sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hannuilua :)

Heips, tämä päivä onkin kulunut tallilla ja käytiin Savonlinnassa Elinan vikoissa tämän kauden ulkokisoissa. Ennen lähtöä ratsastelin myös Sissin ja käytiin maastoilemassa. Nyt kuitenkin kerron lauantaisesta Hannuilusta, ennen kuin painun päänsäryn kera nukkumaan.

Lauantaina kävin siis ratsastamassa iltapäivällä Hannulla ja juuri mun tuurilla, alkoi satamaan vettä heti kun pääsin ponin selkään. No eihän me sokerista oltu ja suunta kohti nurmikenttää. Kamerakin oli mukana ja äiti opastettu järkkärillä kuvaamisen saloihin, mutta juuri tuon ilkeän sateen takia kamera sai jäädä tallille. Jenni oli itse koittanut pari kertaa käydä Hannun kanssa kenttäilemässä, mutta poni oli alusta alkaen jumittanut ja jumittanut eikä koulutyöskentelystä ollut tullut yhtään mitään. Ajattelin itsekin, että mitähän tästä touhusta tulee kun jo matkalla Hannu alkoi törppöilemään. Kentälle päästyämme aloin ravailemaan pitkin ohjin kenttää ympäri ja katsoin, että Hannu liikkui rehellisesti eteen päin takaaosasta työntäen. Kun alkuravailut oli suoritettu (ilman yhtäkään jumia!!) aloin tekemään siirtymisiä pienen tehtävän muodossa. Ensin tein ravissa toiseen päätyyn puolikkaan pääty-ympyrän ja keskihalkaisijan kohdalta käänsin uralle jossa siirsin käyntiin. Toisessa päädyssä laukannosto käynnistä, pitkä sivu laukkaa ja taas puolikas pääty-ympyrä ravissa.


Siirtymiset onnistuivat ihan ongelmitta ja Hannu oli mukavasti kuulolla. Se myös liikkui ihan itse ja oli todella tyytyväisen oloinen kaikinpuolin. Tämän jälkeen nopsat välikäynnit ja sitten ravityöskentelyä. Hannu oli aivan mielettömän kiva! Olisin voinut ravailla vaikka kuinka kauan. Ravi oli tasaista, reipasta muttei ollenkaan päätöntä juoksemista. Pidätteet meni läpi ihan pelkällä istunnalla ja muotokin säilyi lähes koko ajan. Loppuun otin vielä vähän laukka-ravi-siirtymisiä ja poni toimi edelleenkin aivan tosi hienosti. Siinä ratsastaessa mietinkin, kuinka paljon olen Hannun kanssa hommia tehnyt ja miten upea siitä on tullut. Hannussa on vaan tosi paljon sellaisia piirteitä, mistä itse tykkään hevosessa.

<3

Lopuksi päästin vielä Jennin selkään kokeilemaan miltä tuntuu kun Hannu työskentelee itse rehellisesti ja rennosti. Annoin samalla vinkkejä, miten hän saa ponin toimimaan oikeasti kivasti ja Hannu näyttikin oikein kivalta Jennin alla. Laukannostot ovat herralle aika vaikea paikka (Laura ja Jennikin ovat sanoneet, että sillä on vaikea nostaa laukkaa :D), mutta itse olen sen verran niitä hepan kanssa treenannut, etteivät ne tuota enää ollenkaan ongelmia. Myös Jennillä oli ollut maastossakin vaikeuksia laukannostoissa, joten annoin siitäkin pari vinkkiä. Hannun saa parhaiten toimimaan kun itse muistaa myötäillä paljon, usein ja reilusti ja pitää pohkeella tasaisesti vauhtia yllä. Sovittiinkin ennen lähtöäni, että jatkossa koitan kerran viikkoon päästä läpiratsastamaan pojun kunnolla ja kerran pitämään Hannulle & Jennille tuntia.


Huomenissa kirjoittelen tämän päivän Savonlinnan kisoista tarkemmin jos vaan ehdin. Nyt onkin mentävä jo nukkumaan, että jaksaa huomenna pitkän päivän ensin koulussa ja sitten autokoulussa.. Muistakaa kaikki laittaa niitä kysymyksiä kysymyspostaukseen, jotta saan vastauspostauksenkin tehtyä!!

8 kommenttia

 1. moikka! haluaisitko tehdä mulle bannerin? ota yhteyttä s-postiin amppuamppu@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Paljon sun kamera makso? :) Ootko tykänny? :)

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun pääsit taas Hannuilemaan! Meilläkin täällä Oulussa on satanut tänään koko päivä kaatamalla ja myrskynnyt :( Kaikinpuolin kivapostaus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävin kattomassa tuon blogiarvostelun, kiitos paljon siitä! :)

   Poista
 4. Blogiarvostelut ovat valmiina :)

  http://mekellolaiset.blogspot.fi/2012/09/84-blogiarvostelut.html

  VastaaPoista
 5. Oi ompas sulla kiva blogi! :) on tosi kiva löytää vanhasta tutusta hepasta kuulumisia, ku en oo kuullu hepasta pariin vuoteen mitään, kiva et sillä menee hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä en ookkaan törmännyt vielä keneenkään, kuka Hannun tuntisi ja olis kiva kuulla millainen poni on ennen ollut!

   Poista