maanantai 10. syyskuuta 2012

Syksyn eka kouluvalkku.

Nyt on syksyn ekasta valmennuksesta selvitty, mutta ratsuna ei ollutkaan Winski vaan Sissi. Winskiherra oli pudotellut molemmat etukenkänsä ja kengittäjä tuli tänään kengittämään. Kengät kuitenkaan eivät ehtineen jalkaan tarpeeksi ajoissa joten pääsinkin valkkuun Sissillä. Sissi on ollut nyt normaalilla liikutuksella ja toiseen suuntaan laukatessa ei nosta etusiaan kunnolla, vaan ns. laahaa niitä. Tätä seuraillaan jonkin aikaa ja katsellaan mihin suuntaan menee.

Menin kuitenkin tallille joskus ennen viittä, hain Sissin talliin ja aloittelin harjailemaan sitä. Roosa tulikin kohta tallille ja laitettiin tammuli valmiiksi. Pääsin nyt sitten samalla kokeilemaan uutta koulusatulaa ja rakastuin siihen heti! Lähdettiin maneesille joskus 20 yli ja valmennus alkoi puolelta, joten ehdittiin juuri sopivasti maneesille perille. Tällä kertaa saattekin uusia kuvia, koska Roosa oli pitkästä aikaa meitä kuvailemassa! :)


 Alkuun otin kevyttä ravia & laukkaa uraa pitkin molempiin suuntiin, koska Sissi vertyy näin paljon nopeammin. Kun tamma oli vertynyt aloiteltiin tekemällä isoja ympyröitä ja vähän pienempiä voltteja. Alkuun Sissi oli tosi jännittynyt ja ei meinannut rentoutua ei sitten millään. Teinkin paljon ympyröitä, temmon muutoksia ja erilaisia taivutuksia sekä suoristuksia. Pikkuhiljaa tamma alkoi myötäämään ja liikkui sitä myöten paljon paremmin. Otettiin sitten lisäksi laukka-ravisiirtymisiä ja Sissi toimi ihan kivasti. Otettiin vähän useammat välikäynnit, kun viime treenikerrasta oli kuitenkin sen verran aikaa.


Jatkettiin tätä sitten jonkin aikaa ja vasemmalle laukka ei pyörinyt läheskään niin hyvin kuin oikealle, josta johtuen Sissi oli paljon vaikeampi ratsastaa hyväksi ja pehmeäksi. Sen huomaa myös videolta tosi selvästi, kun ei meinaa millään mennä muotoon ja myödätä itse yhtään. Suunnan muuttuessa, koko hevonenkin muuttui huomattavasti paremmaksi ratsastaa. Rentous tuli melkein kuin itsestään ja Sissistä tuli oikein suber. Siirtymiset onnistui ihan nappiin ja otettiin taas lyhyet välikäynnit.


Lopuksi tehtiin vielä keskihalkaisijalle ravista pysähdyksiä, mitkä on Sissille aika haastavia. Se oli nytkin paljon omaa kättäni vastaan ja sitten kaikki jalat jäivät ihan haralleen. Loppua kohden pysähdykset paranivat, kun muistin itse olla hieman etunojassa, jarruttaa omalla istunnalla ja pitää ravin aktiivisena pysähdykseen asti. Tehtiin vielä parit laukkasiirtymiset samaan kohtaan keskihalkaisijalle ja tammuli oli oikein terävänä niissä. Ravailin loppuravit eteen alas ja lähdettiin kävelemään takaisin tallille.Tallilla kuvailtiin vielä noita myytäviä tavaroita, jotka onkin nyt laitettu tuonne "myytävät"-sivulle oikeaan sivupalkkiin. Käykääs katselemassa ja varailemassa tavaroita ennen kun kaikki on mennyt! :) Olen muuten blogiin liittyen huomannut, että ihan tässä muutaman päivän sisällä on hävinnyt 4 lukijaa. Olisi kiva tietää, ovatko lukijat poistuneet vain arvonnan jälkeen vai onko blogini jotenkin muuttunut ei-niin-kiinnostavaksi? Olen muuten saanut ilokseni huomata, kuinka aktiivisia teistä on tullutkaan kun kommentteja on melkein aina koneelle tullessani odottamassa valvontaa! :) Kiitos paljon tästä, jatketaan samaan malliin ja hyvä tulee!

6 kommenttia

 1. Kuka sinua valmentaa?:)

  VastaaPoista
 2. Ratsastuksesi on niiin eleetöntä ja kaunista katseltavaaa! Ihan kateellisena katson aina videoitasi kun osaat istua noi suorassa/pystyssä ja hepat pysyy hallinnassa! Kauan olet harrastanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Onhan tuota jo melkein 11 vuotta harjoiteltu :)

   Poista
 3. Kivan näkönen blogi sulla! :)

  http://siltasaarenchimpanz.blogspot.fi/

  VastaaPoista