tiistai 18. syyskuuta 2012

Savonlinna, 16.9

Heijssan. Eilen en millään ehtinyt kirjoittelemaan kisapostausta Savonlinnasta, kun olin vasta illalla kotona autokoulusta ja piti kirjoittaa vielä täksi päiväksi eräänlainen kirjallisuusessee. Olin valmis vasta myöhään illalla, ja olin niin puhki että päätin mennä nukkumaan. Nyt kuitenkin tässä on sen verran aikaa, että voisin sunnuntain kuulumiset kertoilla.

Sain nukkua ihanan pitkään, kun ei tarvinnut herätä aamutalliin. Lähdinkin ajelemaan tallille päin kahdentoista maissa, jotta ehdin ratsastaa Sissin ennen kisoihin lähtöä. Tallilla hainkin tammuskan heti laitumelta, laitoin nopsasti valmiiksi ja päästiin lähtemään maastoon. Mentiin suhteellisen kevyt lenkki; pari ravipätkää, hiittiksellä laukkaa päästä päähän pitkin ohjin ja käppäiltiin vaan suurimmaksi osin. Sissi oli kivan rento ja liikkui hyvin eteen. Muoto säilyi tosi hyvin ja siirtymisetkin meni kivasti. Oon ihan rakastunut tuohon uuteen koulupenkkiin, voisin istua siinä vaikka kuinka kauan!


Maastoilun jälkeen hoitelin Sissin ja lähdin hakemaan Wimpelon laitumelta. Winskiä harjaillessa meni pitkä tovi, koska koko poni oli hirveän mutakuorrutuksen alla korvista hännänpäähän. Puoli kahden aikaan Elina tuli poikaystävänsä kanssa tallille ja päästiin joskus kahden maissa starttaamaan kohti Savonlinnaa. Perille päästyämme avattiin Winskille traikun pikkuovi ja Elina lähti varmistamaan lähdöt ja tutustumaan 110cm rataan. Sillä välin kävin hakemassa hepalle vettä, laitoin suitset sille päähän ja etusiin suojat. Elinan tullessa otettiin Winski ulos, varustettiin loppuun ja päästiin kävelemään. Käveltiin jonkun aikaa reippaasti ja koitin herätellä Winskiä joka oli ollut koko päivän ihan uninen. Käytiin sellaisella metsäpolulla kävelemässä ja siellä poni onneksi vähän virkistyi. Kohta Elina tuli selkään ja lähti verkkailemaan. Kisakuvat on kevään ekoista Savonlinnan kisoista metrin luokasta, kiitos upeista kuvista Annika H!


Itse menin taas kuvaamaan, mutta en tainnut saada yhden yhtä onnistunutta kuvaa. En jaksanut etsiä hyvää kuvauspaikkaa ja paikka missä kuvasin, oli mitä surkein. Valo kävi kaikkiin esteisiin todella huonosta kulmasta, en nähnyt auringonpaisteelta mitään, en jaksanut vaihdella koko ajan asetuksia ja vaikka mitä monta muuta miljoonaa hyvää selitystä.. Kuvia siis en saanut, mutta enhän minä siellä kuvausreissulla alun alkaen ollutkaan, joten se ei haitannut. Päädyinkin siis pitkästä aikaa vain katsomaan ratsukkoja, ja kaikki näytti niin erilaiselta ilman kameraa livekuvan välissä :D Elina oli luokassa aika häntäpäässä ja radalla Winski ei näyttänyt ihan niin reippaalta kuin tavallisesti, mutta puhtaan radan saivat. Sen verran hidas suoritus oli kuitenkin, ettei aika palkinnoille riittänyt.


Sitten taas kävelemään ja kohta Elina meni verkkaamaan 120 luokkaa varten. Winski oli edelleen turhan laiska, mutta radalle mennessä huomattavasti pirisyi. Radalla toinen este tuli alas ja 6-7 linjan väliin tuli voltti, kun Elina ei nähnyt paikkaa seiskalle. Yhteensä 11 virhepistettä ja ensimmäinen kerta kun Elinalle tuli Winskin kanssa 120cm radalla virhepisteitä :D No, hyvillä mielillä päästiin kuitenkin lähtemään kotiin ja tallilla ensin kävelytin Winskin, harjasin sen ja laitoin vesiletkuihin seisomaan. Sitten laittelin molempien ruuat, siivosin Sissin karsinan ja metsästin Sissin pihasta. Sitten molemmat karsinoihin, Hilutella sisälle ja kaikille ruuat naaman eteen. Oltiin joskus puoli 8 aikaan valmiita lähtemään kotiin ja kotona meninkin suoraan suihkun kautta nukkumaan yrittämään nukkumista.


Mitäs piditte tälläisestä vähän yksityiskohtaisemmasta postauksesta? Oliko liikaa tekstiä tai tylsää luettavaa? Liian vähän kuvia tai muuta parannettavaa? Laitelkaas vielä muutama kysymys tulemaan kysymyspostaukseen jotta saisin niihin pian vastailtua! Ps, kurkatkaa päivitetty kisakalenteri.. :)

7 kommenttia

 1. Mun mielestä tää postaus oli tosi kiva! Yksityiskohtaisemmat postaukset ovat aina tosi kivoja! :D Winski on kyllä niin hieno hevonen ♥

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! Mitä luokkia tossa (21.10.) on? :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) En ole vielä ihan varma mitä luokkia siellä on, mutta näillä näkymin mennään Winskin kanssa 80&90cm. Jos vurrin seuramestaruuksia tarkoitit :D

  VastaaPoista
 4. Miten suuri todennäköisyys on joutua äärettömän randomisti etsiessäni tietoa kirjallisuusesseistä omana syntypäivänä postattuun blogikirjotukseen ketä pitää vielä samalta kylältä oleva henkilö :o

  VastaaPoista