torstai 25. huhtikuuta 2013

Vanhat heppakuvat 1/2!

Tänään vuoron saa erikoispostaus, jossa esittelen vähän vanhempia heppailukuviani! Joudun tekemään nämä kahdessa eri osassa, koska kuvia tulisi muuten turhan liikaa yhteen postaukseen ja kukaan ei jaksaisi sitä lukea.. Pahoittelen jo näin alkuun jos saatte traumoja! :D Ekan postauksen kuvat on vuosilta 2007-2009 ja kerron vähän jotain pientä jokaisesta kuvasta, mutta kaikki kuvat on hevosineen Vurrilta, ellei toisin mainita :)


Oivoi, tätä mietin kauan kehtaanko edes julkaista mutta oli niin karmea että oli pakko!! :D Tässä oon siis 12-vuotiaana yhden lemppariponeista Monan kanssa, joka on siis edelleen Vurrilla tuntiponina.


Tämä on samalta vuodelta ja ratsuna on eestintamma Muumi. En tykännyt Muumista yhtään, pelkäsinkin sitä jopa kun se oli muita hevosia kohtaan tosi äkäinen ja hoitaessakin pelotteli meitä pikkulikkoja :D Niin ja tosiaan, tossa huomaa mun pituuden kun Muumilla on korkeutta sellainen vähän päälle 155cm.. 


Tämäkin kuva vuoden 2007 kesältä. Ratsuna suokkitamma Niti, joka tällä hetkellä laukkaileekin ikivihreillä laitumilla. Kaikinpuoli kiva suokkitamma, ei ollut yhään jyrämäinen tai tynnyri, tykkäsin oikein paljon! (Oon näköjään ollut pienenä tosi ahkera turvaliivin käyttäjä..)


Tämä kuva onkin otettu muutamaa päivää vaille tasan 5 vuotta sitten! Eli huhtikuussa 2008. Kuvassa siis risteytysponi Eemeli, korkeutta 130cm ja ratsastuskouluaikojen ehdoton lemppariponi! Empulla menin siis lähes jokaisen tunnin tuolloin 2008 keväällä, ennen kun poni myytiin Suonenjoelle, jossa elelee edelleen ja voi tosi hyvin! :)


Sama poni, kuukausi edellistä kuvaa myöhemmin. Oijjoi, kattokaa kun oon ollu noin ponikokonen oikeesti! :(


Syksyllä 2008 otettu kuva ja kuvassa ratsuna entinen hoitoheppani pv-tamma Viivi. Viivikin asuu edelleen Vurrilla eikä ole muuttunut yhtään. Viivi oli oikeastaan koko ajan sellainen heppa, mistä tykkäsin tosi paljon. Ainostaan ekalla ratsastuskerralla jännitti, kun olin kuullut jotain huhuja, että se saattaa villiintyä, mutta heti ekasta ratsastuskerrasta alkaen heppa on ollut yksi suosikki!


Erittäin laadukas maneesikuva vuoden 2008 syksyltä.. Kuvassa mini-Aino ja risteytysponi(?) Pekko. Pekolla muistaakseni pari kertaa ratsastin, ja oikein mukavaksi ponikis todettu! 


Lokakuu 2008. Heppa risteytysponitamma Lumi, tosi kiva pikkuponi, jolla ratsastin tuona syksynä ja myöhemminkin aika paljon. 


Ja sitten toinen ratsastuskouluaikojen ehdoton lemppari, risteytysponitamma Mila! Olin hoitanut ponia jo pitkään ja tässä siis ensimmäinen ratsastuskertamme. En ehtinyt ratsastaa sillä sen Vurrilla oloaikanaan kuin kerran, kun se myytiin melko pian Pieksänmäelle. Pieksämäellä kävin sitä pari kertaa kattomassakin ja muutaman kerran siihen törmäsin kisoissakin. Vuosi sitten ystävänpäivänä sain sitten kuulla, että Mila on jouduttu lopettamaan ja ponia on kyllä aivan mahdoton ikävä... <3


Tämä kuva ei olekaan Vurrilta vaan kuvassa on kaverini Mian entinen russ-ruuna Ransu! (Ja kyllä, Mia on siis Dandyn omistaja ja ennen Dandyä hänellä oli tämmöinen pieni karvapallero) Ransu taitaa olla n. 125cm korkuinen pikkuponi ja kaikinpuolin kiva kaveri! Tämä kuva on ihan vuoden 2009 alusta.


Todella kiinnostuneen näköinen Aino sekä saksalainen ratsuponi Kusti. Kusti oli hirmuisen kiva poni, jota en tosin kovin montaa kertaa päässyt kokeilemaan. Sillä oli ainakin ihan jättimäinen ravi, jos en muuta muista! :D


Sitten taas näitä lemppariponeja, ja tässä new forest -ruuna Hercules. Heculla ratsastin alkeiskurssilla varmaan joka toisella kerralla ja se oli ihan ykkössuosikki sillon! Myöhemmin kun sillä ei tullut ratsastettua enää niin usein, into poniin hiipui eikä se enää ollutkaan niin kiva :D Kerran olen Heculta tippunutkin, estetunnilla kun vetäisi päänsä alas ja lensin tyylikkäästi pöpelikköön. Hercules elelee edelleen Vurrilla tehden kevyesti tuntihommia ollessaan jo 18-vuotias! 


Aiemminkin esillä ollut Lumi-poni, oikea estetykki! :D


Tässä ollaan ilman satulaa leikkitunnilla pv-ruuna Nasulla. Nasu on tosi kiva ruuna, jolla olen myöhemminkin ratsastanut ja oikeastaan aina olen siitä tykännyt. Nasu siis asuu vieläkin Vurrilla :)


Tässäkin kuvassa Viivi. (ja tuima ratsastaja...)


 Taisi olla eka kerta kun hyppäsin kuvassa olevan hepan selkään, eli pv-ruuna Roope. Pari kertaa hälläkin taisin ratsastaa, mutta mukavaksi kuitenkin muistelisin!


Ja vielä ekan kuvan poni, Mona. Mona oli ihan huippukiva, tykkäsin mennä sillä hirmu paljon ja se oli aina tosi innoissaan ja reipas. Monakin siis on vieläkin Vurrilla, mutta taitaa vaan olla hieman pieni mulle, joten sen kyytiin ei mulla enää ole mitään asiaa.. :(

Tässäpä olis nyt tämä eka osa, katellaan millon saan seuraavan osan tehtyä! Huomenna koitan ehtiä postaamaan viikon kuulumisia, kuten esimerkiksi tämän iltaisesta koulutreenistä Winnien kanssa :)

23 kommenttia

 1. toi Muumi (näyttää ainaki samalta) ni on vissii keskimäellä tällä hetkellä ?? :)

  VastaaPoista
 2. nää vanhat kuvat on parhaita! :D

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus,oottelen innolla jatkoa

  VastaaPoista
 4. Voi Muumiii<3 menin sillä just eilen:D

  VastaaPoista
 5. tuli tässä mieleen, että muistatko yhtään mistä oot ostanu puhelimesi? :)

  VastaaPoista
 6. Hahaha ihania kuvia ! :D Tämmösiä on aina niin hauska katella XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo :D Non on kyllä, ihana miettiä miten sitä oli sillon pienenä aina niin innoissaan kaikesta :D

   Poista
 7. Kävitkö vurrilla sillon jo kun siellä oli pinni, sampo, manne ja rudi? :D mä muistelen noi mun ehdottomiks suosikeiks! mannee näinkin vielä muutama vuosi takaperin kun tuttavani omisti sen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei Manne!! Se oli sillon kun mä 2006 tai 2007 alotin ratsastuksen tuolla :D Muistan kun se oli aina hirvee jääräpää alkeis- ja jatkokurssilla haha

   Sit se jossain vaiheessa myytiin voi surku

   Mut en käy vurril enää kun en jotenkaan enää tykänny tallin ilmapiiristä ja sit tuntu et sain aina ne hirveimmät hevoset ja koko tunnin suurin probleema oli sitten se että meneeks se ravi nyt hillitysti...No mut hyviä muistoja tuolta kyllä on :)

   Poista
  2. Joo, kävin :D Pinni olikin eka heppa millä Vurrilla ratsastin ja Sampo eka millä ikinä laukkasin :)

   Poista
 8. Hauskoja kuvia! :D löytyispä itseltäki vanhoja kuvia ni vois nauraa ja todeta, että on ehkä hieman kehittynyt :D

  http://alinanieminen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Mona on kyllä ihan paras <3 Vieläkin muistaa miten ihana sillä oli mennä aikoinaan leirillä.. Voi kun ois vielä ponikokoinen..

  VastaaPoista
 10. Muumi oli niin paras! Hieno homma, että nykyiset tuntihepat ovat jo näinkin monta vuotta jaksanut tuota ratsastuskouluelämää :)

  VastaaPoista