maanantai 20. tammikuuta 2014

Viikonlopun heppastelut

Miten ihmeessä tästä flunssakierteestä pääsee eroon? Eilen illalla iski hieman heikko olo ja nukahdinkin jo todella aikaisin. Tänä aamuna sitten heräsinkin nuhaisena ja nenä ihan tukossa.. Nyt olo on kaksinverroin kamalampi ja odotan vaan että pääsen nukkumaan.. Mutta, tässä onkin nyt hyvin aikaa ennen sitä joten tehdäämpä pieni katsaus viikonlopun suuntaan!

Perjanta oli kyllä kerrassaan ihana päivä! Aamun aloitin nousemalla sängystä heti kasin jälkeen ja lähdin samantien ajelemaan tallille. Aamutallin jälkeen siivosin vielä Vipun karsinan, lakaisin koko tallin ja ajelin pariksi tunniksi kouluun istumaan. Ihanaksi yllätykseksi päästiin lähtemään kotiin jo kahta tuntia aiemmin, eli jo vaille kahdeltatoista. Koulun jälkeen ehdin käymään kotona hetken huilaamassa ja syömässä, ennen kun lähdin nappaamaan Emmin koulusta ja suunnistettiin yhdessä tallille.


Tallilla laiteltiin Winski valmiiksi ja lähdettiin ekaa kertaa tänä talvena kattomaan missä kunnossa on meidän ylämäkisuora. Tossa n. parin kilometrin kävelymatkan päässä tallilta on sellanen ylämäki, jossa on talvisin tosi kiva käydä laukkailemassa hepojen kanssa. Ei siis tänä vuonna ollakaan päästy sinne vähäisen lumimäärän takia, mutta onneksi nyt perjantaina lunta ja jäätä oli tielle sen verran kertynyt, että päästiin reippailemaan!



Emmi lähti mukaan kameran kera ja olipa kiva saada kuvia, kiitti Emmukka! :) Olis vaan pitänyt olla hetkeä aiemmin liikenteessä niin oltaisiin saatu edes vähän aurinkoa kuviin, mutta ei sitten keritty kuitenkaan. Alkuun aloittelin verkkaillen ensin ravissa ja sitten kevyessä laukassa mäkeä ylös. Wincellä oli taas hurjasti virtaa ja joka puolelle piti katella ihan kummissaan ekat kerrat. 


Otettiin lämmittelyn jälkeen pari reippaampaa laukkasuoraa ja voi jehna miten ponska oli innoissaan! Se oli tosi hyvin kuulolla ja kuunteli koko ajan, pidensi laukkaa kun pyysin ja tuli takaisin tismalleen heti kun sitä vaadin. Ihana ukkeli! Hauskaa sillä ainakin oli, siihen malliin pinkoi menemään kun pyysin! :D Lopuksi vielä muutama rauhallinen ja rento laukka- sekä ravipätkä ja kotimatkalle.


Vippi sai perjantaina vapaan, kun mun piti kiiruhtaa Jennin kanssa sivistyksen pariin. Mentiin nimittäin illalla käymään teatterissa! En muista milloin viimeksi olisin sellaista harrastanut, mutta monenmonta vuotta siitä on aikaa, joten nyt oltiin hurjia ja lähdettiin yhdessä! Oli kyllä hauskaa ja tykkäsin tosi paljon. 

Lauantai vierähtikin vaan oleskellessa. Käytiin Jennin kanssa Iskenderistä roskaruokaa ja nopsasti heittämässä Vipulle päiväheinät. Kotiin tulin iltapäivästä ja viiden hujakoilla nappasin taas Emmin mukaan ja lähdettiin iltatalliin. Ratsastin Vipinkin pitkästä aikaa, ihan ilman satulaa melko kevyesti. Ensin käytiin pellolla kävelemässä ja sitten mentiin kentälle. Jotain hyötyä juoksuttamisesta huomasi selkäänkin, siirtymiset ovat ponille helpompia ja ravi oli ihanan letkeää!


En ratsastanut kauaa, tsekkailin vaan miltä hepo tuntui kevyemmän kauden jälkeen. Pitkien loppukäyntien jälkeen vietiin Vipu talliin, tehtiin tallihommat sekä iltatalli ja ajeltiin kaupan kautta kotiin. Nukkumaanmeno venyi syystä taikka toisesta hyvinkin pitkälle, mutta aamulla olikin aikainen herätys taas aamutalliin. 

Suunnitelmissa oli lähteä Elinan kanssa maneesille Wimpen ja Zipen kanssa. Tein ensin aamutallin sekä Vipin tallihommat, ennen kun alotin laittelemaan ruunia kuntoon. Elina tuli sopivasti just kun olin saanut molemmat melko valmiiksi ja päästiin lähtemään maneesille. Maneesilla menin ensin Winskillä ihan kevyttä alkuverkkaa ravaillen ja laukkaillen. Wimpe oli tosi hyväntuntuinen ja oli ihanan hyvällä tuulella!


Elina hyppeli vähän ensin Zipulla ja sen perään Winskillä. Lopuksi pääsin itekkin vielä hyppelemään Winskillä muutaman pikkuristikon ja voi että miten kiva se oli! Saatiin hirmu hyviä lähestymisiä ja hyppyjä, kun itse vain pysyin koko ajan tilanteen tasalla. On se vaan kaikista paras, pikku-ukkeli<3

Tänään on ollut kyllä kanssa tosi kiva päivä, lukuunottamatta tätä kamalaa alkavaa flunssaa.. Nukuin ihanan pitkät, 10 tunnin yöunet ja heräsin virkeänä, vaikkakaan se ei siinä vaiheessa auttanut kun muuten olo oli niin kamala.. Koulupäivä alkoi kivasti ryhmänohjaajan kanssa keskustellen ja sain viimein varmuuden mun valmistumisesta! Nyt pitää vaan yks lukion kurssi suorittaa loppuun sekä selvitä tästä jaksosta ja maaliskuussa sitten mulla on valmistuneen merkonomin paperit kourassa, jipii! :)

Kävin tänään myös työhaastattelussa eräässä kivassa paikassa ja nyt vaan todella toivon että saan sen paikan..! Sen verran vaikuttaa kivalta ja mulle sopivalta, että olisin tosi onnellinen siitä. Iltapäivällä sain puhelun entisestä työpaikastani, jonne kaipailtiin kiireapua ensi viikosta lähtien, joten wuhuuu pääsen taas töihin! Oli ihanaa saada kuulla, että pääsen taas tekemään muutamia tunteja ja tienaamaan vähän extraa. Kaiken kukkuraksi, ehdottomasti päivän paras uutinen kolahti sähköpostiin vikalla tunnilla ja loppupäivän oonkin ollut ihan hymyssä suin. Tästä ilouutisesta kuulette vasta myöhemmin ;)


Että sellaista. Huomiseksi toivoisin vähän parempaa olotilaa, jotta voin kahden kopukan kyytiin kiivetä ja selviytyä ratsastuksesta hyvillä mielin. Nyt taidan pistää Paon taas pyörimään ja alkaa oottelemaan nukkumattia. Hyvää viikonalkua kaikille ja nautiskelkaa ihanista pakkaskeleistä!

10 kommenttia

  1. Tää mun kysymys ei nyt mitenkään liity tähän postaukseen, mutta eikös sulla oo canon eos 600d? Kun sillä ottaa videoo, niin pystyykö tarkentamaan kesken videoimisen? Kun mulla on ollu toi kamera vasta vähän aikaa ja en ihan vielä hallitse sitä videoimista kovin hyvin ja mä en oo pystyny tarkentaan kesken, niin aattelin että onkohan mulla asetukset jotenkin oudosti vai pystyykö sillö ollenkaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on, ja pystyy silllä manuaalisesti tarkentaa kesken videon mut automaattisesti ei voi :)

      Poista
  2. Mikset vaikka ota lainaa ja osta Winskiä ? Te ootte niin luodut toisillenne kun oon tässä pidemmän aikaa seurannut teidän menoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei oo (vielä) vakituista työpaikkaa joten en usko että mikään pankki lainaa myöntäisi hevosen ostoon.. :/ Mutta kiitos, ihanasti sanottu :) Wimppa on paras <3

      Poista
  3. Harmi, että sua nyt riivaa tuo flunssa.. Mut paranemisia! <3 En malta oottaa että paljastat ton sähköposti jutun:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) haha, ootan itekki tosi innolla et pääsen paljastaa sen!!

      Poista
  4. Ihana Vippi tossa vikassa kuvassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jep! Emmi vähän tuunaili ponin ulkonäköä... :)

      Poista
  5. Miten pitkä matka teillä on maneesille? miten kuljette sinne? Ja käyttekö kuinka usein? Tulipa monta kysymystä putkaan tuolleen töksäyttäen.. :D Pidetään peukut pystyssä työpaikan puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. N. 1-2 km, en ihan tarkkaan tiiä. Mennään ihan ratsastamalla, kävellen menee n. vartti ja käydään pari kolme kertaa viikossa :) ja kiitti!

      Poista