullaan Winskin kanssa hyvin toimeen :) Ja kiitoos!

   Poista
 2. onko muuten mitään suunnitelmia että mitä luokkia alatte sitten Winskin kanssa kisaamaan? :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tarkoitus aloitella koulussa ihan helpoilla C:llä ja esteillä 80cm ja 90cm näin alkuun :)

   Poista
 3. hahaha tuo vika kuva!! :DDDD

  VastaaPoista
 4. kivoja kuvia! :) Mun piti sanoo sulle moi, mutta ku koko ajan piti olla menossa jonnekki suuntaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo mullakin oli kamala kiire koko ajan päällä :D

   Poista
 5. Minä taisin nähä sut siellä ;) Meillä oli pari heppaa siellä, niin koko ajan oli joku hevonen kävelytettävänä. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa, mulla oli kanssa koko ajan kiire jonnekkin :D Ja kiitos!

   Poista