tiistai 4. syyskuuta 2012

Tavoitteita

Tavoitteeni ratsastuksessa

Suurin tavoitteeni on päästä kehittymään ja oppia kaikki mahdollinen hevosista ja sitä myöten ratsastuksesta. Oppimista riittää hurjasti pitkäksi aikaa eteen päin ja mahdollisuudet ovat vain itsestäni kiinni. Parhaassa mahdollisessa tapauksessa, saan parin kolmen vuoden sisään oman hevosen, n. 10-14 vuotiaan opetusmestarin pääasiassa kouluun, mutta myös esteille. Voisin aloitella sen kanssa aluetasolla HeA-luokissa ja edetä yhä korkeammalle ja vaativampiin luokkiin. Esteillä hypättäisiin aluetasolla 100-110cm. Tämän kummoisempia tavoitteita en olekaan ajatellut, ja jos käy niinkin ettei omaan hevoseen ole mahdollisuutta, haluaisin päästä silloin tällöin kisaamaan alue- / seuratasolla esteitä sekä koulua, ja päästä kehittymään näissä jonkin verran :)

Kyllä minäkin vielä joskus!

Hevoseni hyvät ja huonot puolet

Ajattelin hieman listailla tähän Sissin ja Winskin muutaman hyvän sekä yhdet huonot puolet.

Sissi: Sissin hyviä puolia ovat mm. sen yrittelijäisyys. Se aina jaksaa koittaa parhaansa, esteillä ja koulussa. Siksi tykkään siitä, kun huomaa että se haluaa miellyttää ratsastajaa, vaikkei kuski (minä) mitään osaakaan :D Hyvä puoli on myös sen tasaisuus. Sileää mennessä Sissi on todella tasainen kaikinpuolin ja kun sen saa ratsastettua alusta asti kivaksi, lopputuntikin menee oikein mallikkaasti. Tamma on myös luonteeltaan ihan erilainen kuin muut tapaamani hevoset, tosi huomionkipeä ja superkiltti! Ainut huono puoli Sississä on sen koko. Se on aivan liian pieni minulle, vaikka muuten niin kovin sopiva olisikin.

Lyhyillä este/maastojalkkareilla en pitkältä vielä naytä, mutta sitten ne koulujalustimet..

Winski: Hyvinä puolina ehdottomasti maailman kiltein ja söpöin luonne! Ratsastaessa tosi kivan tasainen ja sen kanssa saa tehdä paljon hommia, eikä koskaan ole tylsää hetkeä selässä. Winski on tosi osaava esteillä, minkä vuoksi sillä onkin paljon opetettavaa minulle. Koulussakin siitä varmasti tulee tosi hieno pienellä treenillä joten Winski on aika lähellä jo unelmaheppaani. Huonoja puolia en vaan keksi :D


Aion tehdä ajan kanssa koosteet molemmista hevosista, mutta tähän hätään laitan tuohon kivoimmat videot molemmista :) Winskistä ei olekaan juuri muuta, joten nuo nyt saavat kelvata!

Ps, arvonnan voittaja on selvillä ja onnellinen voittaja on Ida! Idalle on laitettu sähköpostia henkilökohtaisesti. Kiitoksia hurjasti kaikille arvontaan osallistuneille ja kommentoikaahan jatkossakin ahkerasti, niin jaksan teille kaikkea kivaa järkätä! :)

8 kommenttia

 1. Eiks se oo niinku hevos-esi-kuva? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mut miten hevonen voi olla esikuva? :DD

   Poista
  2. Voiskohan tarkottaa, että kuka heppapiireistä (vaikka Nina Fagerström tai tallin vakkarikengittäjä) olis sun esikuva? :D En tiiä

   Poista
  3. Niin, se varmaan voisi olla :D

   Poista
 2. Mä en oikeesti tajua mistä oot keksiny ton että Sissi ois sulle ihan liian pieni?:D Nilkat on ihan hevosessa kiinni ja jalka ei mee ollenkaan yli tai jaa heilumaan vaikka ois koulujalkkarit, etkä ees näytä pitkältä:D Että miks ihmeessä aina sanot että Sissi ko on mulle nii pieni yms? Mutta juu hienolta näyttää tuo sun meno:) ja kiva postaus muutenki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista ja videoista ei näe niin hyvin kuin sen tuntee selkään. Jalkoja on tosi vaikea saada Sissin kokoisen hevosen kylkiin kiinni kun tuntuu että tila loppuu. En kuitenkaan ihan niin iso ole, etten voisi sillä ratsastaa, mutta itsestäni vaan ei tunnu niin hyvältä noin pienen hevosen selässä :D ja kiitos!

   Poista